Cijena bitcoina snažno se drži 7.700 američkih dolara: jačanje slučaja nagore

Bitcoin

Tijekom posljednja 24 sata Bitcoin se izravnao, jedva se pomaknuvši sa 7.700 američkih dolara na kojem je kriptovaluta.

To se događa usprkos činjenici da su analitičari očekivali da će BTC preokrenuti niže, navodeći očito stjecište otpora na razini od 7.800 dolara, što Bitcoin u posljednjih pet dana nije uspio probiti u više navrata.

Nedostatak cjenovne reakcije u trenutnoj regiji, bez velikog priljeva prodajnog pritiska, mogao bi sugerirati, kažu analitičari, da je Bitcoin spreman krenuti još više u narednim danima kako se bliži nagrada koja se prepolovljava.

Zaboravite na ispravak

Unatoč stagnaciji Bitcoina tijekom posljednjih nekoliko dana, Matt D’Souza – izvršni direktor Blockware Solutions i menadžer hedge fondova – uvjeren je da je sa srednjoročnog gledišta na kartama više naopako.

Dijeleći svoje osjećaje s publikom na Twitteru, D’Souza je rekao da misli da medvjedi koji pokušavaju gurnuti Bitcoin niže podsjećaju na “pokušaj držanja košarke pod vodom” – drugim riječima, zadatak koji je gotovo nemoguć. Investitor je dodao da se ne “bori protiv fizike”, pozivajući se na svoje mišljenje da je BTC gotovo neizbježan u sljedećim danima i tjednima.

Mnogo mi se čini kao u travnju 2019. godine. Ljudi nisu htjeli vjerovati # Bitcoin mogao okupiti. Tržište je pokušalo potisnuti BTC ispod 7500 dolara, ali to je poput pokušaja držanja košarke pod vodom – ne borite se protiv fizike.

Zlatna karta ima iznimnu simetriju.

Pogledajmo rade li zajedno pic.twitter.com/FxXZBMnClE

– Matt D’Souza, CPA (@ mjdsouza2) 26. travnja 2020

Bio je to veseli osjećaj potkrijepljen temeljima.

Pozivajući se na tržišnu strukturu Bitcoina i široke osjećaje kripto investitora, D’Souza je objasnio da se Bitcoin trenutno “osjeća puno kao travanj 2019”, vrijeme kada su analitičari također očekivali da će BTC preokrenuti niže zbog uvjerenja da je ostao na medvjeđem tržištu.

Travanj 2019., naravno, bila su tri do četiri tjedna konsolidacije koju je Bitcoin doživio prije eksplozivnog okupljanja s 5000 na 14 000 dolara.

D’Souza je dodao da je kapitulacijski događaj rudara koji se dogodio prošlog mjeseca – kada je stopa raspršivanja Bitcoina pala za 40% i kada je poteškoća zabilježila korekciju od gotovo -20% nakon pada Bitcoina od 50% na 3700 dolara – zapravo bikovit za Bitcoin:

Zapamtite, rudari kapituliraju = više BTC dodjeljuje se rudarima koji su u najboljoj poziciji da akumuliraju BTC, uklanjajući pritisak prodaje s mreže. 26. ožujka bilo je drugo najekstremnije prilagođavanje poteškoća u povijesti BTC-a & sudar 13. ožujka izbrisao je trgovce polugom.

Donji grafikon jednog od D’Souzinih suvremenika, upravitelja digitalnom imovinom Charlesa Edwardsa, potvrđuje ovaj optimistični temeljni pogled na rudarske čimbenike.

Iako je možda malo teško utvrditi što se točno događa na fotografiji koja se vidi dolje, ono što pokazuje Edwards u osnovi potvrđuje ono što je D’Souza rekao: Indikatori rudarstva bitcoina, poput stope kretanja brzine raspršivanja i prosječne cijene proizvodnja prekrivena na BTC-ovom grafikonu, potvrdila je da će uskoro uslijediti tržište bikova.

Gledajući samo čiste osnove Bitcoina.

Uglavnom sve vrišti "kupiti". pic.twitter.com/hpHGUjYq0m

– Charles Edwards (@caprioleio) 28. travnja 2020

Gdje bi mogao sljedeći Bitcoin Bull Market Top?

S ovim osnovama, ali samo potvrđujući odlučujući početak sljedećeg Bitcoin vođenja, hitno pitanje na koje će investitori vjerojatno željeti odgovoriti je gdje će rally naći vrh.

Kompliciran je odgovor na mnogo različitih načina na koji se može odgovoriti.

Prema novom ekonometrijskom modelu PlanB-a – popularnog, ali pseudonima Bitcoin kvantitativnog analitičara – sljedeći skup doseći će negdje oko 288.000 dolara, što je više od 3.000% više od trenutne cijene kriptovalute.

Nova analiza temeljila se na njegovom izvornom “modelu zaliha i protoka” cijene Bitcoina, što sugerira da se može predvidjeti buduću tržišnu kapitalizaciju BTC-a s visokim stupnjem preciznosti koristeći njegov omjer zaliha i protoka – omjer nadzemna opskrba imovine tijekom godišnje inflacije.

Iako donekle kompliciran, PlanB je s ovim novim modelom, koji ima R kvadratnu vrijednost od 99,7% (što znači da model savršeno odgovara), došao do sljedećeg zaključka:

[Novi] model procjenjuje tržišnu vrijednost sljedeće BTC faze / klastera od 5,5 tona USD. To rezultira BTC cijenom od 288.000 USD [između 2020.-2024.].

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me