Vrhunski analitičar Bloomberga Bullish o Bitcoinovim izgledima za 2020. godinu

Bitcoin Moon

Bitcoin je u apsolutnoj suzi od početka godine. Od 1. siječnja cijena vodeće kriptovalute porasla je za nešto više od 35%, porasvši sa 7100 na 9600 dolara u vrijeme pisanja ovog članka.

Iako su neki analitičari rekli da je to predaleko, prebrzo da bi kriptovaluta naglo porasla, Bloombergov stariji analitičar roba, Mike McGlone, nedavno je otkrio kako ostaje optimističan u pogledu izgleda kriptovalute u 2020. godini, nazvavši taj trend “povoljnim” za borbenu imovinu.

Zašto je vodeći analitičar Bloomberga bikovit prema bitcoinima

U Bloombergovom Crypto Outlook-u za veljaču 2020., analitičar Mike McGlone napisao da Bitcoin ostaje pozitivan, navodeći činjenicu da “indikacije za prvorođenu kripto kriju ostaju povoljne u ključnoj metrici koja je važna za imovinu u kojoj je ponuda sve ograničenija – usvajanje”.

McGlone, podupirući svoj osjećaj da se usvajanje Bitcoina povećava, osvrnuo se na sve veći broj aktivnih adresa na mreži, što je mjerač na lancu za koji mnogi kažu da je pokazatelj potražnje investitora:

Ukupni brojevi adresa sugeriraju kako će Bitcoin vjerojatno održavati više od 9000 američkih dolara, kako mi to vidimo. Jedan od najsnažnijih pokazatelja pada cijena u 2018. i oporavka u 2019. godini – 30-dnevni prosjek Bitcoin aktivnih adresa tvrtke Coinmetrics – najviši je od srpnja, kada je cijena dosegla oko 14 000 američkih dolara.

Ostali čimbenici koji podrazumijevaju povećano usvajanje uključuju trend Bakkta, Fidelity Investments i drugih financijskih institucija koji su se počeli ozbiljno petljati u bitcoin financijske usluge, a došlo je do snažnog razvoja u rudarskom prostoru.

Analitičar je također napisao da je snažan rast Bitcoin brzine raspršivanja – mjerenje koliko se računalne snage dodjeljuje mreži kriptovalute – još jedan pozitivan znak.

Nije cijeli Bloomberg bikovski

Iako je McGlone bikovit, važno je napomenuti da postoje oprečna stajališta oko organizacije Bloomberg koja zapošljava tisuće analitičara i pisaca.

Članak objavljen prije samo nekoliko dana sadržavao je donji grafikon koji pokazuje da GTI Global Strength Indicator ispisuje signal prodaje, sugerirajući da je vjerojatna negativna strana.

Bitcoin se kreće blizu 9500 dolara, ali se bori za proboj

I urednik Bloomberga Joe Weisenthal spomenuo je val Bitcoina u nedavnom biltenu, napisavši da BTC-ova nedovoljna učinkovitost u odnosu na altcoine pokazuje da “ključni narativi koje vjernici žele dugoročno pogurati još nisu ispunjeni”, pozivajući se na mišljenje da bi Bitcoin trebao nadmašiti sve ostale kriptovalute zbog nadolazeće prepolovljene nagrade ili sve veće klasifikacije kao sigurno utočište.

EVO ZAŠTO JE TO BILO KADA BITKOIN LOŠA GODINA

(Od današnjeg @Markets bilten https://t.co/e5TYtjIuOw) pic.twitter.com/sXo01ct33a

– Joe Weisenthal (@TheStalwart) 4. veljače 2020

Daleko od toga da sam bikov

McGlone je daleko od jedinog istaknutog analitičara koji radi u kriptovaluti koji je izrekao tako visoko mišljenje.

Prema prethodnim izvješćima Blockonomija, Tom Lee – suosnivač njujorške tvrtke za istraživanje tržišta Fundstrat Global Advisors – rekao je da Bitcoin ima vrlo snažan trend u 2020. godini zbog sljedeća tri čimbenika:

  1. Predstojeći predsjednički izbori 2020. u SAD-u, za koje tvrdi da će smanjiti regulatorni pritisak na Bitcoin.
  2. Predstojeće smanjenje nagrade za Bitcoin blok, poznato kao “prepolovljenje”, koje će smanjiti stopu inflacije imovine za 50%.
  3. Rastuće geopolitičke napetosti, posebno u Iranu.

Lee je također anegdotalno rekao da njegova tvrtka bilježi sve veći interes klijenata za kriptovalutom, ponavljajući komentar Mikea Novogratza, bivšeg partnera u Goldman Sachsu, dan u srijedu na istu temu.

Također, Novogratz je prošli tjedan rekao Bloombergu da će sve veće injekcije središnje banke na tržištima, Bitcoin se pokazati digitalnim zlatom, a trend postojanja više kripto infrastrukture nego ikad prije nagovjestiti će BTC cijene u 2020. godini.

Nije dao predviđanje u eteru, ali napisao je u tweetu “2020 predviđanje” da on očekuje da Bitcoin ove godine završi preko 12 000 USD, što je značajno prigušeno u usporedbi s pozivom od 20 000 USD početkom 2021. godine koji je uputio na Bloombergu krajem prošle godine.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me