Nezaupljivi Bitcoin v Ethereum DeFi: preučitev možnosti tBTC

Koristne stvari označite za še bolj koristne, to je način Ethereum. Zaradi te utemeljitve in številnih nedavnih prizadevanj je prišlo do priljubljenosti Ethereum stabilcoinov, ki so vezani na glavne valute, da bi zagotovili stabilnejše zaloge vrednosti v kriptoekonomiji..

S tem pa se kljub temu, da se vezani žetoni sami po sebi ne bi morali izogibati nestanovitnosti – kar je navsezadnje pomembno, je, da njihove vrednosti ostanejo stabilno povezane z njihovim osnovnim sredstvom ali sredstvi. Ethereum omogoča takšno zanesljivo povezavo, ne glede na to, ali govorite o tokeniziranih nepremičninah, tokeniziranih bitcoinih ali drugje.

Ko že govorimo o tokeniziranih bitcoinih, gre za eno areno v ekosistemu Ethereum, ki je bila v zadnjih letih razmeroma premalo raziskana. Seveda obstaja žeton Wrapped Bitcoin (WBTC), toda do danes je šlo za precej osamljen trud.

Zato so se ta teden glave v vesolju obrnile, ko je Matt Luongo, izvršni direktor Thesisa, razkril, da so projekt Keep njegovega podjetja in drugi začela tBTC na Ethereumovi testni mreži Ropsten.

Vnesite tBTC

13. februarja je Luongo na Twitterju potrdil, da lahko gradbeniki zdaj začnejo eksperimentirati s testno različico tBTC. Luongo je za pomoč pri takšnih potezah objavil izvorno kodo projekta GitHub in referenčni dApp za ponazoritev zgodnjih možnosti sistema.

Bitcoin na Ethereumu prek tBTCBitcoin na Ethereum prek tBTC

Če približate tehnične podrobnosti, se pokaže, da se pod pokrovom tBTC dogaja veliko, vendar je njegov model razmeroma preprost za razlago.

  • Uporabnik najprej zahteva, da sistem tBTC navede naslov za polog bitcoinov, ki ga zagotovi naključni niz podpisnikov.
  • Nato uporabnik na ta naslov položi BTC in v zameno prejme enakovreden znesek tBTC, žetona ERC20 na Ethereumu..
  • Transakcijo odkupa lahko pozneje uporabimo za pridobivanje osnovnih sredstev.

Namen tega modela je zagotoviti ključno moč bitcoina v skladu s projektom tBTC specifikacija:

“Cilj tBTC je ustvariti žeton ERC-20, ki ohranja najpomembnejšo lastnost Bitcoina – njegov status” trdega denarja “… Sposobnost svobodnega trgovanja s skriptom za njegovo vplačilo je tisto, kar ločeno valuto razlikuje od fiat denarja. Ponudbo tBTC vedno podpira enako število rezerviranih BTC. To pomeni, da je bil za vsak žeton v obtoku 1 BTC odstranjen iz obtoka. “

Kakšna je razlika med tBTC in WBTC?

WBTC je še en tokeniziran projekt bitcoinov, vendar je predvsem skrbniške narave: priljubljeni skrbnik kriptovalut BitGo je odgovoren za zaščito temeljnega sistema BTC.

Zakaj je torej tBTC tako zanimiv, ker je nezaupljiv in s tem ni skrbniški: ni vam treba prositi dovoljenja katerega koli podjetja ali zaupati nobenemu podjetju, da kova tBTC.

V tem smislu je tBTC podoben Dai stabilkoinu, ki je decentraliziran, medtem ko je WBTC podoben USDC, stabilniku, ki ima določene predpostavke zaupanja, da ga podpira Circle, nekdanji lastniki Poloniexa.

Nič od tega ne pomeni, da BitGo ni zanesljiv ali vreden zaupanja. Namesto tega je preprosto veliko močnejša in odprta dinamika, da lahko uporabniki kovajo tokenizirane bitkoine kjer koli in kadar koli in brez potrebe po zaupanju ali dovoljenju. Govorimo o plodnih tleh za eksperimentiranje!

Več možnosti DeFi za vse

V DeFiju je zagotovo prostora tako za tBTC kot za WBTC. Nekateri uporabniki morda raje vedo, da je njihov bitcoin zaščiten z BitGo, drugi pa bodo raje bolj decentralizirano rešitev tBTC.

Tudi DeFi je že spekter, nekateri projekti, kot je Uniswap, so že popolnoma decentralizirani, drugi pa imajo nekatere skrbniške elemente. V vsakem primeru bo tBTC dobrodošel dodatek v areni kot še ena ugledna možnost za uporabnike.

Poleg tega tBTC skorajda ni namenjen samo ljubiteljem Ethereuma. Odlično pri tBTC je, da odpira različne možnosti donosa in inovacije DeFi Bitcoinerjem vseh črt, na primer uporabnikom, ki jih Bitcoin večinoma zanima ali ve večinoma, vendar želijo, da bi njihov BTC v kriptoekonomiji deloval decentralizirano..

Zdaj mogoče: Dolgi BTC s tBTC v DeFi

Sektor kriptoposojanja je bil velik hit v novo nastalem ekosistemu DeFi. Projekti, kot so MakerDAO, Compound, Aave in drugi, omogočajo uporabnikom, da zlahka črpajo posojila za kripto zavarovanje. S tBTC je zdaj za tako zavarovanje možnost nezaupljiva različica bitcoinov.

6 / Imate Bitcoin? tBTC pomeni, da lahko dobite posojilo v USD @MakerDAO, zaslužite z @compoundfinance, trgovina s Fulcrum @bZxHQ in @dydxprotocol, bodi lastna banka pri @Dharma_HQ, @ArgentHQ, in @AaveAave, in HODL skupaj z @PoolTogether_ &# 128526;

– Matt Luongo (@mhluongo) 14. februarja 2020

Upoštevajte ta scenarij: želite dolgo hrepeneti po bitcoinu, ne da bi se potopili v svoje denarne rezerve, tako da tokenizirate nekaj bitcoinov prek tBTC, odprete posojilo Dai na Compound in nato s tem Dai kupite več bitcoinov na prostem trgu. In to je le en primer, kako lahko Bitcoiners svojim finančnim skladom dodajo tBTC.

Uniswap, OpenSea, Tornado, DAO, Oh My!

DeFi ni samo posojanje. S tBTC lahko postanete ponudnik likvidnosti na decentralizirani borzi Uniswap in zaslužite denar za servisiranje trgovcev. Če pa ste ustvarjalec vsebine, lahko digitalno blago prodajate na trgu OpenSea in kupcem zaračunavate v tBTC.

Nekega dne še ena možnost? Izvajanje anonimnih plačil tBTC prek orodja za zasebnost Tornado ekosistema Ethereum. Ali pa o odprtju decentralizirane avtonomne organizacije (DAO), ki v glavnem uporablja valuto tBTC?

Možnosti, ki so pred nami, so v marsičem omejene predvsem zaradi naše domišljije.

8 / Tam je vaš naslednji projekt @gavinandresen, ni za kaj &# 128521;https://t.co/nZpEPaTdPi

– Matt Luongo (@mhluongo) 14. februarja 2020

Kaj je naslednje?

tBTC je še vedno mlad projekt, zato je pred nami še veliko dela, preden lahko žeton in njegova podporna infrastruktura sprostita v naravo. V svoji zgoraj omenjeni niti na Twitterju je izvršni direktor Thesisa Matt Luongo opozoril, da še vedno poteka revizija kode tBTC in da bo še nekaj izdaj testne mreže, preden bo projekt zadel mrežo Ethereum.

4 / To je prva od nekaj načrtovanih izdaj, ki vodijo do glavnega omrežja – še vedno smo v reviziji @consensysaudits in nekaj gospodinjstva. Čeprav ni dokončno, je to velik mejnik.

– Matt Luongo (@mhluongo) 14. februarja 2020

Še vedno pa bo tBTC uveden pozneje letos, razvijalci pa se lahko že začnejo ovijati okoli njegovih delov.

»Medtem ko je koda podvržena reviziji in nadaljnjemu testiranju, je razvoj zdaj javen na GitHubu. To pomeni, da lahko danes začnete graditi Bitcoin izkušnje na aplikacijah DeFi, kot sta Compound in Uniswap, «je v novicah opozorila ekipa tBTC.

Naj se gradnja začne

Ker tBTC še naprej napreduje do zrelosti, se njegove prihodnje možnosti začenjajo tukaj in zdaj. Maestro DTC Capital Spencer Noon je na primer pozdravil izdajo tBTC na Ropstenu “glavni mejnik“In pozval gradbenike na konferenci ETH Denver, da se osredotočijo na projekt:

»Rad bi videl, kako hekerji eksperimentirajo s tem novim primitivnom DeFi, saj obstaja veliko novih razburljivih aplikacij, ki bi jih lahko odklenili. Bitcoin je absolutno sanje za graditelje DeFi, saj njegova tržna kapica v višini 180 milijard USD predstavlja ogromen nov naslovljiv trg zavarovanja s premoženjem. “

Tudi čakanje morda ne bo dolgo. Luongo in njegovi kolegi so skupaj z ekipo Compound dApp sponzorirali nagrado za izdelavo “morilske aplikacije Bitcoin DeFi”.

Zaključek

Vsi ne mislijo, da je tokenizirani bitcoin velik zalogaj v kriptoekonomiji. Ampak obstaja veliko ljudi, ki v tBTC prepoznajo vrsto nezaupljivih možnosti DeFi, ki jih v bolj skrbniškem projektu, kot je WBTC, na enak način ni mogoče.

Zanimivo je tudi razmisliti, ali bi lahko tBTC na koncu premostil nekatere kulturne razkorake med Bitcoin in Ethereum skupnostmi, tako da bi premostil digitalni razkorak med njimi. To bomo še videli, toda všeč ali sovražite, zgodnja oblika tBTC je zdaj uporabna in njena zrelejša izvedba bi morala pridobiti ne trivialno količino uporabnikov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me