Začetniški priročnik za najboljše denarnice za Bitcoin, ki omogočajo Segwit

Denarnice Segwit Bitcoin

Kriptoprostor je za novince lahko moteč, zlasti s količino tehničnega govora, ki ga vržemo. SegWit, kar na kratko pomeni ločena priča, je eden tistih zastrašujočih izrazov, ki se pogosto pojavlja v razpravah o bitcoinih.

Torej, kaj pravzaprav je SegWit? Je rešitev za razpravo o skaliranju bitcoinov. Stopnje sprejemanja bitcoinov so presegle vsa pričakovanja. Da bi Bitcoin uspel kot plačilno sredstvo, morajo biti transakcije zelo hitre, stroški pošiljanja transakcij pa nizki. Trenutno je žal ravno obratno. To daje kritikom bitkoina prepotrebno strelivo za potrditev njihovega stališča, da bitcoina ni mogoče uporabiti kot plačilno sredstvo enakovredno tradicionalnim bančnim sistemom.

Nekateri altcoins, zlasti DASH, so ustvarili protokol InstantSend, ki omogoča zelo hitro pošiljanje transakcij prek omrežja masternode. A vrnimo se k Bitcoinom.

Denarnice Segwit Bitcoin

Kaj je Segwit ?

Izboljšave bitcoinov člani skupnosti predlagajo v predlogu za izboljšanje bitcoinov (BIP) na Githubu. Izboljšanje SegWit je predlagalo, da protokol Bitcoin ločuje informacije o transakcijah od strukture prič. Priča o strukturi, kjer se rudarji in denarnice strinjajo, da je transakcija veljavna in je podpisana na verigi blokov. Temu pravimo mehanizem soglasja. Če te podatke odstranite iz začetne transakcije, lahko v vsakem bloku obdelate veliko več transakcij. Blokiranje traja približno 10 minut. Idealno je dobiti čim več transakcij v en blok. Namesto da bi povečali velikost bloka, mnogi v blockchain skupnosti menijo, da je to najboljša pot naprej.

Ali lahko še vedno uporabljam svojo običajno Bitcoin denarnico namesto denarnice SegWit?

Ja lahko. Te denarnice bodo znane kot starejše denarnice in še vedno veljavne. Vse transakcije bodo obdelane v isti verigi blokov. Edina pomanjkljivost je, da boste še vedno plačevali višje provizije za transakcije. V vašem najboljšem interesu in zaradi verige Bitcoin je, da vsi sprejmemo izboljšave tehnologije SegWit.

Prednosti Segwita

Največja korist SegWita je znižanje provizij za transakcije za kar 50% – 70%. Denarnice z omogočenim SegWit omogočajo uporabnikom, da izberejo in prilagodijo svoje transakcijske provizije. Ponavadi je to pomenilo kompromis glede učinkovitosti, vendar so transakcije SegWita enako hitre, vendar stroškovno učinkovitejše, saj morajo rudarji porabiti manj časa in blokov za pridobivanje energije. To pomeni, da se skupni stroški obdelave ene same transakcije zmanjšajo.

Viri Segwit

Slika Segwit, avtor Viri Segwit.

Prednosti uporabe Bitcoin denarnic z omogočeno SegWit so jasne. Denarnice SegWit imajo bistveno nižje pristojbine v primerjavi s starejšimi, zapuščenimi Bitcoin denarnicami. Bitcoin Lightning Network se bo zanašal tudi na SegWit. Ta drugi sloj, ki je zgrajen na verigi Bitcoin, bo zagotovil skoraj trenutna plačila in delo s protokolom SegWit v Bitcoinu. Še vedno lahko Bitcoin pošljete na kateri koli naslov denarnice, saj so v isti verigi podprte tako starejše transakcije kot transakcije SegWit.

Denarnice SegWit strojne opreme

Ledger Nano S

Ledger Nano S hrani Bitcoin, Ethereum in druge altcoine (skupaj 27 različnih kovancev). Zmogljivost SegWit je značilna za transakcije z bitcoini. Te naprave so velike kot bliskovni pogon in imajo kabel USB, ki se priključi na računalnik. Ima vgrajen zaslon OLED, ki ga lahko uporabljamo za preverjanje in potrditev transakcij. Ima tudi spremljevalni program za upravljanje vaših kriptovalut ali pa lahko uporabite številne druge priljubljene aplikacije za denarnice. Denarnice strojne opreme Ledger podpirajo naslove SegWit, odkar se je začela v omrežju Bitcoin v živo. Hitro podpirajo tudi vilice Bitcoin in Ethereum.

Ledger Recovery Seed Card

Ledger Nano S

Trezor

Trezor je še ena denarnica za strojno opremo Bitcoin in altcoin. Naprava lahko shranjuje Bitcoin, pa tudi Litecoin, DASH in Zcash. Ethereum lahko tudi shranite, saj ima naprava podporo za MyEtherWallet. Ena od izjemnih lastnosti te denarnice je, da jo lahko uporabljate kot dvofaktorsko overjanje (2FA). To pomeni, da morate namesto kode 2FA, ki se pošlje na vaš telefon ali e-pošto, preprosto vstaviti napravo Trezor in ta potrdi transakcijo SegWit.

Trezor

Trezor

Namizne denarnice SegWit

Bitcoin jedro

Odjemalec Bitcoin Core je na voljo za različne namizne platforme. Deluje v sistemih Windows, Linux in Mac OSX in podpira SegWit od različice 0.13.1. Namestitvena namestitev bo na vaš računalnik prenesla celotno verigo Bitcoin, zato morate imeti na voljo vsaj 145 GB prostora na trdem disku. Če ne za kaj drugega, morate to storiti, ker vaš računalnik postane polno vozlišče v verigi Bitcoin.

Bitcoin Core Denarnica

Bitcoin jedro

Bitcoin vozli

To je tudi poln odjemalec Bitcoin in ustvari vozlišče, ki tvori hrbtenico verige Bitcoin. Ponuja tudi zelo visoko raven varnosti in zasebnosti ter integracijo SegWit. Je zelo stabilen, čeprav vsebuje več vrhunskih funkcij, kot niso vključene v Bitcoin Core. To lahko skoraj vidite kot poskusno vejo projekta Bitcoin Core. Uporablja veliko več prostora na trdem disku in pomnilnika. Podpira tudi Windows, Mac OSX in Linux. Izvorna koda je odprta in na voljo za prenos.

Bitcoin vozli

Bitcoin vozli

Bitcoin orožarna

Ta vitka denarnica Bitcoin podpira tudi Windows, Linux in Mac OSX. Napisan je v programskem jeziku Python in je popolnoma združljiv s SegWit.

Bitcoin orožarna

Bitcoin orožarna

mSIGNA

Ta denarnica z omogočenim SegWitom je namenjena naprednejšim uporabnikom. Je denarnica z več podpisi, kar pomeni, da podpira zapletene transakcije, pri katerih mora transakcijo odobriti več ljudi, preden se sredstva prenesejo. To funkcijo imajo tudi naslednji denarnici Electrum in GreenAddress.

mSigna

mSIGNA

Mobilne denarnice SegWit

Electrum

Denarnica Electrum obstaja že od leta 2011. V skupnosti Bitcoin je zelo spoštovana in je odprtokodna tehnologija, ki izvaja SegWit. Denarnica je podprta samo za Android in v sistemih Windows, Linux in OSX za namizne uporabnike. Če ste resen razvijalec, lahko projekt celo sestavite iz izvorne kode. Denarnica omogoča uporabnikom, da izberejo različne možnosti za provizije za transakcije.

Electrum

Electrum

GreenBits

Podjetje, odgovorno za to denarnico, se imenuje GreenAddress. Na voljo je za Android in iOS. Denarnica je enostavna za uporabo, ima dobro varnost in daje prednost uporabnikovi varnosti ter podpira SegWit. Za napredne uporabnike Androida je na voljo vitka različica aplikacije F-Droid. To je ista aplikacija, ki je na voljo v trgovini Google Play, vendar ima manj funkcij in je vgrajena za Android. Razvijalci trdijo, da ima boljšo zmogljivost in boljšo uporabniško izkušnjo kot različica trgovine z aplikacijami. Obstaja tudi razširitev za Chrome, če denarnico raje uporabljate v namiznem okolju.

Zeleni naslov

GreenAddress

Samourai

Kot pri večini izdelkov v prostoru Bitcoin je tudi denarnica Samourai v fazi razvoja. Izdaja alfa je na voljo za naprave Android in vi jo lahko prijava za zgodnji dostop. Ima podporo SegWit. Ena od zelo lepih lastnosti je, da uporablja PaymentNyms. Gre za plast zasebnosti, ki je dodana v denarnico Bitcoin. Njegov namen je ustvariti neposredno povezavo med bitcoin denarnicami. Ko je povezava vzpostavljena, vam tega stika nikoli več ne bo treba sporočiti svojega naslova denarnice. To omogoča popolno zasebnost pri medsebojnem pošiljanju Bitcoinov.

Samourai

Samourai Bitcoin denarnica

Papirnate denarnice

Seveda obstajajo tudi papirnate denarnice, ki imajo omogočen SegWit, če želite pustiti papirnato sled. Papirnata denarnica SegWitAddress bo storila prav to. To je papirni izpis vaših javnih in zasebnih ključev bitcoin ter QR koda, ki jo lahko optično preberete, da pošljete svoj Bitcoin. Če ste paranoični pri varovanju zasebnih ključev, je to približno tako varno, kot lahko.

Denarnica iz papirja Segwit

SegWitAddress

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me