A Bitcoin 12 ezer dollár felett van ma, amikor az amerikai kínai háború felmelegszik

Bitcoin

A kínai jüan éppen egy nagy eladással nézett szembe, mivel az Egyesült Államok és a kínai kereskedelmi háború súlyosbodik. Trump elnök újból robbantotta kínai kollégáit a „valuta manipuláció” miatt. Ennek megfelelően az amerikai részvények azért csaptak le, mert növekszik a gazdasági idegesség.

A mainstream idegesség azonban úgy tűnik, legalábbis élesen a kriptogazdaság bizalmává vált, mivel a bitcoin árfolyama augusztus 5-én 1000 USD körül mozgott, feszültségei világszerte fellángoltak.

Bitcoin

Hogy a bitcoin valóban biztonságos menedékeszközként kerül-e a sajátjába, még várat magára, de ez a lehetőség a vita égető pontjává válik, valahányszor a BTC jól jár, miközben a nagy horderejű mainstream eszközök csökkennek.

A Bitcoin fent van, a globális dráma is túl van

Hétfőn a kínai jüan az elmúlt évtized legalacsonyabb értékére süllyedt, hét jüanra volt szükség egy dollár felhozatalához.

Visszhangzó elemzők a világ minden tájáról, az UBS befektetési bank augusztus 5-én publikálta, amelyben megjegyezte, hogy a süllyedő jüanár volt a kínai kormány legújabb tényleges csapása az Egyesült Államok ellen egy kibontakozó kereskedelmi háborúban, ezzel próbálva olcsóbbá és vonzóbbá tenni Kína exportját..

“A piacok valószínűleg a mai jüan kereskedelmet fogják Kína jelzésének tekinteni, miszerint a deviza leértékelődése van terítéken, ha az amerikai tarifákkal való lökés következik be” – mondta a bank..

Ami Trump elnököt illeti, nem kérdés, hogy a legutóbbi jüan-leértékelődést tolásnak vette. Az elnök a közelmúltban felszólította az Egyesült Államok Federal Reserve-jét, hogy nyomtasson több dollárt, hogy lépést tarthasson Kína „nagy valuta manipulációs játékával”, és ezt a „játékot” hétfőn ismét „fő szabálysértésnek” nevezte.

Kína szinte történelmi mélypontra süllyesztette valutájának árát. Úgy hívják, hogy „valuta manipuláció”. Hallgatod a Federal Reserve-t? Ez egy súlyos jogsértés, amely idővel nagymértékben gyengíti Kínát!

– Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 2019. augusztus 5

Ennek fényében úgy tűnik, hogy az Egyesült Államok – Kína kereskedelmi háborúban a feszültségek csak kezdik felforrósodni. A piacok gyorsan reagáltak természetben. Például az amerikai részvények éles eladásokkal szembesültek, miután a jüan hírek terjedni kezdtek.

MEGTÖRTÉNIK: Az USA-Kína kereskedelmi háború súlyosbodásával a világ minden tájára zuhan a világgazdaság; Dow 800 pontot süllyeszt, vagyis 3%. https://t.co/iqcZjWF99o

– az Associated Press (@AP) 2019. augusztus 5

A befektetők válaszolnak az aggodalmakra, miszerint a világ egy olyan globális recesszió küszöbén áll, amely a legutóbbinál is rosszabbnak bizonyulhat. Ezért álltak fent a menedékhelyek eszközei a nap folyamán, és a bitcoin különösen csatlakozott társaságukhoz.

Bitcoin biztonságos társaságban?

A sajtó idején a bitcoin ára 11 800 dollár körül mozgott, tegnap hét százalékos emelkedést tapasztalt, ma pedig 12 200 dollárt ért el. Ez azután történt, hogy a kriptovaluta 10 000 dollár alatt kereskedett az elmúlt héten.

Az előadásnak ismét szakemberei vannak, figyelembe véve, hogy a BTC biztonságos menedékké válik-e. Augusztus 5-én az olyan bevettebb menedékpénznemek, mint a svájci frank és a japán jen, szintén erősödtek az összehasonlításhoz.

Az összehasonlítás érdekes, mivel a bitcoin általában nem korrelált a mainstream eszközökkel. Hetekkel ezelőtt a Delphi Digital piackutató cég közzétett egy elemzést, amely részletesen leírta, hogy a BTC hogyan teljesített jobban más menedékhelyeket, mint az arany és az Egyesült Államok kincstárai.

“Még mindig túl korai a győzelem érvényesítése, de a BTC korrelálatlan jellege eddig igaznak bizonyult” – jegyezte meg a cég.

Spekulánsok csak spekulálnak?

Nem mindenki vásárolta a pozitív augusztus eleji árfolyamot a bitcoin piacokon, ami azt jelzi, hogy a BTC biztonságos menedékké vált a befektetők számára.

Például a bitcoin szkeptikusa, Peter Schiff a vásárlói nyomást a spekulánsoknak tulajdonította, hogy „fogadásokkal fogadják, hogy a kínaiak megveszik” a bitcoinokat, nem pedig a kínai befektetők, akik valóban maguk vásárolják a bitcoinokat.

A CNBC mindent megtesz annak érdekében, hogy a Bitcoin vásárlásába csábítsa közönségét. Annak ellenére, hogy az arany sokkal nagyobb piac, a CNBC sokkal több műsoridőt szentel a Bitcoin-nak. A kínaiak nem biztonságos menedékként vásárolják a Bitcoint. A spekulánsok vásárolnak, arra tippelnek, hogy a kínaiak biztonságos menedékként vásárolják meg!

– Peter Schiff (@PeterSchiff) 2019. augusztus 5

A kulcsfontosságú tényező tehát az lesz, ha a bitcoin továbbra is jól teljesít, ha az USA-Kína kereskedelmi háborúból származó piaci aprítás fokozódik. Ha a kriptopénz valódi teret nyer, akkor a menedékhelyként szolgáló eszköz is növekszik.

Ilyen lehetőség miatt kritizálták nemrégiben Steven Mnuchint, az Egyesült Államok pénzügyminiszterét, mert azt mondta, hogy egy évtized múlva „személy szerint nem leszek feltöltve a bitcoinra”. Ha a bitcoin végül biztonságos menedékké válik, akkor a Sec. Mnuchin később visszaléphet az állításhoz.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me