A Bitcoin Bulls ordít, amikor Donald Trump negatív árfolyamokat követel

Donald Trump Bitcoin

Az elmúlt néhány évben a központi bankárok kedvelik a negatív kamatlábakat.

A monetáris hatóságok úgy vélik, hogy ez a politika, amely azt jelenti, hogy a bankok és a fogyasztók pénzt veszítenek a fiat rendszer használatával, segíthet megakadályozni a gazdasági visszaeséseket. Valójában az eszközpiacok a történelem egyik leghosszabb és legnagyobb összejövetelén zajlottak, amelyet dovish központi bankok támogattak az egész világon.

De ha Donald Trumpnak, az Egyesült Államok elnökének megvan a maga módja, a monetáris politika sokkal drámaibb lesz. És ez, kedves olvasók, valószínűleg csak növeli az alternatív eszközök, például az arany és a Bitcoin iránti keresletet.

Donald Trump Bitcoin

Trump Tirade legújabb megemlíti a negatív kamatlábakat

Ha azt mondanád Adam Smithnek – a modern közgazdaságtan keresztapjának -, hogy 2019-ben pénzt veszítesz a bankok használatával és az adósságba fektetéssel, valószínűleg nevetni fog. De ma a világ rabja lett ezeknek az unortodox pénzügyi trendeknek.

A világ legnagyobb központi bankjainak egy része – köztük Japán és Svédország – negatív politikai rátával rendelkezik; 17 billió dollár értékű negatív hozamú adósság létezik, amely elemzők szerint leginkább nyugdíjalapok és hosszú távú, folyamatos növekedést keresők tulajdona.

Ez a tendencia azonban még nem terjedt el igazán Amerikában. Mégis, ez hamarosan megváltozni fog. Egy nemrégiben közzétett tweettrumban Trump elnök arra szólította fel a Federal Reserve-t, amely technikailag nem kormányzati szervezet, hogy „nullára, vagy annál alacsonyabbra csökkentse a kamatlábunkat”..

Folytatta a Federal Reserve „csontfejeinek” meggyőződését, azt állítva, hogy Jerome Powell elnök és társainak „naivitása” akadályozza meg az Egyesült Államokat abban, hogy az „életben egyszeri lehetőséget” vegye igénybe, hogy negatív eredményeket hozzon..

A Federal Reserve-nek nullára, vagy annál alacsonyabbra kell csökkentenie a kamatlábakat, és utána el kell kezdenünk az adósságunk refinanszírozását. A KAMATKÖLTSÉGEK LEHETŐSÉGRE HASZNÁLHATÓK, ugyanakkor lényegesen meghosszabbítják a futamidőt. Megvan a nagy pénznem, erő és mérleg …..

– Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 2019. szeptember 11

Míg egyesek figyelmen kívül hagyták Trump legújabb észrevételeit, mivel egy politikus zűrzavarai voltak – Trump nem befolyásolhatja a Federal Reserve kamatdöntését – vannak jeles közgazdászok, akik arra számítanak, hogy az államokban a kamatlábak negatívvá válnak.

Beszélgetés CNBC egy friss videóban, Alan Greenspan, a Federal Reserve korábbi elnöke azzal érvelt, hogy nem sokkal később az Egyesült Államok politikai kamatlába először negatívvá válik.

Greenspan valójában „csak idő kérdése” -nek nevezte, mire ez az unortodox monetáris politika az amerikai piacokon káprázttá vált. A volt jegybankár ezt az elmozdulást részben a negatív kamatlábaknak tulajdonítja az elöregedő népességnek – nézzük csak Japánt, ahol az idősek aránya az egyik legnagyobb a világon, és leginkább negatív kamatlábakról ismert.

Ray Dalio, a Bridgewater Associates – a világ egyik vezető fedezeti alapja – vezetője visszhangozta ezeket az aggályokat, egy másik CNBC-interjúban kijelentette, hogy a világ „rendkívül laza monetáris politikát” alkalmazott, amely utat enged az alacsony kamatlábaknak és az enyhülésnek.

Bullish for Bitcoin

Míg a Bitcoin független a kamatlábaktól, elemzők szerint ha egy ilyen monetáris politika bejön az Egyesült Államokba, az alternatív eszközök értéke csak megugrik, sőt talán az egekbe szökik..

Dan Tapiero, a prominens alapkezelő, a közelmúltban áttért a Bitcoin forradalomra, nemrégiben azzal érvelt, hogy középtávon Trump megjegyzései „közvetlen felhívás az amerikai dollár lebontására (inflációjára) annak érdekében, hogy túlzott növekedést lehessen elérni 2020-ig választások.” Így azt állította, hogy az aranynak és a Bitcoinnak előnyösnek kell lennie a negatív kamatlábak miatt.

Első elnök, aki negatív kamatlábakat kér. Középtávon ez közvetlen felhívás az amerikai dollár lebontására annak érdekében, hogy túlzott növekedést lehessen elérni a 2020-as választásokig. Federal Reserve "csontfejek." Az aranynak és a Btc-nek alternatív értéktárolóként kell profitálnia. https://t.co/gdT0RXkn1P

– Dan Tapiero (@DTAPCAP) 2019. szeptember 11

Látja, ahelyett, hogy negatív hozamú adósságokba „fektetne be”, vásárolhat olyan eszközt, amelynek hozama nulla, ez arany vagy Bitcoin; és ahelyett, hogy vagyonát leértékelné a fiat pénznemről, megvásárolhat egy olyan értékű üzletet, mint a Bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me