A Bitcoin elbeszélése „hamis” arany terjedésként erősödik

Kriptopénz és arany

A Bitcoin-t sok dolognak hívták az évek során. Az egyik legújabb címe az „aranygyilkos”.

Például a Grayscale Investments az év elején bemutatott egy reklámkampányt, amely arra ösztönözte a befektetőket, hogy „dobják le az aranyat, vásároljanak a Bitcoin-ot”, amelynek középpontjában az állt, hogy bemutassa, hogy a nemesfém meglehetősen nem hatékony és elavult a mai modern gazdaságban.

Kriptopénz és arany

Sok aranyhiba természetesen tiszta elmebajnak nevette ezt az érzést. De a „Bitcoin veri az aranyat” elbeszélés nemrégiben tapasztaltabb lett, mivel a jelentésekből kiderült, hogy az arany piaca tele van bizonyos problémákkal.

A Bitcoin alapvetően erősebb, mint az arany?

Az aranyrudak elég egyszerűnek tűnnek. Nagy, narancssárga színű és bélyegzett fémlemezek, amelyek méretüknél fogva egy tonnát nyomnak.

Ennek ellenére hamisíthatók. Kiemelt kriptovaluta elemző, „PlanB” nemrég hívta fel a figyelmet egy történethez, amelyből kiderült, hogy hamis aranyrudak, amelyek a nagy finomítók és pénzverdék „hivatalos” márkáival vannak díszítve, világszerte forgalomban vannak.

#bitcoin javítja ezthttps://t.co/I7cH6tYPG2

– PlanB (@ 100 billió USD) 2019. október 21

Persze, maga az arany nem hamis (ezekben a „hamis” rudakban lévő arany továbbra is 79 atomszámú atomokból áll), de ezek a történetek még mindig azt mutatják, hogy vannak lyukak a nemesfémben az ellenőrzés szempontjából mi jogos és mi nem.

Nem ez az egyetlen közelmúltbeli hír, amely igazolta azt az elképzelést, hogy a Bitcoin jobb lehet, mint az arany. A Blockonomi korábbi jelentései alapján a NASA ez év elején azt találta, hogy a „Pysche 16” névre keresztelt aszteroidát színig töltik arany, platina, vas és nikkel.

Olyan magánszemélyek becsülték, mint az EuroSun Mining Scott Moore-ja, hogy az aszteroida különféle fémeinek összértéke meghaladja a 8000 kvadrillió dollárt, ha a bányászat teljes egészében meghaladja a világ tőkéjét. Őrült, tudom.

Röviden szólva az arany nem olyan szűkös, mint gondolnánk.

A Bitcoin viszont algoritmikusan kevés. A kriptovaluta valójában 21 milliós ellátási felső hatállal rendelkezik, amelyet a jelenlegi becslések szerint 2140-re el fog érni.

Ráadásul az arannyal ellentétben a Bitcoin kínálata évekkel előre megjósolható, úgymond, teljesen átlátszó – ami az aranyhibák nem állíthatják, hogy megtehetik, például az eszköz kínálatának előrejelzése vagy annak tudása, hogy mennyi van forgalomban a pontos pontosság szinte lehetetlen.

Nem veri meg az aranyat … Mégis

Biztos, hogy a Bitcoin jó lehet az arany értéktulajdonságainak alapvető alternatívájaként, de valóban fedezeti ügyletként működik-e?

Jelenleg nem igazán.

Augusztus elején, amikor mind az Egyesült Államok, mind Kína hatalmas kereskedelmi és vámcsapásokat cseréltek a kereskedelmet illetően, furcsa piaci trend alakult ki. A Huobi’s adatai A tőzsdén kívüli kereskedési pult, amelyet közismerten elsősorban a szárazföldi kínai befektetők használnak, kimutatta, hogy a Tether (USDT) közel 1,3% -os kedvezménnyel kereskedett.

Dovey Wan kínai kriptovaluta kockázati tőkés befektető szerint a Bitcoin ugyanakkor Kínában is kedvezményesen kereskedett.

A Tether most elég széles negatív prémiummal kereskedik Kínában, ugyanúgy, mint a Bitcoin

mondjon még többet: “A Bitcoin biztonságos égi eszköz a kínai elmélet számára”

&# 128064;&# 128064;&# 128064;

– Dovey 以德服人 Wan &# 128477; &# 129430; (@DoveyWan) 2019. augusztus 9

Bizony, az 1,3% -os kedvezmény – amely a Bitcoin akkori 11 800 dolláros áránál körülbelül 150 dollárt tett ki – nem volt sok a dolgok nagy sémájában. De egy olyan piacon, amelyre a gyakran emlegetett biztonságos menedékbeszélés miatt nagy a prémium, minden engedményt meglehetősen sokkolónak kell tekinteni.

Ahogy Larry Cermak, a The Block kutatási vezetője rámutatott: „[ez bizonyíték] arra, hogy a kínai befektetők, akiket érintett a múlt heti kínai jüan leértékelés [amely a kereskedelmi háború eszkalációjának volt az eredménye], nem akik Bitcoin-t vásárolnak. ”

Bizonyos kontextusban az arany gyűlt össze – és erősen gyülekezett – ez idő alatt, szeptember elejéig elért egy többéves csúcsot, amely 1555 dollár volt, részben annak a jelentésnek köszönhetően, hogy a világ központi bankjai, beleértve a Kínai Népi Bankot is, elkezdtek felhalmozni veretlen az amerikai dollár gyengülésével számolva.

Mindezeket figyelembe véve, a Bitcoin biztonságos menedékként történő játékának nevezése, amely jobb, mint az arany, kissé rövidlátó lehet … legalábbis egyelőre.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me