A kínai hatóságok folytatják a „Blockchain, nem a Bitcoin” megközelítést

China Blockchain

Lehet, hogy Kína visszaszorította a kriptovaluta-kereskedelmet 2017-ben, de a terjeszkedő ázsiai erőmű állami intézményei egyre inkább a kripto mögöttes technológiájához, a blokklánchoz fordultak.

Erre a dinamikára a legfrissebb példa az Országos Devizaigazgatáson (SAFE) keresztül érkezik, amely az ország legfőbb devizatartó-felügyelője és a kínai devizatartalékok kezelője, amely 2016-tól meghaladta a 3 billió dollárt. Kínai sajtóorgánum, a CNStock, SAFE létrehozott egy blockchain platformot célja a belföldi kereskedelmi tevékenységek optimalizálása.

China Blockchain

A Hangzhou Blockchain Technológiai Kutatóintézettel együttműködve épített SAFE blokkláncát a kínai exportfinanszírozási ipar automatizálására és valós idejű átláthatóságának biztosítására használják..

Az elosztott főkönyvi platformot kezdetben Fujian, Jiangsu és Zhejiang három régiójában, valamint Csungking és Sanghaj nagyvárosi központjaiban fogják kipróbálni. Ha minden jól sikerül, a SAFE országszerte megpróbálja kibontani a blokklánc-rendszert.

Különösen a blockchain ölelés jön, mivel a kriptovaluták jövője továbbra sem tisztázott Ázsia legnagyobb országában.

A lehetséges Crypto Mining Flex sarka

Míg a SAFE a blockchain tech felé fordult, a Nemzeti Fejlesztési és Reformbizottság (NDRC), Kína legfontosabb makrogazdasági rendszergazdái nemrégiben közzétettek egy listát, amely a kriptovaluta bányászatot tartalmazta a több száz olyan tevékenység listája között, amelyeket meg kell szüntetni a nemzetben.

Sokan látták, hogy a kínai hatóságok újabb fejszével lendültek a hazai kriptográfia felé.

Az NDRC nem először publikál ilyen listát. Névértékre számítva a dokumentum kriptobányászatának felvétele nem jelentéktelen, amennyiben a Bitcoin hálózat jelenlegi hash arányának körülbelül 70 százaléka feltételezhető, hogy Kínából származik.

Ebből a célból, ha a kínai bitcoin bányászok végül kénytelenek lesznek bezárni a boltot, akkor a Bitcoin hálózat biztonsága élesen és élesen csökkenhet. Az NDRC május elején lép a listán a következő helyre, amikor a nyilvános hozzászólások időszaka lejár.

Egyes elemzők szerint azonban a látszólagos bányászati ​​rugalmasság valószínűleg nem megtorlás, hanem inkább a kínai kormány eszköze a hazai bányászok további ellenőrzésének érvényesítésére. Az egyik ilyen elemző Jehan Chu, aki a hongkongi digitális eszközgyártó cégnél, a Keneticnél dolgozik.

A hónap elején Chu azt mondta:

“Hiszek Kína egyszerűen „újra akarja indítani” a kriptográfiát olyanra, amelyre felügyelete van, ugyanazt a megközelítést követték, amelyet az interneten követnek. ”

Kínai Renminbi váljon kriptóvá? Egy másik elemző úgy gondolja

Ha arról beszélünk, hogy Kína a saját feltételei szerint gyakorol ellenőrzést, egy másik elemző, a kanadai Blockchain Kutatóintézet társalapítója, Don Tapscott nemrégiben megjegyezte, hogy Kína fiat pénznemét, a Renminbi-t (RMB) egy nap egy magán blockchain is megalapozhatja..

Ez egyelőre teljesen spekuláció, de az utóbbi években Kína intelligens városok felé tett törekvése fényében nem lenne meglepő, ha az ország továbbra is határozottan a digitalizálás felé fordulna.

Kína északi szomszédainak, Oroszországnak maroknyi olyan hazai tisztviselője van, akik tavaly ősz óta szemmel tartják a „kriptorubel” létrehozását.

A kínai befektetők a Crypto-t tekintve függetlenek

A kínai kormányhatóságok antagonisztikusak lehetnek a bitcoinokkal szemben, de a kínai befektetők biztosan nem.

Ez azért van, mert a kínai médiumok cnLedger szerint a kínai befektetők késő későn magas árakat fizettek a bitcoin bevásárlásáért a tőzsdén kívüli BTC piacokon..

1 / A kínai piacok erős vételeket mutatnak. OTC (over-the-counter) kereskedések, ez a fiat-val történő bitcoin vásárlás szinte egyetlen módja Kínában, jelentős dollárprémiumot (1 USDT = 7 CNY) mutatva a hivatalos 1 USD = 6,7 CNY árfolyamon.. pic.twitter.com/bd0n0DGFVU

– cnLedger (@ cnLedger) 2019. április 8

Amióta a bitcoin árfolyama nemrégiben meghaladta az 5000 USD értéket, az OG kriptográfia iránti kereslet megnőtt a kínai vásárlók körében.

Mivel ezek a piacok gyakorlatilag az egyetlen módja a bitcoin vásárlásának Kínában, a kereslet szűk keresztmetszete a bitcoin árának legalább egy ideig több mint négy százalékos prémiumot adott ott, összehasonlítva a BTC más országokban alkalmazott hozzávetőleges árfolyamával.

Ahogy a régi mondás tartja: ahol akarat van, ott van is út.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me