A WithdrawDAO Contract Creator’s Edgeware (EDG) jel belsejében

Ethereum

Egy kis cselszövés érte az Ethereum közösségét július 2-án, amikor kiderült, hogy a WithdrawDAO szerződéssel vitatkoztak: egy speciális jogokkal rendelkező okos szerződéses telepítők ellentétesek a decentralizált finanszírozás szellemével..

A 2016 júniusában a hírhedt DAO-hackelés nyomán létrejött WithdrawDAO-szerződés online maradt, és nincs időkorlátja, annak ellenére, hogy eredeti célját – a DAO éter-jeleinek visszatérítését (ETH) – már végrehajtották sokan részt vettek benne.

Ethereum

A WithdrawDAO szerződés nem frissíthető, és nincs közvetlen tulajdonosa, bár össze van kapcsolva azzal a fiókkal, amely telepítette. Ez a dinamika a szemöldök felvonásához vezetett július 1-jén, amikor a Blockly alapítója, Darragh Browne először felfedezte a szerződés telepítési számlája közel 123 000 étert jelzett az Edgeware lockdrop-nak.

A WithdrawDAO szerződés tulajdonosa / tulajdonosai 122 864 ETH-t jeleztek az Edgeware Lockdrop-nak, potenciálisan feljogosítva őket az EDG token terjesztés nagy mennyiségére

– Darragh (@dabrowne) 2019. július 1

A jel kontextusának ismerete nélkül spekulációk születtek arról, hogy a felelős személy vagy személyek arra késztették az EDG-t, az Edgeware társított tokent, amelyet a lockdrop-ban terjesztenek, terjeszteni azoknak az érdekelt feleknek, akik éterrel rendelkeznek a WithdrawDAO-ban..

Ez a spekuláció azonban végül téves volt.

Mi az Edgeware és miért fontos?

Az Edgeware egy intelligens szerződéses platform, amelyet ejtőernyőként fejlesztenek ki a Polkadot számára, az az interoperabilitási protokoll, amelyet a Parity készített, aki támogatta az Edgeware elindítását a Commonwealth Labs mellett..

A platform tokenjét, az EDG-t, egy zárolási mechanizmuson keresztül terjesztik, ahol az ETH-t egy adott intelligens szerződéshez benyújtó felhasználók kapják az EDG-kiosztást attól függően, hogy mennyi ETH-t nyújtottak be és mennyi ideig nyújtották be. A tokenek hozzávetőlegesen 90 százaléka nyilvánosan terjesztésre kerül, a fennmaradó rész pedig a Commonwealth Labs és a Parity között oszlik meg.

Azonban a lockdrop mellett a felhasználók „jelezhetik” éterüket az EDG vételére anélkül, hogy ideiglenesen be kellene zárniuk az ETH-t.

A sajtó idején három, több mint 70 000 étert irányító entitás jelezte, hogy részt vesz a token leadásában: VisszavonásDAO, Aragon és Polkadot Multi-Sig. Különösen a Polkadot szerződés több mint 300 000 ETH-t határozatlan időre befagyasztott a Paritásos Multi-Sig Library önpusztítás kudarc.

Csak az utóbbi két jelzés komoly, mivel ma már tudjuk, hogy a WithdrawDAO jel tiltakozásul történt. Ez a tiltakozás megkérdőjelezte, hogy az Ethereum szerződés-készítőinek legyenek-e különleges kiváltságaik, például képesek lennének jelezni a légcseppekért – pl. hogyan használja a Polkadot a Polkadot Multi-Sig telepítő fiókját arra, hogy jelezze a szerződés 300 000 befagyott ETH nevében.

“A különleges jogok … rossz ötlet” – érvel Nick Johnson

Kedden az Ethereum Névszolgálat vezető fejlesztője, Nick Johnson feltárta magát, mint azt a személyt, aki a WithdrawDAO nevében jelzett.

Ahogy Johnson egy poszt-mortem Twitter-szálon kifejtette, jelezte az Edgeware lockdrop-nak, hogy tiltakozzon a “szerződés szerződőjének különleges jogokkal vagy hatáskörökkel rendelkező” fogalma ellen, mondván, hogy nem érdekli a cselekmény, csak annak felhasználása. kiemelni, hogy a szerződésalkotókat nem szabad tulajdonosnak tekinteni.

Azért jeleztem, mert a szerződés alkalmazójának különleges jogokkal vagy hatáskörökkel való kezelése rossz ötlet: megbízhatatlan rendszereket építünk, ami azt jelenti, hogy nincs beépített „tulajdonos” koncepció. Ezt az érvelést a leghangosabb bikaszarvával akartam megfogalmazni.

– nick.eth (@nicksdjohnson) 2019. július 2

Ahhoz, hogy ezt a pontot még jobban haza lehessen vinni, Johnson közzétette a WithdrawDAO-t létrehozó fiók privát kulcsát, hogy nyilvánosan megsemmisítse a fiók azon jogát, hogy jelezzen az Edgeware lockdrop számára.

Továbbra is biztatom @HeyEdgeware és mindenki mást, hogy ne különítsen el külön kiváltságokat a szerződések megalkotóival szemben.

– nick.eth (@nicksdjohnson) 2019. július 2

A fejlesztő azzal fejezte be a szálat, hogy felhívta az Edgeware csapatát és azon túl, hogy hasonlóan menjenek el a szerződésalkotók odaítélésétől olyan különleges hatáskörökkel, amelyek olyan erővel bírnak, amelyeket vissza lehet élni, ha felelőtlenül működtetik őket..

Természetesen, ha az intelligens szerződéses projekt folytatná Johnson kérését, akkor Polkadot támogatói már nem tudnának jelezni a Polkadot Multi-Sig 300 000 ETH nevében.

Ez azt jelentené, hogy az interoperabilitási platform nem tudta hatékonyan megtéríteni a befagyasztott források egy részét az EDG-vel, amelyet jelzés útján osztottak szét. Azonban semmi nem utal arra, hogy Polkadot jelét egyelőre visszasétálnák.