Az amerikai szenátorok kétpárti grillezést adnak a Facebooknak a Libra Crypto felett

Mérleg

Az utóbbi években egyre megosztottabb amerikai politikai színtéren a Facebook Libra kriptovaluta egyesítő erőnek bizonyul.

Az ilyen megosztottság átengedte a kétoldalúság ritka megjelenését az Egyesült Államok Capitoliumában július 16-án, amikor mindkét nagy amerikai politikai párt szenátorai grillezték a Facebook blokkláncát, és David Marcust egy A szenátus bankbizottságának felügyeleti meghallgatása a vállalat által javasolt Libra stablecoinra.

A bizottság elnöke, szenátor Mike Crapo (R-ID) és rangsoroló tag, Sherrod Brown (D-OH) adta meg a meghallgatás alaphangját, mindkét kongresszusi képviselő bevezető megjegyzése megmutatta, hogy a Libra mennyire aggasztja Amerika néhány legfőbb törvényhozóját.

Mérleg

Mérleg a mikroszkóp alatt

“Az aggodalmak magukban foglalják, de egyáltalán nem korlátozódnak arra, hogy a fizetési rendszer hogyan fog működni, hogyan fogják kezelni azt, és hogy a Libra, a Libra Association, a Calibra és a Facebook mind kölcsönhatásba lépnek” – jegyezte meg Crapo elnök a beszámoló elején. meghallgatás.

Brown szenátus a maga részérõl egy jóval pofásabb nyitással járt, így a közösségi média erõmûve nem kapott negyedet. A rangsoroló tag elmondta, hogy a Facebook elmúlt évek rossz tapasztalata azt mutatta, hogy a vállalat rossz helyzetben volt a fizetések megzavarására:

„A Facebook veszélyes. Lehet, hogy a Facebook nem szándékozik veszélyes lenni, de biztosan nem tartják tiszteletben a technológiák erejét, amelyekkel játszanak, mint egy kisgyerek, aki kezébe került egy meccskönyv. A Facebook újra és újra felégette a házat, és minden gyújtogatást tanulási tapasztalatnak nevezett. ”

Amit Marcus úr mai szenátusi meghallgatásából és grillezéséből megtudtunk:

+ Egy csomó szenátor utálja az FB-t

+ Néhányan úgy gondolják, hogy a technika jó lehet

+ A szenátorok a gyomok problémájára hangolódtak (Warner jó példa)

+ Marcus ügyes kezelő

+ Több meghallgatás lesz

– Palley (@stephendpalley) 2019. július 16

A meghallgatás előrehaladtával David Marcus elég jól megállta a helyét, ahol a szenátorok megvizsgálták a kérdéseket, ahol csak tudták, és a lehető legdiplomatikusabban válaszoltak, ahol nem..

“A Facebook csak akkor kínálja fel a Libra digitális pénznemet, ha teljes körűen megoldottuk a szabályozók aggályait és nem kaptuk meg a megfelelő jóváhagyásokat” – mondta a Calibra vezetője.

Valójában Marcus arra kérte a bizottságot, hogy a Facebook betartsa az összes szükséges szabályt, és nem uralja a jelzőt, és egy ponton hozzátette, hogy az Egyesült Államok kormányának azt akarja, hogy egy ilyen projekt a saját hatáskörén belül valósuljon meg, ne pedig közvetlen elérhetősége meghaladja..

Little egyelőre letelepedett

Míg egyes szenátorok nyitottak voltak a Mérleg lehetőségei iránt, Marcus nem volt képes döntő döntést a Facebook javára dönteni. Ennek ellenére a könyv minden bizonnyal nincs lezárva az amerikai törvényhozóktól, akik kidolgozzák a Mérleg elleni visszalökés módjait.

A sajtóhoz intézett meghallgatás utáni észrevételeiben Brown szenátor megerősítette, hogy a közösségi média óriása alig volt vékony jégen, amikor megértette megbízhatóságát:

“A Facebook időről időre megmutatta, hogy elárulta a közbizalmat, és nem tudom elképzelni, hogy bármi is rávenné bennünket.”

Valóban, a meghallgatások ezt mutatják #MérlegA legnagyobb probléma a Facebook bizalmi hiánya. Semmiféle körvonalazás, a konzorciumok decentralizálása vagy jogi védelem nem távolíthatja el azt a valóságot, hogy a projekt egy rendkívül terhes közhírnévvel rendelkező társaság születése

– Michael Casey (@mikejcasey) 2019. július 16

Kicsinyítve Marcus rövid időn belül ismét szembesül a zenével, mivel július 17-én hasonló felügyeleti meghallgatáson jelenik meg a képviselőházban..

Nevezetesen, a házban éppen előterjesztettek egy törvénytervezetet, amely blokkolná azokat a vállalatokat, amelyek éves bevételük meghaladja a 25 milliárd USD-t – pl. Facebook – egy olyan digitális eszköz létrehozásától, mint a Mérleg.

Külön megjegyzésekben az egyik amerikai kongresszusi képviselő bedugja a Bitcoin-ot

A keddi szenátusi bankbizottság meghallgatása túlnyomórészt a Mérlegre összpontosult, így abban kevés szó esett a bitcoinról vagy más specifikus kriptovalutákról..

De a tárgyalás délelőtti CNBC-interjújában Kevin McCarthy, a ház kisebbségi vezetője felvetette, hogy a Mérleg decentralizációs színházat játszik, és hogy nem tarthatott gyertyát a bitcoinhoz e tekintetben:

„Szeretem a bitcoinokat […], az igazi dolog, amit szeretek a bitcoinról, az a blokklánc, mert szeretem a biztonságot. Azt akarom, hogy a kormány valóban elkezdje használni a bitcoint és a blokkláncot. ”

A megjegyzések azután következnek, hogy Trump elnök a múlt héten robbantotta a kriptovaluták életképességét.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me