Az Ethereum tétbiztosítási kódexét 2019 júniusában véglegesítik

Ethereum

A tétbiztosítás (PoS) konszenzus felé vezető menet az Ethereum hálózat tervének megfelelően folytatódik.

Május 2-án Justin Drake, az Ethereum Alapítvány kutatója megjegyezte a 17. „ETH 2.0” megvalósítók felhívása hogy a PoS átmenet első szakaszának – a „Phase Zero” -nak, ahogy szinkronizálva – a kódspecifikáció várhatóan június 30-ig elkészül, amely két hónap alatt van.

A Phase Zero az első a fejlesztési fázisok sorozatában, amelyek alkotják a közelgő Serenity frissítést, amelynek eredményeként az Ethereum átfogja a Casper, a Plasma és a sharding technológiájának átfogó újításait..

Ethereum

A Phase Zero feladata lesz a Serenity frissítés megalapozásának megteremtése az úgynevezett Beacon Chain létrehozásával, amely megkönnyíti a PoS blokk érvényesítését a Casperen keresztül és azon felül, amelyre az utóbbi Serenity fejlesztéseket fel fogják emelni, pl. A második fázis szilánkosítási mechanizmusa.

A Bitcoin-hez hasonlóan az Ethereum is jelenleg a munkabiztonsági (PoW) bányászatot használja, hogy konszenzust érjen el a láncában. De az OG kriptohálózattól eltérően az Ethereum építõi a PoS-re tervezett átmenetük elõtt csak a PoS-re való áttérés elõtt használták a PoW-t, ami most átvitt értelemben a láthatáron van.

“A második fázis végére ez egy teljes rendszer […] Jelenleg a Zero Phase nagyon közel van a befejezéshez” – jegyezte meg Vitalik Buterin, az Ethereum alkotótársa a múlt hónapban tartott ETHCapetown konferencián..

A fent említett Drake elmondta, hogy az átmeneti időszak a Phase Zero tervezés utolsó simításainak középpontjába kerül:

„Folytatom a Phase Zero finom fésülését a spec fagyás előkészítése céljából, amelyet június 30-ig megcélozunk. Még mindig nagyon jó úton járunk […] az egyszerűsítések következnek, amelyek nagyszerűek, és a finom fésülés folyamata a végső hibák megtalálására is szolgál. “

Még januárban az Ethereum fejlesztői közösség először közzétette a Serenity specifikáció v0.1 kiadását, amely az ETH 2.0 beiktatási tervének adott otthont. Azóta a buzz a projekt régóta várt PoS-váltásának közeledtéről szól.

Ma jelentik az első ETH2.0 verzió kiadást. Gratulálok mindenkinek! &# 127881; https://t.co/8lh2x0TPyJ

– tchain.eth (@terencechain) 2019. január 31

Justin Drake a 17. „ETH 2.0” megvalósítók felhívása hogy a PoS átmenet első szakaszának – a „Phase Zero” -nak, ahogy szinkronizálva – a kódspecifikáció várhatóan június 30-ig elkészül, amely két hónap alatt van.

“A v0.1 0. fázisa viszonylag teljes és stabilan közeledik” – jelentette ki a v0.1 specifikációja.

Az Ethereum az utóbbi időben szerepelt a címlapokon

Az Ethereum 2019-ben eddig nagy örömet szerzett a vállalati átvételnek.

Februárban a JP Morgan banki óriás bejelentette, hogy JPM Coin-ját kiadják a Quorumon, a Morgan Ethereum engedélyezett villáján. A múlt hónapban a francia SocGen nagybank kibocsátott egy tokenizált kötvényt az Ethereumon keresztül, és a Samsung állítólag elkezdett dolgozni azon, ami a blokklánc magánvillája lehet.

Szintén áprilisban a „Big Four” számviteli erőmű EY nyilvánosság elé bocsátotta Nightfall protokollját – egy nulla tudást biztosító (ZKP) tranzakciós rendszert, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy magánügyleteket hajtsanak végre az nyilvános Ethereum hálózaton..

Néhány nagy paróka ennek megfelelően látta kíváncsiságát is. Ezen a héten a Tesla és a SpaceX vezérigazgatója megkérdezte Vitalik Buterint, mit kell fejleszteni az Ethereumon, Buterin pedig számos figyelemre méltó lehetőséggel kötelezte.

Kicsinyítés, a közösségi érdekelt felek agyukat vetették fel arra, hogyan lehet a legjobban megvalósítani a fenntarthatóságot az Ethereumon dolgozó nyílt forráskódú fejlesztők körében, olyan lehetőségekkel, mint a blokkkibocsátás finanszírozása, a független decentralizált autonóm szervezetek (DAO) és a mikrodonációk vitatták meg az elmúlt hetekben.

Egy másik dinamika, amely miatt az ETH hívei nemrégiben összeszedték az agyukat, a javasolt ProgPoW konszenzus-változás.

Az Ethereum Cat Herders közreműködő csoport az ETH 1.0 PoW lánc hattyúdalnapjain az ASIC bányászok enyhítésének eszközeként biztosította a ProgPoW kód auditálását, és ha minden ellenőrzése megtörtént, a kód megvalósítására törekszik. Az Ethereum közelgő isztambuli karbantartási frissítése.

Kicsit felkavarta a program friss frissítése is ethereum.org weboldal. Sokan azt mondták, hogy a helyszín régóta esedékes az átalakításhoz, de a kritikusok szerint az újratervezés sok kívánnivalót hagy maga után. További javítások lehet, hogy jön természetben.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me