Bitcoin Startup BitPay: Slammed by Hong Kong News Outlet

BitPay

Míg a Bitcoin eredendően decentralizált technológia, ami azt jelenti, hogy a fizetések szétválaszthatók és egyenrangúak, a kriptovaluta-ökoszisztéma egyes szolgáltatásai a centralizációval járó kérdések tárgyát képezik..

Úgy tűnik, hogy az egyik ilyen szolgáltatás a BitPay, egy atlantai központú Bitcoin fizetési processzor, amely a kriptovaluta-alapú e-kereskedelem többségének mögött áll.

Az amerikai vállalat, amely 2018-ban jelentősen mintegy egymilliárd dolláros kifizetéseket dolgozott fel, nemrégiben egy hongkongi hírszervezet főszerkesztőjének tűz alá került, aki részben a BTC-n keresztül finanszírozta a szervezete számára a forrásokat..

BitPay

“Soha ne használd a BitPay-t”

Az elmúlt évtizedekben hongkongi állampolgárok kijelentették, hogy városukat a kínai szárazföldi kormányok növekvő befolyása alá helyezik.

Sőt, miután az egykori brit területet 1997-ben visszaadták a kínaiaknak, a helyi kormány megkezdte a Hongkong Kínába történő visszahúzásának lassú átmenetét.

2014-ben hatalmas tiltakozások történtek egy döntés miatt, miszerint a hongkongi vezérigazgatói posztra jelölteket egy pekingi központú bizottság választotta ki; 2012-ben a hongkongi kormány megpróbálta kötelező nemzeti oktatási tantervet bevezetni, amely visszhangozná a szárazföldön megvalósítottakat..

Az olyan esetek miatt, mint a fentiek, amelyek a kritikusok szerint az alapvető szabadságok elvesztésével / csökkenésével járnak a hongkongi állampolgárok számára, Tom Grundy elindította a hongkongi szabad sajtót (HKFP).

A régió első közösségi finanszírozású sajtóorgánuma, a HKFP hamarosan a demokratikusabb és liberálisabb gondolkodásúak számára lehetővé vált, hogy összefogjanak. Tehát nem lehet meglepő, hogy a Bitcoin elfogadott módja a média működésének finanszírozása.

2015 óta a HKFP mintegy 15 000 hongkongi dollárt gyűjtött össze (többet ért volna, ha elfogadják a BTC-t, mint a fiat egyenértéket) a BitPay Bitcoin fizetési processzorán keresztül.

De Tom Grundy, a főszerkesztő és az outlet alapítója szerint az olvasók Bitcoin adományainak fizetési díjai nemrégiben leálltak.

Az alább látható tweet viharban az újságíró azt írta, hogy a tartott pénzeszközök a SWIFT használatának, valamint a „borzalmas ügyfélszolgálatnak” és a BitPay végén történő „mélységes kommunikációnak” a következményei. Grundy, hangsúlyozva aggodalmait, még azt is írta:

– Soha ne használja a BitPay-t, emberek. Valóban a legrosszabb élmény, amit el tudsz képzelni – rossz hírnév, mély kommunikáció, borzalmas ügyfélszolgálat, * nagyon * magas díjak. Szinte minden alternatíva jobb lesz. Elküldtelek & Steve egy LinkedIn üzenetet. Kész vagyok háborúba menni nyilvánossággal és jogi lépésekkel – válogassátok meg srácok! ”

NAGY KÖSZÖNÖM a HKFP támogatóinak, akik 2015 óta 14 817 HK dollárt adományoztak a Bitcoin-ban.

A kritoadományozást azonban ideiglenesen felfüggesztik @BitPay megtagadta az áthelyezést @hongkongfpadományait 3 hétig, ok nélkül. @papa @BitPaySupport pic.twitter.com/gz6AdozcNe

– Tom Grundy (@ tomgrundy) 2019. szeptember 11

Ez a második vita, amelyben a BitPay az elmúlt hetekben felszámolódott. Augusztusban a cég állítólag blokkolta a Bitcoin-ban fizetett 100 000 dolláros adományt, amelynek célja az Amazon Rainforest megőrzésével foglalkozó nonprofit szervezetek elküldése volt, amely feltehetőleg ellenintézkedéseket kezdett alkalmazni a régiót érintő nagy számú tűzvész ellen.

A kriptovaluták szerepet játszanak Hongkongban

Ez a legfrissebb hírsorozat, amely hangsúlyozza, hogy a Bitcoin és a kriptovaluták nagyobb – bár még mindig kicsi – hatással vannak Hongkong térségében, valószínűleg a kínai régiót évek óta kínzó politikai viták miatt..

Mint arról a Blockonomi korábban beszámolt, a Pricerite – egy helyi háztartási lánc Hong Kong számos helyszíne – elkezdte elfogadni a kriptovalutákat. A helyi kriptovaluta szerint Youtuber Michael “Boxmining” Gu, a Bitcoin, az Ethereum és a Litecoin fogadja el a láncot. Gu azt állítja, hogy ez az integráció magában foglalja a Villámhálózat támogatását, így potenciálisan az egyik első jóhiszemű üzlet, amely a második réteg méretezési megoldását használja.

Míg a végrehajtást felvázoló közlemény nem tett említést a tiltakozásokról, a digitális fizetési rendszerek kormány által követhető alternatívái valószínűleg érdeklik a tüntetésekben résztvevőket.

Ez a hír azután jött, hogy a helyi tőzsdék, mint például a TideBit és a LocalBitcoins.com webhelyen létrehozott peer-to-peer cserék, megnövekedett mennyiségeket és Bitcoin árprémiumokat kezdtek látni – olyan jelek, amelyek az eszköz iránti megnövekedett keresletet jelentik.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me