Kripto kassza: Politikai kriptovaluta adományok rendben Japánban

Japán

A kriptovaluta adományokat a politikai színtéren hivatalosan is megtették zölden megvilágítva Japán ázsiai nagyhatalmában.

Ez az ország belügyminiszterének, Sanae Takaichi október 8-i sajtótájékoztatójának segítsége szerint, amelyben a konzervatív japán politikus nyilvánosan tisztázta, hogy a kriptovalutákat nem szabályozták az ország politikai alapjainak ellenőrzésére vonatkozó jogszabályok, mert nem „monetáris pénz” volt. mint a fiat valuták vagy az értékpapírok.

Japán

Ennek megfelelően, mivel a kriptovaluták nem tartoznak az adott kategóriákba, a japán állampolgárok korlátlan összegű kriptográfiát adományozhatnak belpolitikai alakoknak vagy ügyeknek szabályozási korlátozás nélkül, ez a dinamika a fent említett állandó jogszabályok szerint hasonlóan nem lehetséges a hagyományos pénzek esetében.

Pénzügyek: Jelenleg nincs szükség érmék közzétételére

Mivel a kriptopénzekre nem vonatkozik az ország politikai alapok ellenőrzési törvénye, Takaichi megjegyezte, hogy a címzetteknek nem is kell nyilvánosságra hozniuk a kapott kriptovaluta-adományok mértékét..

Jelenleg az előírt nyilvánosságra hozatal hiánya kiskapunak vagy a korrupcióra érettnek tűnhet, de az is valószínű, hogy később a nyilvánosságra hozatali szabályok is felmerülnek, mivel a kriptopénzek egyre inkább elfogadottak. A belátható jövőben azonban még várat magára, hogy a kriptovalutában milyen népszerűek lesznek az adományok az országban.

Természetesen az elmúlt években Japán a kriptovaluta-használat és az innováció vezető globális központjának bizonyult, így az ázsiai erőműnek megvan a megfelelő része a kriptográfusok felhasználóinak. Ezen felhasználók közül azonban sokan jelenleg elsősorban befektetők, így valószínűleg nem fogják gyorsan elkölteni érmeiket. Mint David Otto, a japán Blockchain konferencia médiakoordinátora az év elején a Forbesnak elmondta:

„[Japánban] sok befektető keresi az új befektetési lehetőségeket egy olyan országban, ahol nagyon alacsony a szövetségi kamatláb, sőt időnként eléri a negatív kamatlábakat is. Ez a két tényező felkeltette az érdeklődést a kriptovaluták és a kriptoeszközök iránt, mint Japán számára a kriptográfia jövőjének alakításában. “

Az irónia az, hogy Takaichi miniszter úr új megjegyzései szerint a kriptovalutákat törvényesen lehet pénzszerûen felajánlani politikai célokra Japánban, de az ottani belföldi kormány hivatalosan nem tekinti ezeket az eszközöket pénznek, és a belföldi felhasználók valószínűleg nem szívesen költené őket, mint a pénzt.

Krétázzon egy másik helyként, ahol a kriptográfia tényleges pénz, de egyelőre nem de jure pénz.

Japán befolyásos a globális kripto szakaszban

Sajnos a politikai kriptovaluta-adományok hivatalosan tisztességes játéknak számítanak Japánban. A nemzet így csatlakozik az Egyesült Államokhoz, amelynek kampányfinanszírozó felügyelete – a Szövetségi Választási Bizottság – először 2014-ben hagyta jóvá a kriptográfiai adományokat.

A Tizenkét „G12” blokk tagjaként mindkét ország óriási befolyással bír a világ színterén, és a világ minden tájáról érkező államok jelenleg figyelik, mit csinálnak ezek a hatalmak a kriptovaluta-előírások előtt.

A politikai kriptográfiai adományok engedélyezésére vonatkozó döntéseik kétségtelenül arra ösztönzik majd a többi nemzetet, hogy legalább fontolóra vegyék a követést.

A Devcon 5 Japánban és azon túl is bujkál az Ethereummal

Az Ethereum közösség érdekelt felei ezen a héten Japánra figyelnek, mivel az intelligens szerződéses platform építtetői és támogatói leszálltak a japán Oszakába az Ethereum éves Devcon-összejövetelére.

A konferencián több tucat főelőadó sorakozik fel, valamint több száz mellékesemény, „Villámbeszélő” előadó és gyakorlati műhely is található. Az innovációra gondolkodó konvenciót felvonultató befolyásos személyiségek egy része az Ethereum technikai alappillérei, mint Karl Floersch, Vlad Zamfir és Vitalik Buterin.

És bár a platform jövőbeli urával kapcsolatban nagy kérdések merültek fel az idei Devcon előtt a jövőre kezdődő jelentős „Serenity” frissítés előtt, a légkör eddig izgatott volt, sőt könnyelmű, különösen, ha a Dogecoin kutyus inspirációja megjelent az ünnepeken jelzés.

Vicces pillanat a Devconnál: hatalmas tömeg jelent meg, hogy készítsen szelfit az eredeti Doge Shiba-val. pic.twitter.com/pS7YchZ9VG

– Alex Van de Sande (avsa.eth) (@avsa) 2019. október 8

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me