Next Gen: Az uralkodó DeFi Champs Maker bemutatja az új „V2” Blockchain Oracle-eket

Maker Dai

Ezen a héten a Maker, a népszerű Dai stablecoin mögött álló csapat bejelentette következő generációját „V2” Oracle.

Nagy fejlődés ez az Ethereum DeFi ökoszisztéma számára, mivel a Maker első Oracle hullámára – amelyet eredetileg 2017 nyarán indítottak el – számos népszerű Ethereum dApps támaszkodott. Ez azt jelenti, hogy a V2 sokkal népszerűbbé válik.

Maker Dai

A közvélemény szempontjából az Oracle egy speciális adatszolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy a blokklánc-intelligens szerződések kölcsönhatásba lépjenek a láncolaton kívüli, „valós” adatokkal, például az árfolyamokkal. A Maker eredeti Oracle-je szolgáltatta az alapot a projekt Maker CDP automatizált hitelnyújtásához, amely a kriptogazdaságban egyre növekvő siker lett: a dApps-be jelenleg bezárt összes érték több mint 50 százaléka a Maker CDP-kbe van zárva, DeFi Pulse.

Természetesen egy kapcsolódó aggodalom? A Maker beiktatási Oracle-je a CDP-k és más dApps egyetlen lehetséges hibája. Az Oracle V2 bemutatásával a Maker ezzel utat mutatott az ökoszisztéma további decentralizálásának és a technológia optimalizálásának „a skálázhatóság, a decentralizáció, a rugalmasság, a késés és a költségek szempontjából”.

Az Oracle infrastruktúra decentralizálása kritikus fontosságú a DeFi verem rendszerkockázatának csökkentése szempontjából. A 0x Core Team izgatottan támogatja a @MakerDAO ökoszisztémát egy külső Feed segítségével! &# 128302; https://t.co/BGLHTBWmIV

– 0x (@ 0xProject) 2019. szeptember 3

Négyrészes evolúció

A közleményben Maker elmondta, hogy négy közösségirányítási javaslat vesz részt az Oracle V2 megvalósításában.

A javaslatok az új DeFi Partner-hírcsatornák lehetséges hozzáadásával, valamint az „Oracle Team Mandate”, az „Oracle Governance Framework” és az „Oracle Incentive szerkezetátalakítás” kidolgozásával foglalkoznak.

Köszönj Oracle következő generációnknak &# 128526;

Az ökoszisztéma legjobb projektjeinek segítségével a Maker Oracle-eket a Decentralizált Pénzügy gerincévé akarjuk tenni.. https://t.co/V9iYESjmpC

– &# 128121; Mariano Conti | conti.eth (@nanexcool) 2019. szeptember 3

Ami a partnereket illeti, a Maker azt mondta, hogy fel fogja kérni az MKR szavazóit, hogy döntsenek arról, hogy az Ethereum 0x, Gnosis, dydX és Set Protocol projektjeinek új adatcsatorna-szolgáltatóvá kell-e válniuk a V2 rendszerben. Korábban a Maker 14 álnevet viselt személyre támaszkodott adatcsatornáiban. Ha megszavazzák, ez a négy projekt tovább keményítheti és decentralizálhatja a Maker rendszert.

“A szervezetek sokkal ellenállóbbak a kényszerrel szemben, rendelkeznek erőforrásokkal a rosszindulatú szereplők elleni küzdelemhez, és hírnevük forog kockán” – magyarázták a Dai alkotói..

Az Oracle Team Mandate javaslatában az MKR szavazói megválaszthatják, hogy egy „delegált párt” milyen felelősséggel tartozik az „Oracle adminisztrációjának és technikai fejlesztésének elősegítésében”. Hasonlóképpen, az Oracle Governance Framework javaslat segít felvázolni „a Maker-kormányzás jogait és felelősségét az Oracle-kel kapcsolatban”.

Végül az Oracle ösztönző szerkezetátalakítási javaslata módosítani kívánja, hogy a Maker hírcsatorna-partnereit hogyan térítik meg erőfeszítéseikért..

Nevezetesen, az Oracle átalakítása az egyik szükséges lépés, amelyet a Maker felvázolt a közösségének a Multi-Collateral Dai (MCD) -re való áttéréshez, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a CDP-ket – vagy fedezett adósságpozíciókat – az éteren (ETH) túlmutató kriptovalutákkal fedezzék. Az MCD első fordulójának néhány kezdő tokenje 0x (ZRX), Augur (REP) és Basic Attention Token (BAT) volt..

Láncról lefelé: Kulcsváltás a motorháztető alatt

A The Defiant hírlevelének Camila Russo új kommentjeiben a Maker Oracle maestro Mariano Conti elmagyarázta, hogy a V2 rendszer lényegesen hatékonyabb lesz, mint a V1 az off-chain technológia jóvoltából:

„Az egyes árváltozások jelenlegi verziójában minden hírcsatornának tranzakciót kell küldenie a blokkláncnak, és [ez] nagyon nem hatékony. Az új verzióban létezik egy lánc nélküli hálózat, ahol az összes ilyen hírcsatorna kommunikál, és vannak olyan közvetítők, amelyek összesítik ezeket az adatokat, és egy tranzakciót küldenek mindenki áraival, tehát olcsóbb, ellenállóbb, sokkal megbízhatóbb, különösen akkor, ha a hálózat túlterhelt. ”

Russo kérdésére, hogy ösztönözni fogják-e ezeket a közvetítőket, Conti azt mondta, hogy az MKR tulajdonosainak kell végső soron dönteniük a kompenzáció módjáról, bár kidolgoztak egy engedélyezőlistás rendszert, amely támaszkodhat az Oracle előfizetéses fizetéseire a közvetítők fizetéséhez. A Maker Alapítvány egyelőre havonta fizet az eredeti 14 adatszolgáltatónak.

“Az alapítvány végül félre akar lépni” – jegyezte meg Conti.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me