Szamouráj pénztárca: Egy entitás nyomon követi a Bitcoin használatát a Wasabi pénztárcában

Bitcoin adatvédelem

Az utóbbi időben a legnépszerűbb magánéletre összpontosító Bitcoin pénztárca a Samourai Wallet és a Wasabi Wallet volt. Július 22-én az előbbi elmondta, hogy az utóbbi látszólag valami komoly bajban van bizalmatlan érmeváltó szolgáltatásával.

A tavaly ősszel megjelent Wasabi egy nyílt forráskódú pénztárca, amely az úgynevezett chaumi CoinJoin keverési technikát használja a bitcoin tranzakciók névtelenítéséhez..

Hétfőn a szamouráji csapat szerint a blokklánc-elemzés azt mutatta, hogy egy rosszindulatú entitás látszólag a Wasabi-ban használta a cím újrafelhasználását a felhasználók névtelenítéséhez..

Bitcoin adatvédelem

Pontosabban, Samourai egy entitás felé mutatott, amelyet az OXT blockchain explorer hív ANON-2300390908 mint a tettes.

Ez az egység részt vesz a Wasabi tranzakcióiban, és a cím újrafelhasználási aránya meghaladja a 60% -ot. Természetesen a keverési platformon belül 0% -os címhasználatnak kell lennie, így valami nem stimmel. Nézzünk utána.

OXT entitásfürt: https://t.co/AxIzE1OhRY pic.twitter.com/kK2FhAokvc

– Samourai pénztárca (@SamouraiWallet) 2019. július 22

Az ANON „két elsődleges érdeklődésű címének” elemzésével, amelyet A és B címnek neveztek el, Samourai megállapította, hogy az ügynök úgy tűnik, hogy a Wasabi tranzakciókat csoportosítja, hogy megfertőzze őket, és így nyomon kövesse feladóikat és vevőiket. A tevékenység OXT-nként június 1-jén kezdődött.

“Ez a két cím a legnagyobb a cím újrafelhasználók megsértőinek, és a nem kapcsolt UTXO-k és ezek a címek összevonásával 254 címből álló fürtöt hoztak létre ehhez az entitáshoz kapcsolódva” – jegyezte meg a samourai csapat.

Ami lehet a felelős, Samourai nem nevezett meg neveket, bár a pénztárcagyártók szerint “közvetett bizonyítékaik vannak” arra vonatkozóan, hogy ki vagy mi működteti a megkérdőjelezhető pénztárcákat. Úgy döntöttek, hogy eredetileg visszatartják ezeket az információkat, de azt mondták, hogy a kapuban nem látszott, hogy a Wasabi Wallet tisztában volt a tevékenységgel.

Közvetett bizonyítékaink vannak arra, hogy ki lehet ez az entitás. Nem foglalkozunk azonban hamis információkkal, ezért elkerüljük az entitás előzetes megnevezését.

Az egyértelműség érdekében NEM javasoljuk, hogy ezt a tevékenységet a Wasabi Wallet üzemeltetői ismerték vagy elfogadják.

– Samourai pénztárca (@SamouraiWallet) 2019. július 22

Mi történik ezután?

Legalább az óvatosság indokolt, amíg többet nem tudunk.

“Ez június 1. óta szinte minden [Wasabi] tranzakciót befolyásol” – érvelt Samourai Wallet hétfői közszolgálati közleményében.

A felhasználóknak kerülniük kell az UTXO-k regisztrálását keverés céljából, amíg a Wasabi Wallet nem foglalkozik ezzel. Ezt a jelentést eredetileg a fejlesztőknek zártkörűen elküldték, de a fejlesztők által a csapatunk ellen elkövetett újabb közösségi média-támadás miatt úgy döntöttek, hogy nyilvánosságra kerülnek.

– Samourai pénztárca (@SamouraiWallet) 2019. július 22

Samourai elmondta, hogy kötelezettséget vállal további információk közzétételére az ANON-2300390908 címen, ha a felelős szervezet a közeljövőben nem „nyilvánosan ismeri el és nem kér bocsánatot” tetteiért..

A pénztárcakészítők hozzátették, hogy a Wasabi csapattal való friss kiesésük befolyásolta őket, hogy tőzsdére lépjenek, bár technikailag az információk mindig nyilvánosan elérhetőek voltak a Bitcoin blokkláncon:

„A felelősségteljes nyilvánosságra hozatal ebben az esetben nem érvényes, Ennek hatása a nyilvános blokkláncra vonatkozik június 1. óta, és nem törölhető. Egyszerűen mi vagyunk az elsők, akik látják és mondanak róla valamit. Sok szerencsét, és maradjon biztonságban odakint. ”

Nevezetesen, július 21-én a Wasabi Wallet készítője, nopara73 cikket tett közzé “WasabiLeaks – A Wasabi Wallet deanonimizált?”Ebben a nopara73 azzal vádolta a Samouri Wallet fejlesztőit, hogy a közelmúltban végrehajtott„ félretájékoztató kampányt ”folytattak a Wasabi által a CoinJoin végrehajtása ellen..

Eddig Wasabi nem foglalkozott nyilvánosan Samourai legújabb állításával az ANON-2300390908 kapcsán.

Ki lehetne ANON?

Nem titok, hogy az olyan blokklánc-elemző cégekről, mint a Chainalysis és a CipherTrace, rutinszerűen feltételezzük, hogy keverési szolgáltatásokat vizsgálnak.

Ennek ellenére az ilyen vállalatok biztosan magasan szerepelnek sokan listáján, ha lehetséges ANON-2300390908 gyanúsítottakról van szó..

Természetesen jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy a titokzatos Wasabi entitás mögött profi blokklánc-nyomozók állnak. És még a szamuráj pénztárca is azt mondta, hogy egyelőre csak közvetett bizonyítékokkal rendelkeznek.

Ezeknek a vállalatoknak azonban biztosan megvan a motivációjuk, mivel nagy összegeket fizetnek azért, hogy a hatóságok és a szabályozók madártávlatból betekintést nyerjenek a blokklánc-tevékenységbe – ez a tevékenység nyilvános volt, de az elmúlt években kifürkészhetetlen..

Valóban, ha az r / Bitcoin egy kíváncsi “Ask Me Anything” szála a múlt hónapban jelzi, akkor a Chainalysis olyan magánéleti pénztárcákat fontolgat, mint a Wasabi.

Azóta törölt AMA-ban egy Redditor, amely a Chainalysis1 fogantyút használta, állítólag „a Chainalysis jelenlegi vagy volt alkalmazottja” volt, és feltett néhány kérdést. Válaszaikban a Redditor azt javasolta, hogy a Wasabihoz hasonló adatvédelmi játékok komolyan érintik a blokklánc-elemző cég vezetését.

Nem lehet tudni, hogy az epizód reklámmutatvány volt-e, vagy hiteles AMA. De azt sugallta, amit egyesek már egyértelműen igaznak ismernek: egyre nagyobb az étvágy a blockchain adatvédelmi megoldások feltörésére.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me