Texas a Stablecoins-t pénzként ismerheti el: Bucking Trend az USA-ban

Texas kriptopénz

Ha a kriptók új monetáris találmánynak számítanak, akkor a stablecoinok csupán csecsemők a pénz világában. A mai napig az a néhány stabil népszerűség, amely népszerűséget ért el, néha ellentmondásos. A Tether nem kelt kritikában és intrikában hiányt, bár úgy tűnik, hogy a Winklevoss ikrek Gemini dollárja rengeteg kritika nélkül fogadja el az elfogadását.

Az egyik legnagyobb kérdés a stablecoinok jogi státusza.

Texas kriptopénz

A készpénzzel ellentétben a legtöbb kriptót, mint a stabil papírokat, inkább értékpapíroknak vagy áruknak tekintik. Ez apró kérdésnek tűnhet, de a tranzakciókra való felhasználás szempontjából nagy dolog. A stablecoin „Basis” néven ismert projekt a közelmúltban mindössze nyolc hónap után le kellett állítania, mert nem tudták kitalálni, hogyan kezeljék zsetonjukat készpénzként.

Most úgy tűnik, hogy a Texas visszaszorítja a trendet, és legalább bizonyos körülmények között elkezdheti készpénzként kezelni a stabil termékeket. A texasi bankügyi minisztérium január másodikán közzétett, „1037-es felügyeleti memorandum” elnevezésű felügyeleti memorandum megváltoztathatja a fiat devizához kötött zsetonok jogszerű megtekintését..

Olvassa el: Mik azok a Stablecoins?

A texasi Stablecoin-puccs

Az 1037-es felügyeleti memorandum szerint pénzátutalásként lehet elismerni a szuverén által támogatott stablecoin cseréjét „ígéretért”, miszerint rendelkezésre bocsátja azt egy későbbi időpontban vagy más helyen. Ez azt jelentheti, hogy a texasi pénzszolgáltatásokról szóló törvény értelmében a stablecoin pénznek vagy pénzértéknek tekinthető

A memorandum folytatódik:

„Az engedélyezési elemzés bekapcsolja, hogy a stablecoin biztosítja-e a tulajdonos számára a szuverén valuta visszaváltási jogát, és ezáltal pénzre vagy monetáris értékre konvertálható követelés keletkezik-e. Ez igaz, függetlenül attól, hogy a visszaváltási jogot a kibocsátó kifejezetten megadja-e vagy implikálja. ”

A dokumentum azt is kimondja,

„A kriptovaluta nem pénz a pénzszolgáltatási törvény értelmében”, és „Ha azonban a kriptovaluta-tranzakció szuverén valutát is tartalmaz, az pénzátvitel lehet, attól függően, hogy a szuverén valutát hogyan kezelik. Az engedélyezési elemzés a szuverén valuta kezelésén alapul. ”

Az 1037-es felügyeleti memorandum elvétele az lehet, hogy Texas arra törekszik, hogy a stabil állományokat eszközosztályként különítse el, legalábbis bizonyos esetekben, a kriptográfia többi részétől. Nem világos, hogy ez hogyan alakulna a szövetségi hatóságokkal, de úgy tűnik, Texas hasonlóan a megfizethető gondozási törvényről szóló közelmúltbeli texasi bírósági döntéshez, hogy kiáll a jogaikért.

Colorado csatlakozik az akcióhoz

Múlt pénteken két állami törvényhozó Colorado jogszabályokat vezetett be amely a kriptovalutákat és egyes digitális tokeneket igyekszik mentesíteni az értékpapír-törvények alól. A „Colorado Digital Token Act” elnevezésű törvényjavaslat mentesíti az „elsősorban fogyasztási” célú tokent az értékpapír-törvények alól..

A törvény célja némileg más, mint Texas legutóbbi lépése. Ahelyett, hogy megteremtené a stabil pénznemek pénzként történő felhasználásának lehetőségét, a Colorado Digital Token Act eltávolítaná a „szabályozási bizonytalanságot” a fejlesztési térből azon vállalatok számára, amelyek nem forgalmaznak „spekulatív vagy befektetési” értékű tokent..

A Colorado Digital Token Act,

„Lehetővé teszi a kriptogazdasági rendszereket használó coloradói vállalkozások számára, hogy növekedési tőkét szerezzenek vállalkozásuk növekedésének és bővítésének elősegítése érdekében, ezáltal elősegítve a helyi vállalatok megalakulását és növekedését, valamint az ezzel járó munkahelyteremtést, és elősegítve Colorado központját azoknak a vállalatoknak, amelyek új decentralizált formákat építenek „Web 3.0” platformok és alkalmazások ”, a javasolt törvénytervezet szövege szerint.

Lehet, hogy hamarosan új készpénz jön

Míg a kriptográfia-alapú fizetések létrehozásának eszközei a két államban eltérőek, a mögöttes cél látszólag ugyanaz. A kriptókat értékpapírként kezelve lehetetlen versenyezniük a valutával, amelyre teljesen más adózási rendszer vonatkozik.

Texasnak és Coloradónak is története a saját útjának megválasztása, Colorado pedig a legagresszívebb intézkedéseket hajtotta végre országosan, hogy elősegítse a régóta hatályos drogtörvények jelentős változásait. Természetesen nagy probléma, hogy a kannabisz-üzletág nem tud hozzáférni a banki szolgáltatásokhoz, ami kitalálhatja, miért lehet az államban hamarosan készpénzként kezelni a zsetonokat.