DAEX Blockchain ICO: Odprt in porazdeljen ekosistem za kliring kriptovalut

Daexov vodnik

DAEX Blockchain se imenuje najbolj zanesljiv od klirinških ekosistemov za digitalna sredstva. Cilj ekosistema DAEX je zagotoviti bolj zaupanja vredno in učinkovito trgovinsko okolje za trgovce in borze. Eden od ciljev DAEX je ločevanje trgovanja in kliringa v ločene enote. Klirinška veriga bo glavni izdelek ekosistema, podjetja in trgovci pa bodo lahko uporabljali tudi denarnico ekosistema z več sredstvi.

DAEX vodnik

Predsednik fundacije DAEX je Benjamin Gu. Hana Zhang je soustanoviteljica in še ena vodja podjetja. Lois Shen je COO, Jason Tang je glavni arhitekt, Stone Zhou pa znanstvenik za arhitekturo denarnic.

DAEX že sodeluje s šestimi borzami, vključno z LBank, BCEX, AllCoin, Indodax, SD in Tokenomy.

Zakaj je DAEX potreben?

Skupina za projekt je ustvarila DAEX kot odgovor na rast kriptovalut, kar je privedlo do večjega povpraševanja po udobju in varnosti pri transakcijah z digitalnimi transakcijami. Tradicionalne centralizirane borze so priljubljene zaradi svoje likvidnosti, hitrih transakcijskih hitrosti in intuitivnih uporabniških vmesnikov. Vendar klirinške storitve in trgovanje potekajo v centraliziranem okolju, medtem ko imajo nadzor nad sredstvi strank. Ta infrastruktura povzroči ranljivosti za notranje goljufije in poskuse vdorov.

DAEX je začel s ciljem reševanja teh vprašanj centraliziranih borz s pametnimi pogodbami in tehnologijo porazdeljene knjige. To omogoča preglednost tako za trgovce kot za borze. Nastala infrastruktura omogoča trgovcem, da ostanejo pod nadzorom lastnega premoženja, in ponuja prednosti kliringa v javni verigi.

Industrija

Kako deluje DAEX?

Rešitev kliringa, ki jo ponuja DAEX za centralizirane borze kriptovalut, temelji na tehnologiji porazdeljene knjige. Pravila za poravnave in kliring so vnaprej programirana v klirinških pametnih pogodbah, ki jih najdete v klirinški verigi. Postopek čiščenja je popolnoma samodejen brez človeškega vmešavanja. Da bi dodatno zagotovil objektivnost med kliringom, DAEX uporablja dobro premišljen mehanizem soglasja o svoji klirinški verigi. Za večjo preglednost se digitalna sredstva, ki jih stranke shranijo v DAEX, registrirajo in nato shranijo v klirinško verigo DAEX. Noben drug posameznik ali institucija ne more dostopati do sredstev brez dovoljenja lastnika sredstva.

Kakšne so vrednosti DAEX-a?

Ena temeljnih vrednot DAEX-a je varnost z varno verigo blokov. Vsa sredstva, registrirana v ekosistemu DAEX, imajo skupni skrbniški organizacijski sistem, denarnica DAEX pa ima večstopenjski šifrirni mehanizem.

DAEX prav tako močno ceni preglednost in lahko zagotavlja pregledne računovodske informacije zahvaljujoč svoji strukturi kot javna klirinška veriga namesto kot zasebna. Tako lahko vsi pričajo in si delijo prednosti čistilnega ekosistema DAEX.

Nazadnje DAEX sprejema odprtost z zagotavljanjem odprtega ekosistema, ki podpira kliring in trgovanje. Infrastruktura ekosistema DAEX podpira tudi možnost prihodnjega poslovanja z izvedenimi finančnimi instrumenti, kar omogoča širitev v odprto zadevo.

Kako DAEX pomaga trgovcem in institucijam?

Kriptovaluta bo lahko izkoristila status DAEX-a kot decentraliziranega ekosistema poravnave in obračuna, ki temelji na tehnologiji porazdeljene knjige. Borze kriptovalut bodo lahko uporabljale ekosistem DAEX kot most za povezovanje več centraliziranih borz. Nazadnje bodo trgovci s kriptovalutami dobili zanesljivega skrbnika za svoj obseg premoženja, skupaj z dostopom prek varnega večsegmentnega ključa.

Katere so nekatere ključne komponente ekosistema DAEX?

DAEX bo vključeval javno odprtokodno verigo blokov, ki deluje kot obračunska veriga. Omogoča medsebojno čiščenje digitalnih sredstev za večje udobje. To je osrednji izdelek ekosistema, ki posameznim kupcem in institucijam zagotavlja enotno storitev za poravnavo in obračun, ki uporablja tehnologijo porazdeljene knjige.

Ekosistem

V ekosistem bo vključena tudi denarnica DAEX, ki podpira več sredstev in podpisov. Denarnica ima več šifriranj za zagotavljanje varnosti. Končni uporabniki denarnice imajo popoln nadzor s popolnim lastništvom svojega premoženja.

Ekosistem vključuje tudi sklad DAEX, ki podpira naložbe kripto denarnic in borz, projekte upravljanja premoženja in čezmejne rešitve.

Kako so povezani deli ekosistema DAEX?

Trije glavni sestavni deli ekosistema DAEX so borze, obračunski verižni blok in digitalna sredstva, pri čemer se obračunski verižni blok poveže z obema ostalim delom. Povezave med klirinško verigo blokov in borzami potekajo prek DAEX denarnice in CaaS. Digitalna sredstva se s sistemom plačevanja in dostave povezujejo z obračunsko verigo blokov. Če si podrobneje ogledate čistilno komponento blockchain ekosistema DAEX, boste našli terminske pogodbe, kriptovalute in možnosti, obkrožene s pametnimi pogodbami, ki bodo vodile vse.

Kaj morate vedeti o žetonu DAX?

Žeton DAX uporablja ekosistem DAEX za lažje sodelovanje med različnimi deli tega ekosistema. Kot pri drugih projektih tudi DAEX izda DAX kot mehanizem za zbiranje sredstev. Skupaj je 2 milijardi žetonov DAX, večina pa je namenjena poznejši distribuciji v glavnem omrežju. Preostali žetoni so namenjeni partnerjem za izmenjavo, ekipi in svetovalcem ter drugim partnerjem.

Med prvo prodajo žetonov bo DAEX sprejel prispevke v BTC, ETH, NEO in QTUM. Fundacija DAEX bo upravljala prejete kriptovalute, vse vpletene borze pa bodo nadzirale postopek. DAEX bo imel program odkupa žetonov in postopni program zaklepanja, ki naj bi preprečil inflacijo.

Omeniti velja tudi, da lahko prek ekosistema DAEX kateri koli lastnik sredstva izdela digitalna sredstva, ki temeljijo na žetonih DAEX, vendar morajo izpolnjevati zakonske zahteve.

Načrt DAEX

V prvem četrtletju 2018 je DAEX objavil netehnično belo knjigo, ki ji je v 2. četrtletju sledila tehnična knjiga. V četrtem četrtletju 2018 bo izšla testna mreža za beta testiranje. V drugem četrtletju 2019 bo DAEX izdal glavno mrežno različico 1.0. Temu bo sledilo Q4 istega leta z različico 2.0.

Načrt

Zaključek

DAEX ponuja klirinški ekosistem za transakcije, ki vključujejo digitalna sredstva. DAEX ima klirinško verigo, ki jo lahko centralizirane borze kriptovalut uporabljajo za zagotavljanje varnosti, preglednosti in odprtosti. Testna mreža za beta testiranje projekta bo objavljena kasneje letos.

Uporabne povezave

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me