Uulala: Financijska aplikacija koja ubrzava financijsku uključenost nebankarima

UUlala Pre-ICO

Uulala trži se kao cjelovita financijska aplikacija koja pomaže potrošačima gotovine da postanu kreditno sposobni. Glavni je cilj Uulale olakšati i ubrzati financijsku uključenost onih u Americi koji su nebankarski i nedovoljno bankrotirani. Ovim skupinama pruža financijske alate koji im omogućavaju da sudjeluju u e-trgovini, šalju novac, grade kredite i općenito napuštaju svijet samo gotovine.

UUlala

Tvrtka je u manjinskom vlasništvu. Većina dioničara su Latinoamerikanci koji su prva ili druga generacija. Kao takav, Uulala želi poboljšati povjerenje u tradicionalne bankarske sustave među Latinoamerikancima i drugim skupinama s osjećajem nepovjerenja u te sustave. Pristup financijskim alatima kao što su kreditiranje, usluge doznaka i sigurne transakcije primarni je cilj. Ali ovo također ima sekundarnu korist pružanja pristupa kupovini i zabavi kojima nebankari ne mogu pristupiti. U osnovi, Uulala omogućava onima koji se trenutno oslanjaju na gotovinsko gospodarstvo da uđu u formalno gospodarstvo.

Koja pitanja cilja Uulala?

Uulala želi riješiti probleme povezane s nebankarstvom. To uključuje visoke naknade za usluge kao što su otvaranje ili održavanje bankovnog računa, doznake računa i unovčavanje čekova, zajedno s nedostatkom pristupa e-trgovini. Ti su izazovi posebno problematični za one s niskim primanjima zbog naknada. Te naknade predstavljaju značajnu prepreku bankarskim transakcijama.

Uz to, Uulala želi eliminirati ono što se naziva “nevažećom transakcijom”. To se odnosi na činjenicu da ti potrošači većinu transakcija obavljaju u gotovini. To znači da nemaju nikakve mogućnosti za izgradnju kredita. To im pak ostavlja prazninu u financijskoj povijesti umjesto popisa transakcija.

Problem

Tko je ciljno tržište za Uulalu?

Ciljano tržište za Uulalu su manjine i Latinoamerikanci. To ima smisla, jer je većina dioničara dio ove skupine. Ova populacija je bankarsko vrlo slabo opremljena. Zapravo su oni tržište s najviše usluga koje ima najveći financijski otisak. U stvari, Uulala navodi činjenicu da koridor doznaka od SAD-a do Meksika uključuje više od 25 milijardi dolara poslanih godišnje. Da bismo to perspektivno vidjeli, ovo je više od izvoza meksičke nafte. Uz to, Latino kupac u Sjedinjenim Državama iznosi 2,3 bilijuna dolara. Podijeljeno je na 10.000.000 iz Meksika, 1.736.000 iz Kolumbije, 1.288.000 iz Gvatemale, 1.192.000 iz Hondurasa i 1.000.000 iz El Salvadora.

U prvih pet latinskih zemalja 97 posto doznaka je fizičko, dok je samo tri posto digitalno. To pokazuje nedostatak uključenosti u kreditne aktivnosti i bankarstvo. S preko 600 milijuna pripadnika latinske populacije u Sjedinjenim Državama, kao i Meksiku kroz Brazil, ciljno tržište za Uulalu je značajno.

Latino Zemlje

Koje će podatke Uulala prikupiti i zašto su to važni?

Trenutno ne postoji značajna baza podataka koja pokazuje financijske mogućnosti i potrošačke navike potplaćenih Latinoamerikanaca. Pokušaji podataka koji su poduzeti ne pokazuju svakodnevnu aktivnost na način potreban za istinsko razumijevanje ovih navika i statistike. Uz pružanje bankarskih usluga, tim za znanost o podacima iz Uulale implementirat će i atribucijsku analitiku. To će im pomoći da bolje razumiju koji događaji potiču pojedince da započnu željeno ponašanje, kupe ili sudjeluju u određenom praćenom događaju.

Ovim prikupljanjem podataka stvorit će se decentralizirana nebankarska baza podataka puna korisnika koje treći oglašivači mogu koristiti, a Uulala interno. Uulala će također pratiti putove izvanmrežne konverzije. To je tako da može povezati izvanmrežne pretvorbe s ponašanjima na temelju lokacije koje korisnici poduzimaju.

Koje će usluge ponuditi Uulala?

Uulala će pružiti nebankarima i bankama s nižim bankama niz financijskih usluga koje im mogu pomoći u promjeni budućnosti. Uulala ima svoje vlastite algoritme za mikrokreditiranje. Također uključuje povezane procese koje platforma može koristiti za ekstrapolaciju povijesti kupovine, kao i navike u ponašanju. Na temelju tih podataka, Uulala može iz trenutka u trenutak predvidjeti prave financijske sposobnosti korisnika.

Usluge

Uulala prepoznaje da većina financijskih aktivnosti ne utječe na standardni kreditni rezultat i da sustav FICO ne funkcionira u cijelom svijetu. Zbog toga želi napraviti promjene koje globalnim potrošačima omogućuju pristup uslugama i proizvodima koje žele. Platforma je jedinstvena po tome što prati financijske aktivnosti. Zatim kombinira praćenje s decentraliziranom tehnologijom baze podataka. Sve ove informacije i tehnologija pokazuju kreditnu sposobnost korisnika na način koji tradicionalni kreditni rezultat ne može.

Što je Uulala već postigla?

U prvom tromjesečju 2017. Uulala je okupio svoj konačni tehnološki tim. Ima 18 godina iskustva u stvaranju baza podataka, bankarstvu i Fintechu. U drugom kvartalu te godine lansirao je prvu verziju svoje mobilne aplikacije s dvije od šest planiranih značajki i nadograđenim korisničkim sučeljem radi jednostavnosti. Također je zatvorio krug od 250.000 za ulaganje. U trećem tromjesečju aktivirao je partnere za doznake, partnere za nadopunu mobilnih uređaja i partnere za plaćanje računa. Također je razvio svoj novi sustav bodovanja s mikrozajmom. Q4 je zabilježio integraciju s bankovnim debitnim karticama.

Kako izgleda putokaz?

U prvom tromjesečju 2018. Uulala radi na svom privatnom žeton događaju. Trenutno je u trećem kolu privatne pozornice. Sljedeći će biti Pre-ICO. U ovom će se tromjesečju također vidjeti integracija njegovog plana za utovar novca s decentraliziranim ugovorom o bazama podataka i sistemskim aktivnostima. Sljedeća runda beta MLM korisnika bit će uključena u sustav tijekom ovog tromjesečja. Također će uvesti 500 lokacija s više usluga. Uključivat će maloprodajne trgovine s porezom i osiguranjem kako bi pomogle brodu i učitale kupce.

Putokaz

Javni ICO događaj održat će se u drugom kvartalu 2018. Tada će i Uulala u potpunosti implementirati pametne ugovore za učitavanje sredstava na način peer-to-peer. Također će se održati javna marketinška kampanja u Meksiku i SAD-u. Integrirat će agenciju za naplatu kredita za korištenje sustava pretplaćenih kartica.

Treće tromjesečje uključivat će integraciju modula za mikrozajmljivanje. To je tako da drugi pružatelji mogu sudjelovati u ekosustavu. Sustav Uulala kupcima će pokazati njihove cijene i ponude kako bi mogli lako odabrati. Sve zemlje LATAM-a dobit će i plaćanje računa, izgradnju mikrokredita i doznake. U Q4, uvođenje će se nastaviti, uključujući nova rješenja za kripto-doznake.

Zaključak

Primarni cilj Uulale je služiti nebankarima i bankama pod bankama širom Latinske Amerike. Omogućit će im izgradnju kredita i iskorištavanje financijskih usluga koje su im trenutno nedostupne. Jednom kada završi, Uulala može potencijalnim korisnicima pružiti pristup tržištima i uslugama koje ranije nisu bile dostupne.

korisni linkovi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me