Vzporedna primerjava najboljših trgovskih zaslonov borz kriptovalut

Ker naložbe v kriptovalute še naprej naraščajo, priljubljenost vedno več novih in obstoječih trgovcev redno obiskuje nekatere najboljše borze, da bi trgovala s svojimi najljubšimi kovanci. Tako kot pri samih valutah je tudi tu mogoče izbirati med številnimi borzami, pri čemer vsaka platforma pogosto ponuja svojo edinstveno izkušnjo. Kot rezultat si ogledamo trgovalne zaslone šestih najboljših borz kriptovalut in primerjamo njihove različne trgovalne funkcije.

Zasloni za trgovanje z izmenjavami kriptovalut

Binance

Binance je trenutno vodilni v industriji in ponuja dve različici svojega trgovinskega vmesnika. Tako osnovna kot napredna različica omogočata trgovcem z različnimi stopnjami spretnosti in izkušenj samozavestno trgovanje na platformi, ki je prilagojena njihovim potrebam. Binance ima odlične uporabniške vmesnike za trgovanje in je ena najbolj odzivnih platform, ki danes deluje. Različici sta naslednji:

Osnovni način

Ta različica je prijazna do začetnikov in zahteva minimalno navigacijo, vse najpomembnejše funkcije pa so zlahka dostopne z glavne strani. Vmesnik je dobro predstavljen z glavnimi grafikoni in okencem za naročanje na sredini. Polje za naročila uporabnikom omogoča enostavno postavitev omejitev, trženje in zaustavitev omejenih naročil.

Na desni strani je seznam trgov BTC, ETH, BNB ali USDT, na katerih lahko uporabniki trgujejo, medtem ko je na levi strani zaslona posodobljen seznam cen za nakup in prodajo. Osnovni način je na splošno prijeten in eden izmed enostavnejših vmesnikov za platforme, ki ponujajo najrazličnejše kovance.

Napredni način

Tu so stvari postavljene nekoliko drugače, saj grafikon zavzema levo stran zaslona, ​​medtem ko so polja za cene in naročila na desni. Na splošno glavna armaturna plošča vsebuje knjige naročil, grafikon svečnikov in zgodovino trgovine. Poleg tega obstaja tudi globinski grafikon naročil, ki si ga lahko ogledate v ločenem zavihku na grafikonu svečnikov.

Čeprav je paket grafikonov bolj izpopolnjen, med obema pogledoma ni velike razlike, osnovni pogled pa vsebuje tudi veliko ključnih informacij, ki jih zahtevajo bolj izkušeni trgovci. Oba pogleda omogočata dostop do zgodovinskih podatkov, linij trendov, knjig naročil, stopenj pretvorbe in primerjalnih grafikonov. Vendar napredni pogled omogoča bolj analitično predstavitev in omogoča veliko podrobnejšo tehnično analizo ter zagotavlja vsa potrebna orodja, kazalnike in MACD .

Binance je prijetna, enostavna platforma, ki je namenjena začetnikom in vmesnim naprednim uporabnikom, hkrati pa ponuja namizni odjemalec za Windows in Mac ter mobilno aplikacijo, ki je na voljo uporabnikom iOS in Android.

Obiščite Binance Preberite celoten pregled

GDAX

GDAX deluje kot nekoliko bolj zapletena alternativa Coinbase in posledično ponuja naprednejše izkušnje pri trgovanju. GDAX omogoča trgovanje z maržami in bolj zapletene vrste naročil, vmesnik pa se novim vlagateljem lahko zdi zastrašujoč zaradi nenehnega gibanja naročil za nakup / prodajo na zaslonu. Vendar je vmesnik dobro zasnovan in uporablja intuitivno postavitev, ki je privlačna tako za vmesne kot za napredne uporabnike.

GDAX uporabnikom ponuja tudi orodja za grafikone in zgodovino trgovine, pa tudi tržne podatke v realnem času z najnovejšimi kripto cenami. Platforma vključuje tudi prilagodljiv API, ki omogoča programske trgovalne bote, in ta funkcija pomaga privabiti tako institucionalne kot profesionalne vlagatelje.

GDAX omogoča dostop do najrazličnejših parov fiat in kriptovalut, uporabniki pa lahko trgujejo med BTC / USD, ETH / USD, ETH / BTC, BTC / GBP in BTC / EUR ter drugimi. Menjalnica uporablja tudi nekoliko drugačen vmesnik, saj je polje za naročilo postavljeno skrajno levo od zaslona; temu sledi knjiga naročil, medtem ko grafikon cen in odprti grafikon naročil zasedeta velik del preostalega zaslona. Do globinskega grafikona lahko dostopate tudi s klikom na zavihek na vrhu zaslona, ​​GDAX pa uporabnikom poleg zaustavitvenih izgub omogoča tudi trženje in omejevanje nakupov. Vendar pa je sposobnost sodelovanja v maržnem trgovanju glavni plus za naprednejše trgovce in vzvod je približno 2x ali 3x, odvisno od trgovalnega para.

Platforma je na splošno precej preprosta za uporabo, čeprav je po napredni uporabniški izkušnji in funkcionalnosti platforme nekoliko zaostala za spletnim mestom, kot je Kraken. GDAX je najbolj primeren za uporabnike Coinbase, ki iščejo dodatne funkcije, ali bolj izkušene trgovce, ki poznajo navigacijo po zaslonih za trgovanje s kriptovalutami.

Obiščite GDAX Preberite celoten pregled

Bittrex

Bittrex ponuja široko paleto različnih kovancev z več kot 250 trgovalnimi pari, ki so trenutno na voljo na spletnem mestu, na platformi pa so na voljo trgi USD in Bitcoin. Bittrex želi biti naslednja generacijska borza kriptovalut; vendar mora še vedno delati, da bo njegov vmesnik eden najboljših v poslu.

Bittrex ponuja spletno platformo, ki je dokaj enostavna za uporabo, vendar vmesnik ni tako intuitiven kot spletna stran, kot je Kraken, in za nakup ali prodajo kovanca lahko uporabniki kliknejo tržno ime na domači strani ali obiščejo stran denarnice in kliknite ime kovanca.

Knjiga naročil je precej intuitivna in na notranji strani tabel ponudb in povpraševanja je stolpec z zvezdico, ki se po oddaji naročila zapolni z zvezdico. Tako je enostavno slediti ravni cen in prepoznati, kdaj ste pripravljeni kupiti ali prodati.

Na tržni strani lahko najdete številne grafikone, ki vključujejo knjigo naročil in časovni načrt cen, ki se nahajajo nad vnosnim poljem za naročila. Kot rezultat je mogoče kovance zlahka analizirati, preden oddate naročilo, vendar je celoten paket grafikonov nekoliko povprečen, nekateri trgovci pa menijo, da je vmesnik precej neroden. Glede na to je na voljo več tehničnih kazalnikov, zavihki Grafikon, Študije in Orodje za izbiro pa omogočajo dostop do vseh najpomembnejših vidikov tehnične analize.

Bittrex je izvedljiva možnost za vsakogar, ki želi trgovati z najrazličnejšimi kovanci, vmesnik pa je funkcionalen in razmeroma enostaven za uporabo, ne da bi bil posebej navdihujoč v primerjavi z drugimi platformami.

Obiščite Bittrex Preberite celoten pregled

Bitfinex

Bitfinex je po obsegu ena največjih borz bitcoinov in zagotavlja tudi trgovanje z maržami. Borza omogoča tako trgovanje z maržami kot tudi prodajo kriptovalut na kratko, pri čemer je največje razmerje vzvoda 1: 3. Kot rezultat se Bitfinex obrača na bolj izkušene trgovce, borza pa nudi spletno platformo in mobilno aplikacijo.

Obstaja tudi medsebojni vir financiranja marže, platforma pa trgovcem ponuja široko paleto različnih vrst naročil, kot so omejitev, trženje, ustavitev naročil, poleg sledilnih stop, fill or kill, iceberg, OCO in objavljanje samo naročil.

Vmesnik Bitfinex je lahko nekoliko osupljiv, saj je na glavni nadzorni plošči več možnosti in zavihkov, ki bi lahko zmedli novejše trgovce. Vendar je Bitfinex integriral grafikone TradingView, pesek pa ponuja celoten nabor orodij za risanje, označevanje, prenos in skupno rabo grafikonov.

Trgovski vmesnik prikazuje več analitičnih informacij in ključnih orodij za tehnično analizo, kot so svečni grafikon, grafična knjiga naročil in najnovejši podatki o trgovanju. Poleg tega so na voljo tudi funkcije, kot so kazalniki trendov, Fibonaccijeva orodja in trendne črte.

Napredna orodja za grafikone uporabnikom nudijo tudi grafično izkušnjo trgovanja, trgovanja pa je mogoče izvajati neposredno z grafikonov Bitfinex, saj lahko uporabniki vizualizirajo svoja naročila, pozicije in opozorila o cenah ter manipulirajo z grafikoni za spreminjanje cen in spreminjanje lastnosti naročil..

Knjiga naročil na Bitfinexu je popolnoma pregledna in platforma je v primerjavi z drugimi borzami precej obsežna. S široko paleto vrst naročil, ki so na voljo, poleg grafikonov Trading View in možnostjo trgovanja na marži, je Bitfinex spletno mesto, ki je najprimernejše za večje trgovce, ki imajo možnost navigacije po spletnem mestu in kar najbolje izkoristiti vse razpoložljive funkcije.

Obiščite Bitfinex Preberite celoten pregled

Kraken

Kraken ponuja tri različne načine za nakup in prodajo kriptovalut; Preprosto, vmesno in napredno. Z zavihkom Preprosto lahko uporabniki oddajajo tržna in omejujejo naročila, na voljo pa so tudi napredne vrste naročil, kot so stop-loss naročila in samodejno trgovanje..

Poleg Bitcoinov in Ethereuma na gotovinskih trgih je na voljo tudi dober izbor altcoinov, Kraken pa omogoča tudi trgovanje s Bitcoin maržo s trgovanjem s finančnim vzvodom do 5-krat s kratkim stikalom, ki je na voljo na spletnem mestu..

Kraken uporablja intuitiven vmesnik in se pri grafikonih zanaša tudi na TradingView; na voljo je tudi podroben dostop do kratkoročne tržne dinamike, trak pa vsebuje zgodovinski grafikon ponudbe / povpraševanja.

Grafikoni cen in globine tržnih grafikonov so dobro predstavljeni in enostavni za razumevanje za uporabnike vseh ravni.

Grafikoni, ki jih ponuja TradingView, so odlično orodje za vse, ki jih zanima tehnična analiza. Pojavijo se kot majhno zunanje okno, ki ga lahko premikate in spreminjate, na voljo pa so s klikom na gumb poleg seznama instrumentov..

Kraken ponuja osnovni vmesnik za pomoč začetnikom, poleg tega pa ponuja tudi grafična in analitična orodja, namenjena naprednejšim trgovcem. Kraken kot fiat prehod v svet kriptovalut konkurira tako Gemini kot GDAX, njegova platforma pa je dobra izbira za trgovce na vseh ravneh. Borza ima tudi mobilno aplikacijo iOS, ki omogoča platformo enostavno dostopnost v številnih napravah.

Obiščite Kraken Preberite celoten pregled

Poloniex

Poloniex je znan po zagotavljanju dostopa do najrazličnejših altcoinov in je bil glavni cilj za trgovce, ki so iskali alternativne kovance pred pojavom spletnih mest, kot je Binance.

Poloniex prav tako zagotavlja trgovanje z maržami z največjim razmerjem finančnega vzvoda 1 do 2,5; to je ena izmed številnih lastnosti, ki je privlačna za izkušene trgovce. Obstaja tudi vrsta učinkovitih orodij za analizo podatkov in podrobni grafikoni, ki olajšajo poglobljeno tehnično analizo.

Spletna platforma ponuja vse potrebe za trgovanje na visoki ravni. Vendar je spletno mesto precej funkcionalno in se včasih počuti precej okorno. Platforma ni najbolj odzivna in grafikonov ni mogoče premikati, spreminjati ali povečevati na celozaslonski način. Težko je tudi premikati in povečevati po grafikonih, obseg trgovanja pa zavzema velik del grafikona. Kazalniki so omejeni tudi na pasove Bollingerja, drseča povprečja in MACD, platforma pa nekoliko zaostaja za možnostmi, ki jih ponujajo Binance, Bitfinex in Kraken.

V knjigi naročil in grafikonih cen je enostavno krmariti, stvari pa so na splošno predstavljene tako, da jih bo lahko razumela večina trgovcev. Kljub velikemu obsegu trgovanja in ponujanju maržnega trgovanja platforma ni najbolj odzivna in to je ključno za vse, ki želijo skleniti časovno kritične posle..

Obiščite Poloniex Preberite celoten pregled

Zaključek

Vsa spletna mesta so primerna za bolj vmesne in izkušene uporabnike, saj vsebujejo najpomembnejše funkcije, ki jih zahtevajo trgovci s kriptovalutami. Vendar imata Binance in Kraken funkcije, ki so posebej zasnovane za začetnike. Osnovni način, ki ga uporablja Binance, je prijazen do začetnikov in zahteva minimalno navigacijo, vse najpomembnejše funkcije pa so lahko dostopne, saj je postavitev dovolj preprosta in dokaj intuitivna. Kraken ponuja osnovni vmesnik za pomoč začetnikom, njegova preprosta možnost za nakup in prodajo kriptovalut pa je prilagojena novim udeležencem na trgu.

Za trgovce, ki iščejo naprednejše možnosti, Binance, Bitfinex in Kraken ponujajo dober nabor naprednih funkcij. Binance ostaja izjemno odzivna borza in je ena najhitrejših v zvezi z izvrševanjem naročil; borza ponuja tudi napredno različico, ki je namenjena izkušenim trgovcem. Bitfinex vključuje grafikone TradingView in vključuje obsežen nabor funkcij, vključno s tehničnimi orodji, vrstami naročil in trgovanjem z maržami. Kraken ponuja napredno različico svoje platforme, ki omogoča zapletene vrste naročil in avtomatizirano trgovanje. Podobno kot Bitfinex tudi Kraken uporablja grafikone TradingView in ponuja široko paleto funkcij, vključno z naprednimi tehničnimi orodji in trgovanjem z maržami.

Vedno je najbolje eksperimentirati s številnimi spletnimi mesti, saj različni trgovci poročajo o različnih izkušnjah pri uporabi različnih borz. Medtem ko imajo nekateri raje bolj poenostavljene in intuitivne postavitve, drugi raje zelo odzivna spletna mesta z bolj naprednimi funkcijami.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me