Bitcoin pripoved se okrepi, ko se širi “lažno” zlato

Kriptovaluta in zlato

Bitcoin se je v preteklih letih imenoval marsikaj. Eden najnovejših naslovov je “zlati morilec”.

Primer tega je Grayscale Investments v začetku tega leta predstavil oglaševalsko kampanjo, ki je vlagatelje pozvala, naj “spustijo zlato in kupijo Bitcoin”, ki se osredotoča na prikaz, kako je plemenita kovina v današnjem sodobnem gospodarstvu dokaj neučinkovita in zastarela.

Kriptovaluta in zlato

Številni zlati hrošči so se temu občutku seveda nasmejali kot čisto norost. Toda pripoved “Bitcoin premaga zlato” se je pred kratkim uveljavila, saj so poročila razkrila, da je trg zlata bogat z nekaj težavami.

Bitcoin je bistveno močnejši od zlata?

Zlate palice se zdijo dovolj preproste. So velike, oranžne barve in vtisnjene kovinske plošče, ki tehtajo tono glede na njihovo velikost.

Kljub temu jih je mogoče ponarediti. Ugledni analitik kriptovalut “PlanB” nedavno opozoril do zgodbe, ki je razkrila, da ponarejene zlate palice, na katerih stojijo “uradne” blagovne znamke večjih rafinerij in kovnic, krožijo po trgih po vsem svetu.

#bitcoin to popravihttps://t.co/I7cH6tYPG2

– PlanB (@ 100 milijard USD) 21. oktober 2019

Seveda zlato samo po sebi ni ponarejeno (zlato v teh “ponarejenih” palicah še vedno sestavljajo atomi z atomskim številom 79), vendar te zgodbe še vedno kažejo, da so v kovinskih kovinskih luknjah luknje v smislu preverjanja kaj je legitimno in kaj ne.

To ni edina zadnja novica, ki je potrdila idejo, da je Bitcoin morda boljši od zlata. Po predhodnih poročilih Blockonomija je NASA v začetku tega leta ugotovila, da je asteroid, imenovan “Pysche 16”, do roba napolnjen z zlatom, platino, železom in nikljem.

Posamezniki, kot je Scott Moore iz EuroSun Mininga, so ocenili, da bi bile različne kovine na asteroidu, če bi jih v celoti izkopali, ocenjene na več kot 8000 kvadratnih milijard dolarjev, kar je vrednost kovine, ki je večja od skupne vrednosti svetovnega kapitala. Noro, vem.

Če na kratko rečem, zlata ni tako redko, kot mislimo, da je.

Bitcoin pa je algoritmično redek. Kriptovaluta ima dejansko 21 milijonov ponudb, ki jo bo po trenutnih ocenah dosegla do leta 2140.

Še več, za razliko od zlata je ponudbo Bitcoina mogoče tako rekoč predvideti leta vnaprej in je povsem pregledna – nekaj, česar zlati hrošči ne morejo trditi, da lahko storijo, kot je napovedovanje ponudbe sredstva ali vedenje, koliko je v natančna natančnost je skoraj nemogoča.

Ne premagati zlata … Pa vendar

Seveda je Bitcoin lahko dobra alternativa zlatu, ki hrani vrednostne lastnosti na temeljni ravni, vendar ali dejansko deluje kot varovanje pred tveganjem?

V tem času pravzaprav ne.

V začetku avgusta, ko sta si ZDA in Kitajska izmenjevali obsežne trgovinske in carinske udare v zvezi s trgovino, se je pojavil čuden tržni trend. Podatki iz Huobija trgovalna pisarna, za katero je splošno znano, da jo v glavnem uporabljajo vlagatelji s celinske Kitajske, je pokazala, da Tether (USDT) trguje s skoraj 1,3-odstotnim popustom.

Po navedbah kitajskega tveganega kapitalista za kriptovalute Doveyja Wana je Bitcoin hkrati na Kitajskem trgoval tudi s popustom.

Tether zdaj trguje s precej široko negativno premijo na celinskem Kitajskem, enako kot pri Bitcoinu

povej mi še približno “Bitcoin je varno bogastvo za kitajsko teorijo”

&# 128064;&# 128064;&# 128064;

– Dovey 以德服人 Wan &# 128477; &# 129430; (@DoveyWan) 9. avgust 2019

Seveda 1,3-odstotni popust – ki je po takratni ceni 11.800 dolarjev Bitcoina znašal okoli 150 dolarjev – v veliki shemi ni bil kaj dosti. Toda na trgu, za katerega se pričakuje, da bo zaradi pogosto citirane pripovedi o varnem zavetju dosegel veliko premijo, je treba kakršen koli popust videti precej šokantno.

Kot je poudaril Larry Cermak, vodja raziskave pri The Blocku, [[to je dokaz], da kitajski vlagatelji, ki jih je prejšnji teden prizadela devalvacija kitajskih juanov, [ki je bila posledica stopnjevanja trgovinske vojne], niso tisti, ki kupujejo Bitcoin. “

V določenem kontekstu se je zlato v tem času zbralo – in močno zbralo – in do začetka septembra doseglo večletno najvišjo vrednost 1.555 ameriških dolarjev, deloma zaradi poročil, da so svetovne centralne banke, vključno z Ljudsko banko Kitajske, začele kopičiti zlitine. v pričakovanju oslabitve ameriškega dolarja.

Ob upoštevanju vsega tega bi bilo imenovanje Bitcoina varne igre, ki je boljša od zlata, morda nekoliko kratkovidno … vsaj za zdaj.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me