Circle Slammed by Crypto Winter: Odpuščeno osebje, financiranje cilja, rezanje regulatorjev

Coinbase Circle Stable Coin

Zdi se, da tako imenovana “kripto zima” ni bila preveč prijetna za Circle v Bostonu, Goldman Sachs-podprta izmenjava kriptovalut in ponudnik infrastrukture.

V zadnjih nekaj dneh je podjetje, eden prvih bitcoinovskih “samorogov” (žargon Silicijeve doline za podjetja v vrednosti 1 milijardo USD +), podvrženo vrsti pomanjkljivosti, vključno z nenadnim odpuščanjem in regulativnimi težavami. Poglejmo si podrobneje, kaj se dogaja.

Coinbase Circle Stable Coin

Regulativne kakovosti

Ameriška komisija za vrednostne papirje in borze (SEC) že tiste najdaljše čase razmišlja, katere kriptovalute so vrednostni papirji in katere ne. Čeprav je Bitcoinu (in domnevno Ethereumu) dal pečat odobritve, nihče ne ve, kaj točno je z XRP in sredstvi, navedenimi pod njim na CoinMarketCap.

Da bi se izognili težavam, Poloniex, dolgoletna borza kriptovalut, ki jo je pridobil Circle, razkril prejšnji teden, da bo črtal številna priljubljena digitalna sredstva za tiste v državah. Borza temu pravi “geofencing”. Do prihodnje srede bo družba blokirala trge za Ardor (ARDR), Bytecoin (BCN), Decred (DCR), Gamecredits (GAME), Neo’s GAS, Lisk (LSK), NXT, OMNI in Augur’s REP. V objavi je razloženo:

»Današnje ukrepanje je posledica regulativne negotovosti na ameriškem trgu. Natančneje, ni mogoče biti prepričan, ali bodo ameriški regulatorji to premoženje šteli za vrednostne papirje … Verjamemo v moč in potencial tega premoženja in bomo še naprej usmerjali čas in energijo v podporo pozitivnemu razvoju politike in predpisov. “

Odpuščanje s kripto boom?

V torek je Jeremy Allaire, soustanovitelj družbe Circle, razkril, da so se on in njegovi uslužbenci odločili za odpravo “približno 30 položajev”, kar je zahtevalo 10% celotnega podjetja.

Danes smo v Circle izvedli organizacijske spremembe in odpravili približno 30 delovnih mest, kar je približno 10% naših zaposlenih. Te spremembe smo naredili kot odziv na nove tržne razmere, predvsem pa na vse bolj restriktivno regulativno klimo v ZDA.

– Jeremy Allaire (@jerallaire) 21. maj 2019

Allaire je v tridelni tweet-i pripomnil, da je bila ta poteza rezultat “novih tržnih razmer”, skupaj z vse strožjim in težjim regulativnim okoljem v ZDA. Čudno je, da je to odpuščanje prišlo “kot odziv na nove tržne razmere”, kar pomeni, da Circle ni bil upravičenec nedavnega rallya kriptovalut, ki je BTC dvignil s 4.200 na 8.000 dolarjev..

To seveda ni prvo odpuščanje v tem trenutnem tržnem ciklusu. Kot je Blockonomi poročal aprila, sta Sirin Labs, blockchain prijaznemu ustvarjalcu strojne opreme, in ponudnik varnosti Ledger odpustila 25% svojega osebja oziroma 10% svojega osebja.

Težave v deželi VC

Tretja stavka družbe Circle je bila, da naj bi podjetje svoj cilj zbiranja sredstev znižalo za 40%. Per ekskluzivno iz The Blocka, ki se je skliceval na “vire, ki so seznanjeni z zadevo”, Circle zdaj išče 150 milijonov dolarjev, kar je daleč od cilja 250 milijonov dolarjev, ki so ga notranji poznavalci razkrili v začetku tega leta. Viri trdijo, da ima ta skrb za zbiranje sredstev veliko opravka z nedavnimi regulativnimi vprašanji, skupaj z dejstvom, da je bila glavna dejavnost družbe Circle, blagajna na prostem trgu (OTC), domnevno prizadeta zaradi tanjših marž in več konkurentov..

Nenavadno je, da na videz vsi akreditirani vlagatelji in vsi tvegani kapitalisti kljub medvedjem trgu še vedno želijo metati denar v ta prostor. Govori se na primer, da je Bitfinex v tednu dni zagotovil več kot milijardo dolarjev za prodajo lastnega kripto žetona LEO, medtem ko je Kraken v samo 24 urah med javno prodajo delnic zbral skoraj 10 milijonov dolarjev. Še več, ConsenSys, razvojni konzorcij Ethereum, je pred kratkim začel iskati 200 milijonov dolarjev od “zunanjih vlagateljev”, potem ko je dolga leta upravljal Lubinovo zalogo Ether. Z multiplikatorjem zgornje meje dohodka na trg, ki je več kot 50-krat, je verjetno, da je ConsenSys prepričan, da je denar na mizi.

Mogoče vlagateljem preprosto ni všeč model Circle ali dejstvo, da je bil leta 2018 ocenjen na 3 milijarde dolarjev. Na tej točki pa panoga ne bo vedela, dokler Circle ne objavi (ali ne) konca kroga.