Coinbase uvaja storitev kripto skrbništva za institucionalne vlagatelje

Skrbništvo Coinbase

Coinbase je pravkar objavil, da je uradno začel svojo skrbniško službo za kriptovalute. Medtem ko je program še v zgodnji fazi, že imajo prvo stranko in so sprejeli prvo nakazilo. Skrbniške storitve so način, da velike finančne organizacije varno položijo svoja sredstva na zavarovan način. Ta prva storitev bi lahko privedla do večjega institucionalnega sprejemanja kriptovalut na splošno.

Skrbništvo Coinbase

Predstavljena slika: Blog Coinbase

Kaj je skrbništvo?

Skrbništvo Coinbase je uradno odprto za poslovanje in zagotavlja varno hrambo kripto sredstev za institucije v ZDA in Evropi. Pred koncem leta upamo, da bomo to ponudbo prinesli tudi v Azijo. https://t.co/KDtMQ5TT3B

– Coinbase (@coinbase) 2. julij 2018

Skrbništvo ni nekaj, o čemer običajno razmišljamo vsak dan, je pa nekaj, kar vpliva na skoraj vse naše življenje. V bistvu je skrbništvo mesto, kjer deponirate svoja sredstva ali dragocenosti (na primer dolarje ali zlato), tako da vam jih ni mogoče zlahka ukrasti. Na primer, hramba denarja v banki vas ščiti pred fizično krajo, požarom, poplavo in drugimi oblikami izgube. Poleg tega so vloge, dane v banki ali pri skrbniku, običajno zavarovane.

Ko gre za kriptovaluto, pa je treba upoštevati številne različne vidike. Medtem ko lahko posamezniki kriptovaluto hranijo na zelo varen način, ki je odporen na prej omenjene ranljivosti, kot je fizična kraja, lahko kriptovalute še vedno izgubimo ali ukrademo. To še posebej velja, če ni strokovnjak za varnost kriptovalut.

Trezor proti Ledger Review

Preberite tudi: Ledger vs Trezor Review

Pomembno je tudi razmisliti o edinstvenih izzivih, s katerimi se soočajo institucionalni vlagatelji, ki bi lahko imeli na desetine ali stotine milijonov dolarjev kriptovalut, ki jih morajo varno hraniti dlje časa. Za posameznika bi lahko zadostovalo nekaj, kot je strojna denarnica ali druga oblika hladilnice. Toda če bi zaradi uspešnega vdora izginili bitcoini v vrednosti sto milijonov dolarjev, bi lahko nastale resne težave.

Prednosti skrbništva

Prednost uporabe skrbniške storitve je trojna.

Prvič, skrbniška služba mora imeti pomembno infrastrukturo in tehnološke izkušnje, potrebne za zaščito premoženja. Na primer, če denar shranjujete v trezorju pri banki, je veliko bolj varen kot ga preprosto shranite v žep ali pod žimnico. To pa zato, ker kot posamezniki nismo strokovnjaki za varnost in si ne moremo privoščiti vlaganja v visokokakovostni trezor ali floto oklepnih avtomobilov. Ko gre za skrbništvo, si lahko privoščijo izvajanje tovrstnih infrastrukturnih naložb. V primeru Coinbase doslej še nikoli niso izgubili premoženja zaradi kramp.

Druga pomembna prednost je, da skrbnik po prevzemu varščine postane odgovoren za njihovo oskrbo. To pomeni, da institucija, ki je položila depozit, v primeru kraje ali kraje osebno ne odgovarja za to izgubo.

Pomislite tako. Če obdržite svoj bitcoin na borzi – ki ni skrbniška storitev in je ta izmenjava vdrta, na splošno vaš bitcoin izgine za vedno. Če imate na drugi strani dogovor o skrbništvu, bi skrbnik odgovarjal in moral nadomestiti vsa sredstva, za katera je odgovoren.

Končna in morda najpomembnejša prednost uporabe skrbnika je ta, da so skrbniki zavarovani. V primeru izgube se skrbnik lahko vrne na lastno zavarovanje, ki bo nato odgovorno za to, da bodo vsi vlagatelji knjiženi v dobro.

Utiranje poti institucionalnim vlagateljem

Številni komentatorji kriptovalut, kot je John McAfee, so že večkrat izjavili, da ko se institucionalni vlagatelji, kot so banke in hedge skladi, vložijo v kriptovaluto, se bosta tako vrednotenje in stabilnost kripto sredstev izboljšala.

Institucionalni vlagatelji se na maščevanje pripravljajo na vstop na trg kriptovalut. Običajno so dolgoročni vlagatelji in bodo na trg črpali milijarde. Pričakujte, da bo prvih deset kovancev šlo skozi streho dokaj hitro. Kmalu bo sledila večina alt kovancev.

– John McAfee (@officialmcafee) 21. maj 2018

Danes globalni trgi kriptovalut skupaj znašajo le manj kot polovico bilijona dolarjev. Čeprav se to morda zdi veliko denarja, je v smislu globalnih financ dejansko precej majhen.

Zdaj, ko ima institucionalni denar pot do varnega in varnega vstopa na trg kriptovalut, lahko sčasoma opazimo splošen trend naraščanja.

Coinbase naredi rez

Coinbase teh storitev seveda ne bo zagotavljal brezplačno. Po njihovem napoved na katerega je bil povezan Twitter, so pristojbine za uporabo te storitve precejšnje.

Za uporabo storitve morate za vsak račun plačati 100.000 USD, vsak račun pa mora vzdrževati najmanj 10 milijonov USD..

Poleg tega Coinbase zaračuna mesečno plačilo 10 baznih točk na mesec. To ustreza 0,001% na mesec. To bi pomenilo provizijo v višini 100 USD na mesec za 10 milijonov USD pologa. V obvestilu ni bilo natančno določeno, ali se bo ta provizija zaračunavala na podlagi ocene premoženja ali se bo zaračunavala kot odstotek same kriptovalute. Družba prav tako ugotavlja, da bi se te stopnje lahko spreminjale, ko bi se stopnje posvojitev sčasoma spremenile.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me