Denarnica Samourai: Subjekt spremlja uporabo Bitcoinov v denarnici Wasabi

Bitcoin zasebnost

V zadnjem času sta bili dve najbolj priljubljeni Bitcoin denarnici, usmerjeni v zasebnost, Samourai Wallet in Wasabi Wallet. 22. julija je prvi dejal, da ima slednji s svojo nezaupljivo storitvijo mešanja kovancev nekaj resnega.

Izpuščen lansko jesen, Wasabi je odprtokodna denarnica, ki uporablja tako imenovano tehniko mešanja Chaumian CoinJoin za anonimiziranje bitcoin transakcij.

V ponedeljek je ekipa Samouraija dejala, da je analiza veriženja blokov pokazala, da zlonamerna oseba navidezno uporablja ponovno uporabo naslova znotraj Wasabija, da bi anonimizirala svoje uporabnike..

Bitcoin zasebnost

Natančneje, Samourai je pokazal na entiteto, ki jo pokliče raziskovalec blokov OXT ANON-2300390908 kot krivec.

Ta subjekt sodeluje pri transakcijah Wasabi in uživa več kot 60-odstotno stopnjo ponovne uporabe naslova. Seveda mora biti znotraj katere koli mešalne platforme ponovna uporaba naslova 0%, zato nekaj ni v redu. Poglejmo v to.

Grozd entitet OXT: https://t.co/AxIzE1OhRY pic.twitter.com/kK2FhAokvc

– denarnica Samourai (@SamouraiWallet) 22. julij 2019

Pri analizi “dveh glavnih naslovov, ki nas zanimata”, poimenovanih Naslov A in Naslov B, je Samourai ugotovil, da posrednik združuje Wasabijeve transakcije, da bi jih omagal in tako sledil njihovim pošiljateljem in prejemnikom. Dejavnost se je začela 1. junija na OXT.

“Ta dva naslova sta največja kršitelja ponovne uporabe naslovov in z združitvijo nepovezanih UTXO s temi naslovi sta ustvarila skupino 254 naslovov, povezanih s to entiteto,” je opozorila ekipa Samouraija..

Glede tega, kdo bi lahko bil odgovoren, Samourai ni imenoval imen, čeprav so izdelovalci denarnic rekli, da imajo “posredne dokaze”, ki kažejo, kdo ali kaj upravlja s spornimi denarnicami. Odločili so se, da bodo te informacije na začetku zadržali, vendar so takoj pred vrati rekli, da se zdi, da Wasabi Wallet ni vedel za to dejavnost.

Imamo posredne dokaze, kdo je ta subjekt. Vendar se ne ukvarjamo s posredovanjem lažnih informacij, zato se izogibamo predhodnemu poimenovanju te entitete.

Da bi bilo jasno, NE predlagamo, da operaterji Wasabi Wallet te dejavnosti poznajo ali odobravajo.

– denarnica Samourai (@SamouraiWallet) 22. julij 2019

Kaj se zgodi naprej?

Vsaj previdnost je potrebna, dokler se ne ve več.

“To vpliva na skoraj vsako transakcijo [Wasabi] od 1. junija,” je v ponedeljkovem sporočilu za javne storitve trdila Samourai Wallet..

Uporabniki naj se izogibajo registraciji svojih UTXO-jev za mešanje, dokler tega ne obravnava Wasabi Wallet. To poročilo je bilo prvotno namenjeno zasebnemu pošiljanju razvijalcem, a zaradi še enega napada teh programerjev na družabna omrežja na našo ekipo je bilo odločeno, da se objavi.

– denarnica Samourai (@SamouraiWallet) 22. julij 2019

Samourai je dejal, da se bo zavezal, da bo objavil več informacij o ANON-2300390908, če odgovorna oseba v bližnji prihodnosti ne bo “javno priznala in se opravičila” za svoja dejanja.

Izdelovalci denarnic so dodali, da so njihovi novi padci z ekipo Wasabi vplivali na to, da so postali javni, čeprav so bile informacije tehnično vedno javno dostopne na verigi Bitcoin:

»Odgovorno razkritje v tem primeru ne velja. Učinki tega so na javni blockchain od 1. junija in jih ni mogoče izbrisati. Preprosto smo prvi, ki to vidimo in nekaj povemo o tem. Vso srečo in bodite na varnem. “

Predvsem je 21. julija ustvarjalec denarnice Wasabi nopara73 objavil članek z naslovom »WasabiLeaks – Ali je denarnica Wasabi deanonimizirana?“Nopara73 je razvijalce Samourija Wallet obtožil, da so nedavno izvedli” napačno informacijsko kampanjo “proti Wasabijevi implementaciji CoinJoin.

Do zdaj Wasabi ni javno obravnaval zadnjih Samouraijevih obtožb glede ANON-2300390908.

Kdo bi lahko bil ANON?

Nobena skrivnost ni, da se za podjetja za analizo blockchain, kot sta Chainalysis in CipherTrace, rutinsko domneva, da preiskujejo mešalne storitve.

S tem pa so takšna podjetja zagotovo visoko na seznamih mnogih, ko gre za morebitne osumljence ANON-2300390908.

Seveda trenutno ni nobenega dokaza, da za skrivnostno entiteto Wasabi stojijo poklicni preiskovalci verig blokov. In tudi Samourai Wallet je rekel, da imajo za zdaj le posredne dokaze.

Kljub temu imajo ta podjetja zagotovo motivacijo, saj so plačana za velike zaslužke, da organom in regulatorjem omogočijo vpogled v ptičje perspektive v blockchain dejavnost – dejavnost, ki je bila v preteklih letih javna, a nedoumljiva.

Če je radovedna nit »Vprašaj me kar koli« iz r / Bitcoina prejšnji mesec kakšen znak, potem Chainalysis razmišlja o denarnicah za zasebnost, kot je Wasabi.

V od takrat izbrisani AMA je Redditor, ki je uporabljal ročaj Chainalysis1, trdil, da je “sedanji ali nekdanji uslužbenec Chainalysis” in je postavil nekaj vprašanj. V svojih odgovorih je Redditor predlagal, da so igre zasebnosti, kot je Wasabi, resno zaskrbljujoče za vodstvo podjetja za analizo blockchain.

Ni mogoče razbrati, ali je bila epizoda reklamni trik ali verodostojna AMA. Vendar je predlagal, kar nekateri že vedo kot očitno resnično: narašča apetit po razbijanju rešitev za zasebnost blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me