Direktor VanEck-a pretehta, kaj je prejšnji teden potisnilo Bitcoin pod 8.000 USD

Red Crash Price Crypto

Bitcoin (BTC) od poznih časov ni bil preveč vroč. Če ste brali Blockonomi, to verjetno veste. Prejšnji teden smo pokrili padec cen, ki je v nedeljo vodilno kriptovaluto z 8.000 dolarjev potisnil na kar 6.600 dolarjev.

Česar pa nismo pokrivali, so bili potencialni katalizatorji močne razprodaje. Stvar je v tem, da je le malo ljudi vedelo, kaj je prejšnji teden Bitcoin spustilo nižje, še posebej glede na to, da so se možnosti na tem trgu začele kazati kot bikovske, potem ko je kitajski predsednik odobril verigo blokov.

Red Crash Price Crypto

Gabor Gurbacs, direktor podjetja VanEck, ki se je osredotočil na Bitcoin in digitalna sredstva, je pred kratkim pretehtal padec cen. Navedel je štiri možne razloge, zakaj je Bitcoin v zadnjih sedmih dneh padel za več kot 15%. Ti so naslednji.

Naslednji kazalci so morda prispevali k najnovejšemu padcu cene Bitcoina:

> Kitajska / PBOC je prestrašila vlagatelje, da se znova vstopijo po nižjih cenah

> Arbitraža davčne izgube ob koncu leta 2019

> Veliko nedavnega razvoja izdelkov in M&A se financira s kripto

> Na splošno nižja likvidnost

– Gabor Gurbacs (@gaborgurbacs) 25. november 2019

Kitajsko kripto zatiranje

Kitajska je sicer podprla blockchain, vendar je že od potrditve svojega voditelja zatrjevala, da podpora blockchainu ne pomeni podpore kriptovalut, zlasti Bitcoinov.

Pravzaprav Ljudska banka Kitajske, podružnica v Šanghaju, pred kratkim zatrdil da ICO ostajajo “v bistvu nepooblaščeno nezakonito javno financiranje, osumljeni nezakonite prodaje žetonov, nezakonitega izdajanja vrednostnih papirjev in nezakonitega zbiranja sredstev.”

Kot taka je monetarna oblast dejala, da bo še naprej “spremljala dejavnosti navideznih valut znotraj jurisdikcije”, ki bodo “odkrite takoj”, če jih odkrijejo. Poročali so tudi o ključnih aretacijah kriptovalutne industrije, ki jih policija aretira in v krajih, ki jih izvaja policija (ta poročila so na razpravi, čeprav obstaja “FUD”).

Gurbacs je predlagal, da je to novo zatiranje (ali vsaj domnevno zatiranje) verjetno prestrašilo vlagatelje, da bi se ponovno vrnili na trg Bitcoin po nižjih cenah.

Odprodaja davka

Gurbacs je tudi predlagal, da so vlagatelji, ki prodajajo Bitcoin in druge kriptovalute, da bi zadostili “arbitraži ob izgubi davka ob koncu leta”, lahko prispevali k kolapsu trga.

Za tiste, ki ne vedo, na kaj se sklicuje, se vodja VanEcka sklicuje na dejstvo, da vlagatelji skušajo prodati svoje kovance po nižjih cenah, da bi za proračunsko leto 2019 poročali o ne tako velikih dobičkih, kot bi jih, če bi , recimo, Bitcoin se je še vedno trgoval po 14.000 USD.

Startupi, ki prodajajo kripto

Medtem ko so ICO že zdavnaj modna muha, podjetja v industriji kriptovalut in verig blokov še naprej napovedujejo svoje dejavnosti pred prodajo digitalnih sredstev. Gurbacs je pripomnil, da bi bilo v zadnjem času veliko razvitih izdelkov in veliko združitev in prevzemov v tej industriji, pravično bi bilo trditi, da podjetja likvidirajo Bitcoin, Ethereum in druge.

To ni teorija. Blockchain usmerjen fintech upstart Ripple ima veliko bilanco stanja zaradi množične prodaje na stotine milijonov dolarjev altcoin XRP in omenjeno bilanco stanja uporablja za sklepanje številnih večmilijonskih poslov.

S tem potencialnim katalizatorjem je povezan tudi drugi Gurbacsov katalizator, ki pravi, da je na kriptovalutnih trgih na splošno nižja likvidnost, kar pomeni, da je prodajni pritisk učinkovitejši, kot je bil v času junija.

Rudarska kapitulacija

Eden od katalizatorjev, ki ga Gurbacs ni omenil, je bila “kapitulacija rudarja”, ki se je pred kratkim začela dogajati. Po prejšnjih poročilih Blockonomi je kapitulacija rudarjev, ko se manjši neindustrijski rudarski postopki “vrnejo v kot”, ko cena Bitcoina pade in njihovi rudarski stroji postanejo tehnološko zastareli.

To prisili te rudarje, da prodajo BTC, ki so si ga prislužili z rudarjenjem, pogosto naenkrat, da ostanejo prižgane lučke, izplačujejo denar ali nadgradijo svoje sisteme za prihodnost.

To je več kot le teorija. ByteTree, podjetje za analizo kriptovalut, je ta grafikon objavilo spodaj prejšnji teden. Prikazuje prodajo zaloge Bitcoin v vrednosti 17 milijonov dolarjev, ki prihaja iz rudarske denarnice.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me