Enterprise ETH: odjemalec Ethereum Pantheon postane “Besu” v Hyperledgerju

Hiperledger Besu

Konzorcij blockchain Hyperledger ima uradno pozdravil Panteon, podjetniško usmerjen odjemalec Ethereum, ki ga je v Javi napisala inženirska ekipa PegaSys, podprta s ConsenSys, v svoje ime kot »Hyperledger Besu«.

V skladu s tem številne zainteresirane strani Ethereuma praznujejo razvoj in ga razlagajo kot še en znak, da se skupnost Ethereum vse bolj postavlja kot zgrajena blockchain po izbiri med velikimi podjetji.

Hiperledger Besu

Hyperledger je sam konzorcij podjetij, ki ga vodi Linux Foundation in deluje na odprtokodnih blockchain projektih. Vključuje podobne Accenture, IBM in Intel. Konzorcij se že ponaša s številnimi platformami, na katerih lahko podjetja prosto gradijo, med njimi Hyperledger Fabric, Hyperledger Sawtooth in Hyperledger Iroha.

Navdušeni smo, da se še en projekt pridruži rastlinjaku Hyperledger! Prosimo, pozdravite Hyperledger Besu, ki temelji na Javi #ethereum stranka, prej znana kot Panteon. 1. projekt Hyperledger, ki lahko deluje na javni verigi blokov. Preberite blog avtorja @PegaSysEng: https://t.co/Zclcy34S84 pic.twitter.com/9TpGS4fl5G

– Hyperledger (@Hyperledger) 29. avgust 2019

Pantheon, zdaj Hyperledger Besu, bo “prvi projekt verige, združljiv z javno verigo,” je v novicah opozoril soustanovitelj Ethereuma in ustvarjalec ConsenSys Joe Lubin. Razodetje prihaja za petami Pantheona, ki je bil prvič predlagan za združitev v Hyperledger v začetku tega meseca. 

Novoimenovani Besu bo modularen in tako združljiv z “več soglasnimi algoritmi, vključno s PoW, PoA in IBFT”, kot sta 29. avgusta zapisala člana ekipe PegaSys Meredith Baxter in Rob Dawson:

»Besu je zasnovan tako, da je čim bolj modularen, z ločevanjem skrbi med soglasnimi algoritmi in drugimi ključnimi funkcijami verige blokov, kar olajša nadgradnjo ali izvajanje teh komponent. Z ustvarjanjem čistih vmesnikov med elementi znotraj odjemalca (npr. Mreženje, shranjevanje, EVM itd.) Verjamemo, da bodo podjetja veliko lažje konfigurirala Ethereum, da bo ustrezal njihovim potrebam, hkrati pa ustvarjala priložnosti za druge projekte Hyperledger za integracijo in uporabo elementov Besujeve kode. “

Leto podjetja za Ethereum

Leto DAO? Bolj kot Leto podjetij.

Od januarja je skupnost Ethereum delež odmevnih objemov velikih blagovnih znamk.

Hiperledger in Ethereum sta premoščena: @PegaSysEngOdjemalec Pantheon je zdaj Besu, prvi ogrodje Hyperledger, združljiv z glavnim omrežjem.

To, EY’s Nightfall, EEA, Quorum in drugi utrjujejo Ethereum kot zmagovalni blockchain mainnet za poslovne aplikacije. https://t.co/FSrZLFn6IF

– justin.leroux.eth (@ 0xMidnight) 29. avgust 2019

Na primer, v začetku tega leta sta JP Morgan – ena največjih bank na svetu – in EY – eno največjih računovodskih podjetij na svetu – izdala odprtokodna orodja za zasebnost za Ethereum.

JP Morgan je s svoje strani ustvaril spremenjeno različico Zetherja, sistem z ničemer dokazanim znanjem (ZKP), ki uporabnikom omogoča prikrivanje zneskov transakcij na Ethereumu ali drugih blokovnih verigah pametnih pogodb, ki temeljijo na računih, npr. Zvezdnik.

Kar zadeva EY, je ustvaril Nightfall. Nightfall je še en protokol o zasebnosti, ki formalizira zasebne transakcije v Ethereumu, ki temelji na zk-SNARKs. Nightfall je združljiv s priljubljenimi standardi žetonov ERC-20 in ERC-721 (NFT) na Ethereumu, zaradi česar so široko dostopni za razvijalce.

V celoti gledano je treba pri teh podjetjih opraviti veliko težav, če se v prihodnosti ne bi nameravali do neke mere zanašati na tehnologijo Ethereuma.

Ne prvi Ethereum Rodeo Hyperledgerja

Hyperledger še zdaleč ni povsem tuj iz Ethereuma.

Lani jeseni je konzorcij za podjetja razkril, da je platforma Hyperledger Fabric nato lahko obdelala pametne pogodbe, napisane za navidezni stroj Ethereum (EVM). Kot je takrat pojasnil konzorcij:

»Pogodbe lahko zdaj pišemo v jezikih [Ethereuma], kot sta Solidity ali Vyper. Skupaj z uvedbo novega časa izvajanja pametne pogodbe ima Fabric tudi ustreznega ponudnika web3, ki se lahko uporablja za razvoj decentraliziranih aplikacij (DApps) z uporabo web3.js. Ta nova funkcija je del izdaje 1.3 in je motivirana s ciljem, da razvijalcem omogoči selitev ali ustvarjanje DApps za pooblaščeno platformo. “

Poleg tega se je Enterprise Ethereum Alliance – skupina podjetij, ki sodelujejo pri projektih Ethereum – začela nagibati k Hyperledgerju. Kot sta že povedala deležnika Hyperledgerja Brian Behlendorf in Ron Resnick:

“Za vse, ki so kdaj postavili” proti “med Ethereumom in Hyperledgerjem, to sodelovanje kaže, da je zdaj” Ethereum IN Hyperledger … in pričakujemo, da bodo razvijalci, ki gradijo tehnologije, povezane s podjetjem Ethereum, motivirani za oddajo projektov Hyperledgerju. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me