Ethereum se spet spogleduje s prenosom Bitcoinov pri dnevnih transakcijskih provizijah

Ethereum

Bitcoin je vladajoči denar v kriptoekonomiji že od začetka ekosistema, vendar se Ethereum še naprej vzpenja proti kralju hriba – vsaj če so kakšne dnevne provizije za transakcije.

Ethereum

“Od 15. septembra je imel ETH 182.899 USD dnevnine za transakcije v primerjavi z 185.993 USD za BTC,” je podjetje za kriptovalute Coin Metrics opozoriti v svoji izdaji glasila Stanje mreže 17. septembra.

To je 7d MA za izravnavo grafikona, včeraj pa je bilo že skoraj blizu premetavanja. pic.twitter.com/4d0vGHHaxM

– eric.eth (@econoar) 17. september 2019

Zaradi tega je omrežje Ethereum spet na presenetljivi razdalji, saj njegova dnevna pretovornina presega tisto v omrežju Bitcoin.

Dejansko zaprtje ni brez primere, saj je Ethereum že letos premagal dnevne provizije za Bitcoin. Vendar je to zadnje približevanje opazno, ker se je zgodilo, saj je Ethereum 16. septembra pravkar doživel nov rekord vseh dejavnosti na svojem blockchainu..

Včeraj je mreža Ethereum obdelala največ dejavnosti v svoji zgodovini. pic.twitter.com/gWxkEad6z7

– eric.eth (@econoar) 17. september 2019

“To pomeni, da uporabniki izvajajo vse bolj zapletene operacije v omrežju,” je v sorodni niti Twitterju povedal ustanovitelj DTC Capital Spencer Noon.

Faktor Tether (USDT)

V zadnjem času je projekt Tether precejšen del dejavnosti svojega soimenjaka stablecoin preusmeril v verigo Ethereum.

Eksplozija dejavnosti, povezanih s USDT, na Ethereumu je tako naraščajoči dejavnik, ki prispeva k naraščajočemu povpraševanju po blokovskem prostoru platforme; od tega meseca so se dnevne transakcije Tether v omrežju hitro približevale 200.000.

To pomeni, da je USDT trenutno vključen v približno 20 do 25 odstotkov vseh dejavnosti v verigi Ethereum, pri čemer projekt zdaj za privilegij v povprečju plačuje več kot 20.000 USD na dan.

Vendar krepitev Tetherjevih dejavnosti še zdaleč ni edini razlog, da povpraševanje po plinu – z drugimi besedami eter (ETH), tako imenovano “gorivo” omrežja kriptovalut – narašča, kot so opazili nekateri deležniki kriptoekonomije, kot je Chris Burniske.

Pripoved, ki "samo Tether je" vožnja #Ethereum posvojitev dejansko ne temelji.

Tether predstavlja 20% ali manj porabe plina Ethereum. $ ETHUporabe uporabnika so heterogene & robusten; ljudje šele zdaj spoznavajo, kako pretirano je bilo. https://t.co/xKDj9LFz9E

– Chris Burniske (@cburniske) 17. september 2019

Na primer, glede na spletno mesto za sledenje bencinske črpalke ETH med 10 najboljših uporabnikov plina v zadnjih 30 dneh spadajo oracle projekt Chainlink, decentralizirana borza IDEX in podporniki dapp za kripto posojanje MakerDAO.

Kot je dejal Burniske, je uporaba „heterogena & robusten. “

ETH vodi najnovejši kriptoekonomski rally

Med 15. septembrom in 16. septembrom se je cena etra povečala s približno 190 na 200 dolarjev. En dan kasneje je druga največja kriptovaluta po tržni kapitalizaciji zajela še en akutni korak, saj je v torkovih večernih urah trgovala do 213 dolarjev..

Zaradi močnih trendov kovanca se je kovanec povečal za 17 odstotkov na teden, 8 odstotkov na mesec in 7 odstotkov na leto; za zdaj projekt ostaja oddaljen od najvišje cene leta 2019, ki znaša 334 USD, ki je bila dosežena junija.

Zdi se, da je zadnji korak navzgor za ETH spodbudil trgovanje z altcoini na splošno, saj je večina top 50 kriptovalut zašla v zeleno, potem ko se je pritisk nakupa okoli etra razširil na druge trge. Zlasti Bitcoin ni užival iste začasne blagodati, saj je kriptovaluta OG v zadnjih dveh dneh trgovala okoli 10.300 USD.

Sveža cena etra prihaja, ko se v skupnosti projekta segreje optimizem okoli niza nedavnih dogodkov, kot je plačilni procesor BitPay, ki dodaja podporo Ethereumu in največji španski banki Banco Santander, ki izda obveznico v omrežju Ethereum..

Nova, takojšnja možnost skaliranja?

Ethereum 2.0 naj bi zaživel prihodnje leto, zaradi česar bo platforma bistveno zmogljivejša in učinkovitejša.

Toda obstajajo stvari, ki bi jih lahko storili še prej, da bi Ethereumu pomagali doseči lestvico tukaj in zdaj. Na primer ekipa bloXroute napovedal 17. septembra, da je bila njegova tehnologija BDN testirana na omrežju Ethereum z dokaj impresivnimi rezultati in da prihaja še več testov.

“Videli smo, da so se hitrosti širjenja povečale za več kot 100% pri nekaterih vozliščih, ki uporabljajo bloXroute BDN, kar je zmanjšalo čas do prejema blokov za več kot polovico,” je povedal Eyal Markovich, glavni operativni direktor podjetja.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me