Federal Reserve izvaja zmanjšanje stopnje izrednih razmer: Bitcoin biki navdušeni

Državne rezerve

Čeprav žirija še vedno ne ve, kako natančno bo izbruh COVID-19, ki je potencialno usodna bolezen, ki jo povzroča koronavirus s poreklom s Kitajske, vplival na gospodarstvo, se vlagatelji bojijo najhujšega: ameriški delniški trg je padel za 10% najvišji čas, blago se tankira, zlato pa je začelo prekašati vsa druga sredstva.

Seveda so bile svetovne centralne banke prisiljene odgovoriti.

Potem ko je Goldman Sachs v zapisu zapisal, da bo Federal Reserve verjetno znižala svojo že tako nizko obrestno mero za 50 bazičnih točk (0,5%), je ameriška centralna banka storila prav to; v torek zjutraj je predsednik Jerome Powell po nujnem sestanku, ki je bil očitno odgovor na strahove pred koronavirusom, napovedal nujno zmanjšanje 50 bazičnih točk, tako kot je napovedal trg.

Zadnja dvakratna nujna znižanja obrestnih mer Zvezne rezerve so bila v času velike recesije leta 2008, nato po 11. septembru.

Zakaj so Bitcoin biki s tem zadovoljni?

Bitcoin biki so se hitro odzvali na to novico.

Travis Kling, direktor informacijske tehnologije za kripto hedge sklad Ikigai Asset Management, napisal da bo “sociopatija, potrebna za popravljanje vrste izstreljenih mehurčkov z ustvarjanjem še večjih in še bolj nevzdržnih mehurčkov, najtrajnejša zapuščina generacije Boomer.”

To se je nanašalo na njegovo dolgoletno mnenje, da so centralne banke z nadaljevanjem zniževanja obrestnih mer na najnižje, ki so jih dejansko kdaj koli, in z vlivanjem likvidnosti na trg sokrile pri prenapihnjenju velikega mehurčka v sredstvih do točke skoraj norosti.

Sociopatija, ki je potrebna za popravljanje vrste poskočenih mehurčkov z ustvarjanjem še večjih in še bolj nevzdržnih mehurčkov, bo najbolj trajna zapuščina generacije Boomer.

Logična rešitev bo nedržavni denar.

– Travis Kling (@Travis_Kling) 3. marec 2020

Rešitev, pravi Kling, je “nedržavni denar”, ki se očitno sklicuje na Bitcoin – ki ima v nasprotju s fiatom omejeno ponudbeno mejo, fiksno denarno politiko, ki je ne more nadzorovati centralna skupina, in decentralizirano naravo, ki ni vezana na eno samo država ali družba.

To je ponovil Brian Armstrong, izvršni direktor Coinbase. V twitterju o tej zadevi je vodja panoge zapisal, da lahko agresivna fiskalna in monetarna politika centralnih bank in vlad “letos pripelje do rasti kriptofone”.

Omenil je, da bodo takšne inflacijske politike verjetno prisilile sredstva v kriptovalute, “ki se štejejo za varovanje pred inflacijo”, verjetno govori o Bitcoinu, čeprav tega sredstva ni omenil poimensko.

Znižanje delniškega trga in obrestnih mer lahko letos privede do rasti kripto. Vlade po vsem svetu bodo verjetno poskušale spodbuditi gospodarstvo na kakršen koli način, vključno s količinskim popuščanjem in razširitvijo ponudbe denarja (tiskanje denarja).

– Brian Armstrong (@brian_armstrong) 3. marec 2020

Tudi tradicionalni tržni analitiki, kot je Henny Sender iz Financial Timesa, so trdili, da centralne banke dokazujejo vrednost in namen Bitcoina. V kolumni za Nikkei Asian Review je zapisala:

Z drugimi besedami, zahvaljujoč prizadevanjem razvitih tržnih centralnih bank, da znižajo svoje valute in obrestne mere, so kriptovalute spremenile v varno premoženje.

Pri teh argumentih je pomembno, da centralne banke verjetno šele začenjajo s svojimi “nevzdržnimi” politikami; po prejšnjih poročilih Blockonomija je predsednik Trump pozval k negativnim obrestnim meram v letu 2019, kar bi verjetno uvedlo Bitcoin še višje, če bi bili uvedeni v ZDA..

Peter Schiff ni prepričan

Čeprav je večina bikov Bitcoinov prebolela Luno, tako rekoč glede nedavne odločitve Feda, je skeptik glede zlata in kriptovalut Peter Schiff dejal, da znižanje obrestnih mer dejansko dokazuje njegov primer, da je treba BTC prodati.

Sklicujoč se na dejstvo, da se Bitcoin ni zbral zaradi novic o dejanski devalvaciji ameriškega dolarja glede na druge fiat valute, je Schiff napisal:

Če se Bitcoin ne bo mogel zbrati z nujnim rezanjem, poleg vse nedavne nestanovitnosti delnic, obveznic, valut in zlata, v kakšnih okoliščinah se bo zbral? Če Bitcoin ne bo šel gor, zakaj bi ga imel v lasti? Odgovor na to vprašanje je “prodaj”. Pazi spodaj!