Fundstrat: Crypto Tweet Donalda Trumpa za pomoč Bitcoinu do 40 tisoč dolarjev

Donald Trump

Prejšnji teden se je na kripto trgu zgodil zgodovinski dogodek: sedanji ameriški predsednik je v imenu omenil tako Bitcoin kot tehtnico. Presenetljivo je, da misli Donalda Trumpa oziroma misli njegove administracije niso bile vse optimistične.

V tridelni nitki Twitterja, ki so jo pobrali skoraj vsi običajni prodajalni, je bil vodja, ki se je spremenil v poslovneže, do Bitcoina odkrito medvedov in ga označil za nestanovitnega, že po naravi neprecenljivega in medija za kriminalno finančno dejavnost.

Donald Trump

Zaradi tega nenadnega tweetstorma, za katerega mnogi trdijo, da bi Bitcoin v očeh milijonov ocenil kot “nevaren”, so nekateri vlagatelji začeli teči prestrašeni.

Tviti so pravzaprav lahko način, kako razložiti premik Bitcoina na 9.900 ameriških dolarjev. A kljub temu so analitiki in industrijski komentatorji prepričani, da bo Trumpov tvit dolgoročno le pomagal okrepiti sposobnost preživetja industrije kriptovalut..

Bitcoin Tweet Donalda Trumpa je bikovski?

Thomas Lee, rezidenčni kriptovalutni bik Fundstrat Global Advisors, je v pogovoru z Yahoo Finance jasno povedal, da ga ne moti strastna Trumpova pečenka te nadobudne industrije.

Lee je v intervjuju dejal, da so tweetovi “pozitivni”, ker utrjujejo idejo, da so kriptovalute pomembna tema na globalni geopolitični in makroekonomski stopnji. V zadnjih nekaj tednih so besede »Bitcoin«, »Libra« in »Crypto« vedno znova začele krasiti splošne prodajne prostore in vladna zaslišanja..

To še ni vse, kot je trdila analitika trgov, Trumpovi komentarji “drugih 99% [sveta] osveščajo [o kriptovaluti].” In če 1% te nove publike nekako najde vrednost na trgu kriptovalut, bi se velikost skupnosti, ki obkroža ta razred sredstev, dejansko takoj podvojila.

Na splošno je to pozitivno.

– obstaja največ 1% sveta, ki resnično sledi kripto (več kot 0,1%), zato je 99% v bistvu vseeno

– DJT z izjavo, da ni oboževalec, ozavešča ostalih 99%.

– če 1% teh postane pozitivnih, samo 2x velikost trga. https://t.co/dz9QY3mjWP

– Thomas Lee (@fundstrat) 13. julij 2019

“Prisilil bo vse, ki niso vpleteni – in se spomnite, da zelo majhen odstotek dejansko skrbi za kripto in bitkoine -, prisilil bo ostalih 98% sveta, da razmislijo, kaj to pomeni,” je dodal med razpravo z Yahoo’s sidra.

To še ni vse. Kot sodelavec RT Max Keizer razloženo, Trumpova drža proti Bitcoinu bi morala prisiliti države, ki so proti Trumpu, da preučijo kriptovalute, da bi navkljub ameriškemu voditelju. V svetu vedno večje napetosti med narodi na različnih straneh političnega spektra to morda ni tako noro, kot se sliši.

Bitcoin bi lahko letos dosegel 40 tisoč dolarjev

Trumpova sposobnost, da poveča mrežne učinke Bitcoina, ni edino bikovsko znamenje v očeh Leeja. Iz prejšnjih intervjujev in komentarjev je razvidno, da je soustanovitelj Fundstrat začel ugotavljati sotočje dejavnikov, ki bi lahko koristili družbi BTC.

Ti pozitivni katalizatorji vključujejo uvedbo tehtnice, za katero je analitik Luke Martin menil, da je lahko največji vzpon za Bitcoin doslej; rast primerov nedotaknjene fiskalne politike, kar naj bi po mnenju nekaterih povečalo možnosti za recesijo in velike inflacijske dogodke; in geopolitične napetosti, ki bi lahko le okrepile temeljno potrebo po decentraliziranem denarju.

Vse to, pojasnjuje Lee, bi lahko pomagalo Bitcoinu pri doseganju razpona od 20.000 do 40.000 do konca leta. Izpopolnjuje:

»Bitcoin zdaj trguje na ravni, ki je bila zabeležena le v 3% zgodovinskih dni. Če se vrnete k vsakemu mejniku, ki je bil dosežen, se je bitcoin nato v naslednjih štirih mesecih zbral nekje med 200% in 400%, zato menim, da bi to lahko pomenilo, da bi lahko bitcoin znašal od 20.000 do 40.000 USD nekje v četrtem četrtletju. . “

Model uglednega upravitelja sklada kriptovalut Timothyja Petersona prav tako nakazuje, da je verjetno, da bo BTC dosegel 40.000 dolarjev. Peterson je pred kratkim ugotovil, da je mogoče uspešnost Bitcoina v prvi polovici katerega koli leta povezati z drugo polovico z modelom. Model, ki ga je izpeljal, nakazuje, da se je BTC od januarja do konca junija skoraj 200-odstotno povečal, zato bi se lahko zvišal za približno 250% v primerjavi z najvišjimi letnimi vrednostmi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me