Izvedeni finančni instrumenti za Bitcoin vidijo ogromen maj: Zakaj bi to lahko bilo zaskrbljujoče

Bitcoin

Bitcoin (BTC) je imel noro sedem tednov. Po pretvarjanju smrti za več kot tri mesece, ko je bilo malo cenovnih ukrepov in je bilo malo besed, se je trg kriptovalut vrnil.

Dejansko se je v času pisanja tega podatka 24-urni obseg na Bitwiseovem kazalniku BitcoinTradeVolume znašal 917 milijonov dolarjev, kar je veliko več kot 500 milijonov dolarjev, ki smo jih videli pred vsem tem cenovnim dejanjem. (Prejšnji teden je to branje znašalo 2,38 milijarde USD).

Bitcoin

Ko se je zanimanje za kriptovalute na promptnih trgih, v katerih pogosto prevladujejo mali vlagatelji, povečalo, so tudi platforme za izvedene finančne instrumente zaznamovale velike težave. Medtem ko mnogi to vidijo kot znak, da se je “kripto zima” končala, so nekateri zaskrbljeni, da bi izvedeni finančni instrumenti lahko ovirali dolgoročni uspeh Bitcoina in osnovno vrednost.

Izvedeni finančni instrumenti za Bitcoin glej obseg padca čeljusti

Prejšnji teden je terminska pogodba za Bitcoin trgovske borze v Chicagu doživela svoj največji dan, no, doslej. Po navedbah natančni podatki ki ga je sestavil sam CME, je bilo 13. maja sklenjeno trgovanje s 33.677 pogodbami, kar je znašalo 168.385 papirnih BTC.

To je povsem osupljivo, zlasti če upoštevamo, da je bil zadnji rekord, ki smo ga dosegli februarja, razmeroma slabih 91.690 BTC. Medtem ko je obseg po tej trgovalni seji upadel, podatki kažejo, da denar na izvedenih platformah še vedno poplavlja na kriptovalutnem trgu in iz njega..

V torek je objavila kriptovalutna publikacija Diar najnovejše glasilo. V izdaji je bilo razkrito, da se je obseg izvedenih finančnih instrumentov Bitcoin povečal skupaj z obsegom, ki ga vidimo na promptnih trgih. Ob sklicevanju na podatke analitičnega zagonskega podjetja Skew Diar ugotavlja, da na platformah, kot so CME, Deribit, BitMEX in CryptoFacilities, ki so v lasti Krakena, količine Bitcoin vozil dosegajo večmesečne, celo najvišje vrednosti.

Glede na elektronsko sporočilo The Block, ki ga je odtisnil CME, “se maj oblikuje kot najmočnejši mesec za CME Bitcoin Futures.” Trg s sedežem v Chicagu je gledal na dejstvo, da je 13. maja papirnati BTC v vrednosti 1,3 milijarde dolarjev zamenjal lastnika, število računov, s katerimi se trguje z izdelkom, pa je naraslo krepko nad 2500. Izmenjava pojasnjuje to statistiko:

“Število edinstvenih računov še naprej narašča, kar kaže, da trg vedno bolj uporablja terminske pogodbe BTC za varovanje pred bitcoin tveganji in / ali dostop do izpostavljenosti.”

Podoben pogled je na bolj kriptovalutnih platformah. Maja (doslej) je BitMEX dosegel 78,6 milijarde USD, približno polovico tržne kapitalizacije Bitcoinov, Deribit pa je za svojo paleto opcijskih pogodb dosegel skoraj 600 milijonov USD.

Ali bi lahko bila financializacija kripto slaba?

Čeprav mnogi vidijo, da je naraščajoči ekosistem izvedenih finančnih instrumentov znak zorenja trga, nekateri domnevajo, da bi to lahko za BTC in druge kriptovalute dolgoročno škodovalo. Bankirka z Wall Streeta, ki se je obrnila na zagovornico blockchaina, je Caitlin Long lani zapisala, da bi lahko bila financializacija kriptovalut “dvorezen meč”.

Ona napisal da kriptovalute same po sebi temeljijo na lastniškem kapitalu, kar pomeni, da niso nič drugega kot delnice, obveznice in podobno.

Zaradi tega so terminski trgi, zlasti tisti, ki omogočajo maržo / vzvod, za ta novi razred sredstev nekoliko sporni, saj omogočajo „izdajo več sredstev iz nič, da se razredčijo obstoječi imetniki, ali od ustvarjanja več terjatev do premoženje, kot je premoženje. ” Ker je Bitcoinova predpostavka pomanjkanje in “držanje lastnih ključev”, bi lahko uvedba institucionalno usmerjenih terminskih trgov s finančnim vzvodom umetno razredčila trg kriptovalut, kljub dejstvu, da za ta vozila ni kovancev.

Tudi če to ni res, je dokazano, da terminske pogodbe, zlasti tiste, ki imajo maržo, povzročajo anorgansko odkrivanje cen na trgu kriptovalut. Raziskovalec Willy Woo je pred kratkim ugotovil, da je bil nedavni napad Bitcoina, ki je presegel 8000 USD, najverjetneje rezultat trgovanja z “profesionalci” in igranja na tem nastajajočem trgu v njihovo korist.

Poudarja, da podatki blockchain, ki bi morali prikazati denar, ki teče od “HODLers” do borz in izmenjave do borz na relijih, kažejo minimalno gibanje kapitala. Woo tako potrjuje, da je bil večji del nedavnega relija “orkestriran kratek pritisk na dobiček iz mleka”, ki je bil verjetno izveden s pomočjo ne-KYC, lahko dostopnih platform za velike derivate, kot je BitMEX.