Kaj je za Bitcoinovim relijem 8.600 USD? Kam gre naprej?

Bitcoin

Po strmem padcu cene Bitcoinov na 7.800 ameriških dolarjev – raven, za katero analitiki pravijo, da bo kriptovalutno bikovsko vojno ali prekinila – je konec tedna vlagatelji tekel prestrašen. Veliko uglednih trgovcev je zahtevalo 6.500 dolarjev.

Toda v 11. uri, ko se je zdelo, da so vsi izgubljeni, so vstopili biki. Od ponedeljka je vodilna kriptovaluta okrevala za približno 10% na 8.600 USD. Tukaj je tisto, kar analitiki pravijo, da stoji za to potezo, in kar je še pomembneje, kaj bi lahko sledilo za Bitcoin.

Bitcoin

Kaj je spodbudilo Bitcoin?

Po besedah ​​Josha Lima, vodje trgovinske strategije pri Galaxy Digital, je to nedavno okrevanje mogoče delno pripisati napovedim na Devconu, pomembni industrijski konferenci, ki se osredotoča na razvoj Ethereuma..

V komentar za Bloomberg, Lim je pripomnil, da so posodobitve glede ponovitve Ethereum’s Serenity – nova različica Ethereuma naj bi spodbujala množično posvojitev zaradi rešitev za skaliranje – in razkritje novih aplikacij na verigi blokov je bikom verjetno prineslo razloge za nakup.

Lim je tudi trdil, da se je povpraševanje po Bitcoinu “[začelo] povečevati na trgu”. Trdil je, da je vse večje zanimanje za kriptovaluto, ki “prihaja iz nastajajočih tržnih gospodarstev”, posledica “nemirov v drugih delih sveta”.

Joe DiPasquale, izvršni direktor podjetja za hedge sklade za kriptovalute BitBull Capital, je bil nekoliko drugačen. Ko govorim o industrijski publikaciji CoinDesk v a Youtube intervju, predlagal je, da bi upi komentarjev družbe Bitwise Asset Management v zvezi z njegovo uporabo Bitcoin ETF navdušili bike.

Kot je že poročal Blockonomi, je Bitwiseov vodja raziskav Matt Hougan dejal, da je njegovo podjetje “bližje kot kdaj koli prej” pri zagotavljanju, da Bitcoin ETF pride skozi rokavico ameriške SEC..

Podprl je svoje stališče, Hougan se je ozrl na močan razvoj skrbništva nad kriptovalutami, likvidnosti trga in regulacije premoženja. (Od takrat je SEC zavrnil aplikacijo ETF Bitwise, ki trdi, da je trg Bitcoinov še vedno dovzeten za manipulacijo.)

V poskusu nadaljnje racionalizacije skokov cen Bitcoina je DiPasquale pogledal na nedavno odločitev Zvezne rezerve, ki vpliva na Bitcoin. V torek je predsednik Feda Jerome Powell razkril, da bo organizacija nadaljevala rast bilance stanja.

Medtem ko je Powell ugotovil, da to ni kvantitativno popuščanje – monetarna politika, za katero nekateri menijo, da je ključni razlog, zakaj je Bitcoin pomemben, so mnogi v skupnosti Bitcoin rekli, da ta zadnja odločitev samo poudarja dezinflacijsko, nedržavno in decentralizirano naravo kriptovalut..

Trg je še vedno močan

Čeprav so si Bitcoin biki dali duška in BTC pustijo na 8.500 USD, obstajajo številne analize, ki pravijo, da bi lahko kriptovaluta kmalu nadaljevala svoj križarski pohod višje.

Prejšnji teden je Bloomberg poročal, da je ključni tehnični kazalnik nedavno izdal “nakup” za Bitcoin. Kazalnik globalne moči GTI, “merilo gibanj navzgor in navzdol zaporednih zapiralnih cen”, je dejansko prvič zasvetil bikovski signal, odkar je Bitcoin sredi decembra dosegel 3.150 ameriških dolarjev..

Glede na zgodovinski pomen tega kazalnika je nedavno upoštevanje nakupa lahko znak, da je večmesečni popravek Bitcoina s 14.000 USD končno dosegel dno.

Kazalnik Bitcoin utripa prvič od 3.150 USD spodaj

Ločeno je Santiment opozoril na kazalnik družbenega obsega družbe Santiment, da je “nadaljeval [ti] upadanje po zadnjem dveletnem minimumu.” Dejansko je BitInfo pred kratkim ugotovil, da je uporaba hashtaga “Bitcoin” padla na triletno najnižjo vrednost, potem ko je dosegla vrhunec v začetku tega leta med potekom psevdo-bikov maja / junija.

Medtem ko mnogi to vidijo kot znak, da bo Bitcoin padel le še dlje, celo več kot 40% od najvišjega leta 14.000 dolarjev, Santiment trdi, da je to mogoče razlagati kot bikovski. Podjetje je zapisalo, da je bil v preteklosti “nizek družbeni obseg pred velikimi dvigi cen in begom, velik družbeni obseg pa je bil [precej] zanesljiv glavni pokazatelj.”

#Bitcoin $ BTCObseg družbene družbe še naprej počasi upada, potem ko je dosegel najnovejši dvoletni minimum. V preteklosti je bil nizek družbeni obseg pred velikimi dvigi cen in zaletom, velik družbeni obseg pa je bil dokaj zanesljiv kot glavni pokazatelj.. https://t.co/4kl8hsb9Pk pic.twitter.com/z84qpJpk79

– Santiment (@santimentfeed) 8. oktober 2019

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me