Koda Ethereum Proof-of-Stake bo dokončana junija 2019

Ethereum

Pohod do konsenza o dokazovanju deleža (PoS) se nadaljuje v skladu z načrtom za mrežo Ethereum.

Raziskovalec fundacije Ethereum Justin Drake je 2. maja med 17. razpis izvajalcev “ETH 2.0” da naj bi bila specifikacija kode za prvo fazo prehoda PoS – “Phase Zero”, kot je bila poimenovana – končana do 30. junija, ki je manj kot dva meseca stran.

Phase Zero je prva v vrsti razvojnih faz, ki predstavljajo prihajajočo nadgradnjo Serenity, pri kateri bo Ethereum sprejel trio obsežnih inovacij v tehnologiji Casper, Plasma in Sharding.

Ethereum

Phase Zero bo odgovoren za ustvarjanje temeljev nadgradnje Serenity z uvedbo tako imenovane Beacon Chain, ki bo olajšala potrditev bloka PoS prek Casperja in nad katero bodo dvignili slednji Serenity razvoj, npr. Mehanizem ostrenja druge faze.

Tako kot Bitcoin tudi Ethereum trenutno uporablja rudarstvo dokazil o delu (PoW), da doseže konsenz v svoji verigi. Toda v nasprotju s kripto omrežjem OG so graditelji Ethereuma samo uporabili PoW za namene zagona pred načrtovanim prehodom na PoS, ki je zdaj figurativno na obzorju..

“Do konca druge faze je to celoten sistem […] Trenutno je Phase Zero zelo blizu konca,” je prejšnji mesec na konferenci ETHCapetown opozoril soustvarjalec Ethereuma Vitalik Buterin.

Zgoraj omenjeni Drake je dejal, da bo vmesno obdobje osredotočeno na dokončno dotikanje zasnove Phase Zero:

»Nadaljujem s finim česanjem Phase Zero v pripravah na zamrznitev specifikacij, na katero ciljamo 30. junija. Še vedno smo zelo na poti […] prihaja do poenostavitev, kar je super, postopek finega česanja pa je tudi za iskanje končnih napak. “

Januarja je razvojna skupnost Ethereum prvič objavila izdajo v0.1 specifikacije Serenity, ki je gostila otvoritvene zasnove ETH 2.0. Od takrat naprej se širi glas o približevanju težko pričakovanega premika PoS v projektu.

Danes zaznamujemo prvo izdajo različice ETH2.0. Čestitke vsem! &# 127881; https://t.co/8lh2x0TPyJ

– tchain.eth (@terencechain) 31. januarja 2019

Justin Drake je med 17. razpis izvajalcev “ETH 2.0” da naj bi bila specifikacija kode za prvo fazo prehoda PoS – “Phase Zero”, kot je bila poimenovana – končana do 30. junija, ki je manj kot dva meseca stran.

“Faza 0 v različici 0.1 je relativno popolna in se približuje stabilnosti,” je takrat izjavil spec.

Ethereum je v zadnjem času na naslovnicah

Ethereum je do zdaj užival ugodnost za posvojitev podjetij leta 2019.

Februarja je bančni velikan JP Morgan napovedal, da bo njegov JPM Coin izšel na Quorumu, Morganovem dovoljenem viličju Ethereuma. Prejšnji mesec je večja francoska banka SocGen izdala tokenizirano obveznico prek Ethereuma, Samsung pa naj bi začel delati na tem, kaj bi lahko bil zasebni vilic verige blokov.

Tudi aprila je računovodska elektrarna EY “Big Four” v javnost objavila svoj protokol Nightfall – sistem transakcij z nič dokazi (ZKP), ki podjetjem omogoča zasebne transakcije v javnem omrežju Ethereum.

Pri nekaterih velikih lasuljah se je tudi njihova radovednost zbudila. Ta teden sta direktorja Tesle in SpaceX Vitalika Buterina vprašala, kaj bi bilo treba razviti na Ethereumu, Buterin pa se je strinjal z vrsto pomembnih možnosti.

Zmanjševanje deležnikov skupnosti se trudi, kako najbolje uresničiti trajnost med odprtokodnimi razvijalci, ki delajo na Ethereumu, z možnostmi, kot so financiranje izdaje blokov, neodvisne decentralizirane avtonomne organizacije (DAO) in mikrodonacije, o katerih so razpravljali v zadnjih tednih..

Druga dinamika, ki je zagovornikom ETH pred kratkim zbrala možgane, je predlagana soglasna sprememba ProgPoW.

Skupina sodelavcev Ethereum Cat Herders, ki je bila namenjena blaženju ASIC rudarjev v dneh labodjih pesmi v verigi ETH 1.0 PoW, je zagotovila revizijo kode ProgPoW in če je vse odjavljeno, jo nameravajo implementirati v Prihajajoča nadgradnja Ethereuma za vzdrževanje v Istanbulu.

Nekoliko vznemirjenja je povzročila tudi nova posodobitev ethereum.org Spletna stran. Mnogi so dejali, da je bilo spletno mesto že dolgo za preobrazbo, vendar kritiki trdijo, da je prenova pustila veliko želenega. Nadaljnji popravki morda prihaja v naravi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me