Kripto blagajna: politične donacije kriptovalut na Japonskem

Japonska

Donacije kriptovalut na političnem prizorišču so bile uradno zeleno osvetljeno v azijski velesili Japonske.

To je razvidno iz pomoči ministrice za notranje zadeve in komunikacije Sanae Takaichi z dne 8. oktobra, v kateri je konservativni japonski politik javno pojasnil, da kriptovalute niso urejene z zakonodajo države o nadzoru političnih skladov, ker niso “denarni denar” kot so fiatne valute ali vrednostni papirji.

Japonska

V skladu s tem, ker kriptovalute ne spadajo v te posebne kategorije, lahko japonski državljani darujejo neomejene vsote kripto valut domačim političnim osebam ali namenom brez regulativnih omejitev, kar ni podobno možno za tradicionalna denarna sredstva po prej omenjeni veljavni zakonodaji.

Denar je pomemben: razkritje kovancev trenutno ni potrebno

Ker kriptovalute niso zajete v nacionalnem zakonu o nadzoru političnih skladov, je Takaichi opozoril, da prejemnikom ne bo treba niti razkriti obsega prejetih donacij kriptovalut..

Takšno pomanjkanje razkritja se morda zdi vrzel ali zrelost za korupcijo, vendar je verjetno tudi, da bodo pravila razkritja kasneje nastala, ko se bodo kriptovalute vedno bolj sprejele. V bližnji prihodnosti pa bomo še videli, kako priljubljeni bodo politični prispevki v kriptovalutah v državi.

Seveda se je Japonska v zadnjih letih izkazala za vodilno globalno vozlišče za uporabo in inovacije kriptovalut, zato ima azijska elektrarna pravičen delež uporabnikov kripto valut. Vendar pa so mnogi od teh uporabnikov trenutno predvsem vlagatelji, zato verjetno ne bodo hitro porabili svojih kovancev. Kot je v začetku letošnjega leta za Forbes povedal David Otto, medijski koordinator z japonske blokovne konference:

»[Japonska] ima veliko vlagateljev, ki iščejo nove priložnosti za vlaganje v državo z zelo nizko zvezno obrestno mero, ki včasih celo doseže negativne obrestne mere. Ta dva dejavnika sta sprožila zanimanje za kriptovalute in kripto-sredstva kot način, kako Japonska oblikuje prihodnost kripto valut. «

Ironija je v tem, da se lahko po novih pripombah ministra Takaichija kriptovalute zakonito uporabljajo za doniranje denarja v politične namene na Japonskem, vendar tamkajšnja domača vlada teh sredstev formalno ne vidi kot denar, domači uporabniki pa verjetno ne bodite zapravljeni, da jih porabite kot denar.

Označite ga kot drugo mesto, kjer je kripto dejansko denar, za zdaj pa ne de jure denar.

Japonska vpliva na globalni kriptooder

Žal so donacije političnih kriptovalut na Japonskem uradno poštena igra naprej. Država se tako pridruži podobnim ZDA, katerih nadzorni organ za financiranje kampanj – Zvezna volilna komisija – je kripto donacije prvič odobrila leta 2014.

Kot članici skupine dvanajstih blokov “G12” imata obe državi velik vpliv na svetovnem prizorišču, države z vsega sveta pa trenutno spremljajo, kaj te sile počnejo na področju predpisov o kriptovalutah..

Njihove odločitve o dovolitvi političnih kripto donacij bodo nedvomno vplivale na druge države, da bodo vsaj razmislile o tem.

Devcon 5 je Ethereum brenčal na Japonskem in naprej

Zainteresirane strani skupnosti Ethereum so ta teden pozorne na Japonsko, saj so se graditelji in zagovorniki platforme pametnih pogodb spustili v japonsko Osako na letno srečanje Devcon v Ethereumu..

Na konferenci je nanizanih na ducate glavnih govorcev, na stotine stranskih dogodkov, voditelji “Lightning Talk” in praktične delavnice. Nekatere vplivne osebe, ki vodijo inovacijsko usmerjeno konvencijo, vključujejo Ethereumove tehnične nosilce, kot so Karl Floersch, Vlad Zamfir in Vitalik Buterin.

In medtem ko so bila velika vprašanja o prihodnjem lordu platforme težka na letošnjem Devconu pred glavno nadgradnjo “Serenity”, ki se bo začela prihodnje leto, je bilo vzdušje doslej navdušeno in lahkotno, še posebej, če je bil dogodek Dogecoin-ovega navdiha na praznovanjih kakšen indikacija.

Smešen trenutek pri Devconu: pojavila se je velika množica, ki je posnela selfie z originalnim Dogeom Shibo. pic.twitter.com/pS7YchZ9VG

– Alex Van de Sande (avsa.eth) (@avsa) 8. oktober 2019

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me