Možnosti kriptovalut v vzponu Južne Afrike

Kriptovaluta v Južni Afriki

Možnosti kriptos v Južni Afriki vzletajo. Medtem ko so se druge države postale vodilni razvojni centri za tehnologijo veriženja blokov, se Južna Afrika pojavlja kot inovator v resnični uporabi kripto.

Zdi se, da je vlada Južne Afrike z veseljem pustila, da se šifrirni prostor povečuje, lastništvo kripto v Južni Afriki pa je najvišji na svetu.

Sprejetje kriptovalut v Južni Afriki ne bi smelo biti presenečenje. Medtem ko ima država višjo stopnjo razvitosti kot mnogi njeni podsaharski sosedje, se Južna Afrika še vedno spopada z ogromnim številom domačih prebivalcev, ki nimajo bank in velik razkorak med bogatimi in revnimi.

Kriptovaluta v Južni Afriki

Kriptovalute lahko spremenijo način, kako ljudje vlagajo, varčujejo in opravljajo vsakdanje transakcije. Mnogi ljudje v Severni Ameriki in EU preprosto niso pripravljeni začeti sprejemati kripto v svojem majhnem podjetju, v Južni Afriki pa ni tako.

Uporaba kripto v Južni Afriki narašča

V začetku letošnjega leta je Tito Mboweni, ki je južnoafriški finančni minister, javnosti povedal, da: “Pričakuje se, da bo regulativna delovna skupina za kripto premoženje po obsežnih komentarjih in sodelovanju pripravljena objaviti zaključno raziskovalno nalogo o v letu 2019. “

Čeprav na področju kripto predpisov ni bilo nič trdnega, se zdi, da je Južna Afrika ena prvih držav, ki je uradno dodala kripto predpise v svoj davčni zakonik..

Mboweni je izjavil, da bodo predlogi zakona o obdavčenju iz leta 2018 dodani predpisi o kripto davkih in da kripto ne bodo obravnavali kot sredstva za osebno uporabo za namene davka na kapitalski dobiček. Namesto tega bi bile kriptografije za namene DDV obravnavane kot finančne storitve.

Stališče, ki ga zavzema vlada Južne Afrike, bo omogočilo, da se bo uporaba kriptos v državi povečala. Do zdaj je država privabila nekaj najbolj inovativnih kripto podjetij in Južnoafriški posredniki ki si prizadevajo, da bi kriptos vsak dan uspešno izvedli.

Kripto sprejeti tukaj!

Južnoafriška kripto borza DoshEx je sodelovala z enim najbolj inovativnih procesorjev kripto plačil, PundiX. Cilj partnerstva bo uvesti PundiX-ov sistem plačevanja PoS na kraju prodaje v Južni Afriki. PundiXova platforma običajnim ljudem omogoča, da kripto uporabljajo kot plačilno sredstvo, tudi če nimajo bančnega računa.

Medtem ko je PundiX izvajal pilotne programe na bogatih trgih, kot je Hong Kong, ima ta program v Južni Afriki velik potencial. Podsaharska Afrika ima eno največjih svetovnih populacij brez bančnih računov. Brez bančnega računa je zelo težko dostopati do finančnih storitev, kripto pa so odlična rešitev.

Zac Cheah, izvršni direktor podjetja PundiX Labs, je to povedal medijem,

“XPOS je enostavna in cenovno dostopna točka za kripto za običajne prodajalce na drobno in potrošnike … Zdaj kartica XPASS, naložena s kripto, omogoča običajnim ljudem, da sprejmejo kripto prihodnost, vključno z milijoni Južnoafričanov, ki niso v banki.”

Po nekaterih ocenah je več kot 60% ljudi v podsaharski Afriki brez bank, zaradi česar je regija velik potencialni trg tako za kriptovalute kot za PundiX.

Južna Afrika bi lahko bila model

Medtem ko je ogromen odstotek podsaharske države prebivalstva to je nebančno, mnogi imajo preproste mobilne telefone. S platformo PundiX lahko upravljate s kartico, obstajajo pa tudi druge platforme, ki delujejo prek sporočil SMS.

Kriptosposobnost lahko banke izreže iz finančnega gospodarstva in ljudem omogoči dostop do finančnih storitev z zelo majhnimi zneski denarja. Zdi se, da Južna Afrika gradi kripto ekonomski model, ki bi ga lahko uporabili po vsej Afriki in tudi v drugih regijah v razvoju.

Ena največjih stvari, ki Južni Afriki omogoča napredek v kripto razvojnem prostoru, je odprtost vlade za kripto. Indija in Indonezija sta še en velik trg za kripto, vendar sta vladi obeh držav v bistvu prepovedali izvajanje sistemov PoS, ki temeljijo na kripto..

Uporaba kripto verjetno raste

Že obstajajo platforme, kot je M-Pesa, ki je platforma za plačevanje in prenos denarja na osnovi mobilnega telefona. V zadnjih dveh desetletjih je po vsej Afriki privabil več kot 30 milijonov uporabnikov. M-Pesa sicer ne podpira kripto, vendar kaže, kako odprta je afriška celina za finančne inovacije.

Možnosti Cryptos v Južni Afriki se bodo v prihodnjih letih verjetno razširile in bi lahko spodbudile val tudi v drugih državah. V nasprotju s špekulativnim nakupom kripto, ki je spodbudil kripto razcvet leta 2017, se kripto v Afriki dejansko uporablja kot denar.

Naslednja faza razvoja kriptografije bo verjetno usmerjena v uporabo in Južna Afrika je v tem pogledu videti kot inovatorka.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me