Podjetje Internet Security Firma Cloudfare razkriva lasten prehod Ethereum

Cloudflare Ethereum

Podjetje za oblačno omrežje in internetno varnost Cloudfare je prav figurativno odprlo svoja vrata za verigo Ethereum.

Cloudfare, znan po svojih DDoS zaščitnih storitvah, je predstavil svojo novo tako imenovano Prehod Ethereum v sredo, izdaja, ki prihaja v okviru internih praznovanj podjetja Crypto Week 2019, kjer uvaja vrsto novih storitev, ki izkoriščajo “sodobno kriptografijo za izgradnjo varnejšega, zaupanja vrednejšega interneta”.

Cloudflare Ethereum

V povezanem zapisu v blogu je kriptograf Cloudfare Jonathan Hoyland novi – in predvsem brezplačen – Ethereum Gateway razložil kot zadnji dodatek k paketu podjetja Distributed Web Gateway. V skladu s tem lahko uporabniki zdaj komunicirajo z omrežjem Ethereum brez dodatne programske opreme.

.@Cloudflare, eno največjih svetovnih omrežij na internetu, zdaj ponuja visoko zmogljiv dostop do omrežja Ethereum. https://t.co/ccnixaY7pp

– DCinvestor.eth | aftab.eth (@iamDCinvestor) 19. junij 2019

Decentralizirana spletna mesta na Ethereumu prek Cloudfare so zdaj možna, je dodal:

»Ta nastavitev omogoča dodajanje interaktivnih elementov spletnim mestom, ki jih poganjajo pametne pogodbe Ethereum, decentralizirana računalniška platforma. V povezavi s prehodom IPFS to omogoča gostovanje spletnih mest in virov na decentraliziran način ter ima dodaten dodatek k dodani hitrosti, varnosti in zanesljivosti, ki jih zagotavlja omrežje Cloudflare edge. «

Kriptograf je objavo zaključil z dolgim ​​in splošnim priročnikom o tehnologiji Ethereum in prehodu Cloudfare, ki so mu zainteresirane strani v skupnosti Ethereum hitro same zaploskale, ker je blokchain in njegove možnosti lahko predstavil širši, tehnično pametni občinstvo.

Po drugi strani pa so bili tisti, ki so poudarili, da bi lahko bila uporaba Cloudfare za dostop do verige blokov kontraproduktivna za poslanstvo decentralizacije.

V odgovor na to razmišljanje je član ekipe Gnosis in soustvarjalec EthHub Eric Conner postavil Ethereum Gateway kot dobrodošlo alternativo Infura, ki podobno omogoča dostop do Ethereuma, vendar je bil označen kot nekakšna zadušitev. Trenutno Infura podpira številne najbolj priljubljene aplikacije Ethereum, vključno s CryptoKitties, MetaMask in Ujo.

Conner je dodal, da se je opisan postopek spletnega gostovanja Ethereum v Cloudfareju zdel “popolnoma decentraliziran”.

Predvidevam dve stvari. Vodenje njihovih vozlišč za vas očitno ni resnično decentralizirano, vendar je vsaj alternativa Infuri končno. To je dobro!

Spletna stran gostovanja se mi zdi popolnoma decentralizirana, kar je res super. Vsebina na ipfs in backend v pogodbi.

– eric.eth (@econoar) 19. junij 2019

Kar zadeva razvijalca Ethereuma Péterja Szilágyija, je novice o Ethereum Gatewayju označil kot “same po sebi slabe”, vendar je zatrdil, da se Cloudfare postavlja kot vrhunski informacijski posrednik in s tem “globalni nasprotnik” – koncept iz kriptografije, ki vključuje “subjekt, ki ima dostop do celotnega pretoka šifriranih informacij. “

Globalni nasprotnik je koncept kriptografije, ki opisuje entiteto, ki ima dostop do celotnega toka šifriranih informacij. Številni protokoli se opirajo na nezmožnost take entitete. @CloudflareCilj je "biti sredi vsega" ~@grittygrease, zato pojdi slikati.

– Péter Szilágyi (@peter_szilagyi) 19. junij 2019

Torej ne gre za zlonamernost – temveč za to, da je Cloudfare dobro postavljeno podjetje, ki si želi razširiti in utrditi svoj doseg v areni decentraliziranega spleta.

Kakor koli že pogledate, je Ethereum Gateway le zadnji objem platforme pametnih pogodb odmevnega, rednega tehnološkega podjetja. V začetku tega meseca je ekipa za Google Cloud predstavila, kako je mogoče zgraditi “hibridne” aplikacije v oblaku z verigo blokov z uporabo kombinacije Googlove storitve BigQuery, javne verige Ethereum in decentralizirane storitve Oracle Chainlink..

Prvi del Ethereuma “ETH 2.0”, predstavljen januarja 2020?

Ko večji igralci svoje oči usmerjajo v Ethereum, graditelji blokovnih verig usmerjajo pogled v najbolj osrednje prehodno obdobje omrežja doslej.

Prejšnji teden je raziskovalec fundacije Ethereum Justin Drake med 19. pozivom izvajalcev ETH 2.0 ugotovil, da bi bil 3. januar 2020 lahko idealen datum za aktiviranje »Phase Zero« nadgradnje Serenity, ki bo Ethereum preusmerila iz rudarstva iz dokazov o delu na dokazilo o vložku, ki potrjuje njegovo soglasje in tako vidi rojstni blok ETH 2.0 Beacon Chain, ki se je rodil.

Zakaj 3. januarja 2020? Drake je najprej dejal, da bo imel datum ustrezne zainteresirane strani čas za pripravo, saj bo praznični čas do takrat zamrl. Drugič, raziskovalec je dejal, da bi bil datum poseben poklon Bitcoinu, ki se je 3. januarja 2009 začel s svojim blokom geneze..

Pripombe prihajajo pred načrtovano zamrznitvijo specifikacij za Ethereumovo kodo dokazov o vložku, ki naj bi potekala konec tega meseca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me