Rise of the Gram: Kriptovaluta Telegram se lahko uvede v tednih

Telegram ICO

Priljubljena aplikacija za šifrirana sporočila Telegram naj bi bila na robu javnega razkritja načrtovanega žetona za kriptovalute, Grama.

Po mnenju trojice vlagateljev v Telegram, ki so se pogovarjali z The New York Timesom, je podjetje za takojšnje sel s ciljem sprostiti prvi valovi Gramovih žetonov do konca oktobra.

Trditve prihajajo po tem, ko je ustanovitelj Telegrama Pavel Durov že januarja dejal, da je bilo omrežje TON, veriga blokov, zasnovana za podporo valute Gram, takrat približno 90-odstotno dokončano razvojno.

Telegram ICO

Telegram je prvotno ponudbo kovancev (ICO) za projekt prvič objavil januarja 2018. V nekaj mesecih je socialno omrežje zbralo skoraj 2 milijardi USD za izgradnjo tako imenovanega Telegram Open Network. To je bila druga največja ICO v vesolju do zdaj za ponudbo EOS, ki je v svojem teku zbrala 4,2 milijarde USD.

Po ločenem poročilu ruskega medija Vedomosti je še en vlagatelj dejal, da namerava Telegram od 1. septembra odpreti javne preizkuse Tona..

Messengerjeva elektrarna, ki se lahko pohvali z več kot 200 milijoni uporabnikov, predvideva, da bo Gram valuta, ki jo izbere v svojem ekosistemu. Vodilna aplikacija podjetja je že nosilna enota med skupnostmi kriptovalut vseh velikosti in možnost preprostega pošiljanja digitalne valute znotraj te aplikacije, kot je besedilno sporočilo, se bo verjetno ujela pri številnih uporabnikih, če bo vse potekalo po načrtih.

Seveda bo Telegram moral še naprej krmariti z regulativnimi posledicami svoje nove potencialne svetovne valute, tako kot se velikan družbenih omrežij Facebook trenutno sooča s predlaganim Libra stablecoin. Facebook je prejel val regulativne pozornosti v zvezi s projektom in nekateri menijo, da bi Telegram lahko pripravil podoben postopek.

“Sumim, da bodo regulatorji to ponudbo zelo natančno preučili,” je za NYT povedal odvetnik za kriptovalute Richard Levin..

ETH-Gram DEX se pojavi na sejmu ETHBerlin Hackathon

Tako ali drugače se zdi, da se omrežje TON in njegova domača valuta Gram bližata prihodu. To pomeni, da bodo morale skupnosti teh projektov še veliko dohitevati, ko se bodo postavile v kriptoekonomijo.

Dobra novica zanje je, da si na tem področju že prizadevajo.

Na primer, decentralizirana izmenjava GramEth je bil prejšnji teden predstavljen kot projekt ETHBerlin Hackathon. Kot so pojasnili graditelji DEX-a, je to “prva izmenjava, ki bo omogočila atomske zamenjave med TON in ETH.”

Če se bo projekt še naprej izdeloval, bodo imeli uporabniki TON v novonastalih dneh omrežja TON še en dober način za izmenjavo svojih žetonov Gram za eter in obratno..

Izzivi za projekte, kot je Gram?

Cosmos, Algorand, TON in Filecoin. To je nekaj velikih imen “Layer 1” projektov, ki vstopajo v svojo mladostniško dobo ali se nagibajo k njej.

Toda kot novi projekti, zgrajeni na nove načine, se bodo soočili z novimi izzivi, ki jih prejšnjim projektom, kot je Bitcoin, ni bilo treba prenašati. Tako je ta teden v pomembni niti na Twitterju pojasnila Arianna Simpson, ustanoviteljica podjetja tveganega kapitala Autonomous Partners.

2 / Zgodovina razvoja programske opreme kaže, da gradnja v vakuumu in pričakovanje popolne rešitve v bistvu nikoli ne deluje. Razvoj je ponavljajoč se postopek, ki pogosto vključuje veliko napačnih zagonov in bi moral imeti v osnovi povratne informacije uporabnikov.

– Arianna Simpson (@AriannaSimpson) 26. avgust 2019

Ko je Bitcoin prvič začel, ni bilo spodbud za napad, ker je bil v bistvu neznan, je opozoril Simpson. A ravno obratno velja za večje projekte kriptovalut, ki so se začeli leta 2019 in pozneje.

“Z napadi na najvišje verige je treba zaslužiti deset, če ne celo sto milijonov dolarjev, in ta # narašča,” je zapisala.

10 / Kot da to ne bi bilo dovolj, ko nove verige postajajo bolj zapletene, površina ranljivosti postane bistveno večja. Lažje je imeti napake in zlonamerni akterji lažje izkoriščajo ta vprašanja – in kot smo že omenili, obstaja več spodbud za to.

– Arianna Simpson (@AriannaSimpson) 26. avgust 2019

Seveda se graditelji teh novih projektov zavedajo, da začenjajo s protislovnimi okolji, in v skladu s tem sprejemajo različne previdnostne ukrepe. Toda Simpsonova poanta je v tem, da so površine napadov zdaj precej večje in da imajo zlonamerni akterji več finančnih spodbud, da izkoristijo te večje površine.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me