Skupnost Bitcoin Cash (BCH) praznuje svoj drugi rojstni dan

Bitcoin Cash

Blockchains hitro zrastejo na vas, kajne? Dva dni po tem, ko je skupnost Ethereum praznovala četrti rojstni dan svojega omrežja, je Bitcoin Cash praznovala svojega drugega.

Projekt, ki je nastal iz sporne razprave o velikosti bloka, je nastal 1. avgusta 2017, ko so njegovi podporniki trdo razcepili Bitcoin (BTC) – genetsko kriptovaluto, ki ima že desetletje pod pasom in govori o hitrem odraščanju. njihovo vizijo skaliranja Bitcoina skozi velike bloke.

Bitcoin Cash

Od takrat sta minili dve leti in v Bitcoin Cashu in okoli njega se je marsikaj spremenilo. Na četrtkovih srečanjih, od Osake na Japonskem do Houstona v Teksasu, so se zbrali podporniki BCH, ki so poudarili, kje je bila nova kripto valuta in kam jo lahko vodi..

Praznujte 2. obletnico #BitcoinCash z udeležbo na srečanju 1. avgusta! &# 129395;&# 127882;#BCHza vse $ BCH pic.twitter.com/0O5Hjy0coT

– srečanja Bitcoin Cash (@BCHmeetups) 29. julij 2019

Seveda so bili vzponi in padci. Kot pri drugih najboljših kriptovalutah je trg kriptoekonomskega medveda leta 2018 še posebej močno prizadel BCH, kovanec je trenutno padel za približno 92 odstotkov glede na najvišjo ceno iz decembra 2017, ki je znašala 4.329 USD..

Poleg tega je projekt lani pretekel lastne sporne trde vilice, ko sta poslovni magnat CoinGeek Calvin Ayre in glavni tehnični tehničar nChain Craig Wright precej dramatično razcepila Bitcoin Satoshi Vision (BSV) iz verige Bitcoin Cash..

A medtem ko so cene in drame morda upadale, se je razvojna spletka povečala.

Gradnja BCH gor

Bitcoin Cash trenutno ponuja izjemno ugodne transakcije, vendar se je njegova razvojna skupnost ves čas trudila, da bi blockchain naredil veliko več kot le poceni plačila..

Na primer, projekti, kot je Bitprim’s Keoken, kot tudi ekipa RSK, so preučevali prenos pametnih pogodbenih funkcij v Bitcoin Cash. Čeprav se ti projekti še niso začeli izvajati, predstavljajo vedno večja prizadevanja, da bi transakcije BCH omogočile napredno, avtomatizirano poslovno logiko.

Druga zanimiva guba se je pojavila lani jeseni, ko je razvijalec Bitcoin ABC Amaury Sechet začel javno plavati idejo, da Bitcoin Cash sprejema nov mehanizem soglasja o plazovih skupaj s trenutnimi pravili soglasja..

“Plaz [ne] potrebuje dokazov ničesar, razen za odpor Sybil,” je takrat pojasnil Sechet. “Za dosego konsenza ne potrebuje dokazov o delu / vložku / kar koli.”

V začetku tega leta so razvijalci Bitcoin Cash uvedli omrežno nadgradnjo, ki je izvedla različico tehnologije podpisov Schnorr, ki bo sčasoma še napredovala in bo omogočila boljše pasovne širine in zmogljivosti shranjevanja blokov..

Pomanjšajo se odnosi med skupnostma Bitcoin in Bitcoin Cash še vedno večinoma grenki, vendar en Redditor so četrtkova praznovanja izkoristili kot priložnost, da se zberejo vrstnike, da se osredotočijo na proaktivnost in zasluge BCH in ne na napetosti z Bitcoinerji. Trdili so:

»Morali bi si [zavestno] prizadevati, da se ne bi več ukvarjali z negativi o Bitcoinu, Coreju, Blockstreamu ali LN, kot je nujno potrebno za ohranitev in obrambo naše integritete. Naj bo pogled v stran naša edina negacija. “

Kaj je prihodnost v trgovini?

Kar zadeva obzorje, se Bitcoin Cash giblje v skladu s časovnim načrtom, v katerem bo veriga blokov sčasoma zajela prilagodljivo velikost bloka, novo obliko transakcije in tako imenovane “delne satošije”.

Ko gremo bolj na področje špekulacij, se zdi, da ni nič, da bi Bitcoin Cash lahko Ethereum skupnosti pomagal zasukati od “ETH 1.0” do “ETH 2.0” med prihajajočo večfazno nadgradnjo Serenity platforme za pametne pogodbe..

Soustvarjalec Ethereuma Vitalik Buterin je to možnost v začetku tega meseca poudaril v prispevku foruma Ethereum Research, kjer je trdil, da je Bitcoin Cash lahko idealen “sloj kratkoročne razpoložljivosti podatkov” za skupnost Ethereum, da se nauči, kako bo ETH 2.0 uporabljal ETH. 1.0 za shranjevanje.

“Bitcoin Cash se iz nekaj razlogov verjetno popolnoma prilega računu,” je dejal Buterin in poudaril, da med njimi niso najmanj nizke provizije za transakcije..

Čeprav se meld morda nikoli ne bo uresničil, predlog Vitalika kaže, da je v kriptoekonomiji veliko tistih, ki Bitcoin Cash jemljejo resno in bodo še naprej.