Upoštevanje naraščajočih ekonomskih možnosti koncertov okoli Ethereuma

Ethereum

Če je ETH denar, bi morale naraščajoče možnosti koncertiranja okoli Ethereuma to dinamiko samo še povečati.

Seveda se, tako kot večina vidikov kriptoekonomije, tudi večina inovacij, ki temeljijo na Ethereumu in se gradijo za delavce koncertov, še vedno prebuja. Skladno s tem so nekatere novosti teh inovacij za zdaj še vedno v poskusnem stanju ali na obzorju.

Ethereum

S tem je mogoče spremeniti način razcveta arene začasnega dela v našem vedno bolj hiperpovezanem digitalnem svetu. In vložki postajajo višji, saj je Harvard Business Review lani ocenil, da je zdaj 150 milijonov delavcev v Zahodni Evropi in Severni Ameriki delavcev za koncerte..

Gospodarstvo koncertov je zrelo za posredovanje

Dejstvo je, da danes na svetu ne manjka centraliziranih podjetij, ki se osredotočajo na samostojne podjetnike, toda številna najbolj priljubljena podjetja zaračunavajo visoke honorarje ali vodijo neutemeljene posle in tako delavcem puščajo veliko želenega.

Precej razvpita epizoda se je zgodila pred nekaj leti, ko se je priljubljeno samostojno spletno mesto Elance preimenovalo v Upwork. Na žalost prehod za mnoge v skupnosti platforme ni bil zaželen ali nemoten, premik pa je v bistvu uničil profile več kot nekaj najboljših zaslužkarjev Elance in širše.

Ta anekdota po duhu ni nič drugačna od tiste, ki jo je o svojem ustvarjalcu Ethereuma predstavil Vitalik Buterin. lastno spletno mesto, pri čemer je Buterin opisal, kako je prvič spoznal ogromno frustracijo, ki jo lahko ustvari centralizirano podjetje:

»V letih 2007–2010 sem z veseljem igral World of Warcraft, toda nekega dne je Blizzard odstranil komponento škode iz uroka Siphon Life svojega ljubljenega čarovnika. Vpila sem, da sem spala, in tistega dne sem spoznala, kakšne grozote lahko prinesejo centralizirane službe. “

Tako so kasneje prišli Ethereum in dApps, zgrajeni na njem, in ponujajo nove decentralizirane poti naprej. Eden od teh načinov je, da učinkovito posredujete posrednike pri transakcijah s koncerti, kjer so posredniki lahko izjemni, npr. pri zaračunavanju nerazumno visokih odstopnin.

Projekti za sledenje v Areni

Trenutno se okoli ekosistema Ethereum dogaja nekaj zanimivih niti, ki bi lahko vse bolj zanimale svobodnjake.

Na primer, ta mesec je projekt decentraliziranega zaposlovanja Opolis napovedal prejel je nepovratna sredstva ustvarjalcev DeFi za težke kategorije in Dai stablecoin MakerDAO, pri čemer je nepovratna sredstva določena za pomoč Opolisu pri integraciji plačil Dai znotraj svoje delovne platforme.

Z veseljem sporočamo, da smo od podjetja prejeli nepovratna sredstva za razvoj @MakerDAO! Nepovratna sredstva nam bodo omogočila, da jih prinesemo #Dai integracije plačil v #Opolis“platforma za zaposlovanje za nadaljnjo krepitev prihodnosti EU #samosuveren delavec. Preberite celotno napoved: https://t.co/DJdC8hMYh0 pic.twitter.com/hIiCXzLTik

– OPOLIS (@opolis) 17. september 2019

Proti zaposlovanju »prihodnosti samostojnega delavca« bo projekt zaposlovanja Dai kmalu postal v širšem okrilju samozaposlene ponudbe:

„S članstvom v enem od Opolisovih cehov ali organizacij za decentralizirano zaposlovanje (DEO) lahko samostojni podjetniki, kreativci, svetovalci in delavci v koncertih dostopajo do enakih visokokakovostnih ugodnosti in storitev kot redno zaposleni, hkrati pa ostanejo neodvisni. Opolis bo članom Ceha ponudil zdravstveno zavarovanje, kriptovalute in tradicionalne pokojninske načrte, avtomatizacijo skladnosti z davki in še več. «

Drug projekt, ki prizadene sorodno veno, je Sablier, ki je bil prvič predstavljen junija. Obračunan kot dApp za ponujanje neprekinjenih plač na Ethereumu, Sablier – ki je bil nedavno znižan na Rinkeby testnet iz previdnosti – zasnovan je tako, da delavcem ponuja plačila v realnem času – celo plačila od minute do minute.

2 / Plačnik v pametni pogodbi položi znesek denarja in določi vnaprej določeno stopnjo plačila.

Nato pogodba določi deleže pologa prejemniku, ko čas mine (številke blokov so časovni proxy).

– Paul, Pretok denarja (@PaulRBerg) 1. junij 2019

Toda dApp bi se moral pravočasno vrniti v glavno mrežo, zlasti če Dotacija ekipe MakerDAO napor prejšnji mesec je kakršen koli znak.

Vendar sta Opolis in Sablier le dva primera možnosti, ki bi ju lahko svobodnjaki vedno bolj zanimali za naprej. Tudi preprost naslov Ethereum in preverjen račun za izmenjavo kriptovalut zadostujeta, da lahko oddaljeni delavec začne plačevati po spletu, vendar obstajajo tudi druge kreativne možnosti.

Razmislite na primer, kako avtor Tedna v Ethereum News Evan Van Ness ponuja opombene različice glasila tistim, ki so kupili povezane nezamenljive žetone njegove lastne kreacije. To bi lahko bile zgodnje iskre v novi vrsti koncertov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me