Blockchain & Art: Hogyan befolyásolja ez a technológia a kor régi iparát

Blockchain & amp; Művészet

A képzőművészeti gyűjtés egyike azoknak a hobbiknak, amelyek azonnal megidézik a fantasztikus koktélpartik, kavargó pálinkás poharak és az aukciós lebonyolítók dollármilliók körüli hányását, mint annyi halloween cukorkát. Kép a tweed-dzsekikről, a rókavadászatról, az exkluzív klubokról és a kifinomult sznobságról.

Szinte definíció szerint a művészet gyűjtése a felső kéreg törekvése.

A kialakuló blockchain technológia ezt megváltoztatja, csakúgy, mint az, hogy az emberek hogyan fektetnek be az ingatlanokba és más jellemzően tőkeigényes vállalkozásokba. Ez megváltoztatja a művészet létrehozásának, terjesztésének és hitelesítésének módját is.

Egyfajta

Mi teszi a művészetet eredendően értékesé? Ez a kérdés a művészeti világ újoncait sújtja. Egy Jackson Pollock előtt állnak – csak csöpögnek, kenődnek és foltoskodnak -, és az árcédulán kapkodnak. Klisévé vált.

Az eredeti Mona Lisa és a Mona Lisa ajándékboltos plakátja közötti árkülönbség a hitelességhez kötődik. Nem kötődik magához a képhez – mindkettő lényegében ugyanazt mutatja. Az egyiket azonban megbízható harmadik fél hitelesítette, például egy műkereskedő, és hitelesítette, hogy eredeti és ezért nagyobb értékű, mint az azonos kép.

Ha ez ismerősen hangzik Nick Szabo mérföldkőnek számító „bit arany” javaslatának megfogalmazásában, akkor jó úton járunk. A Bitcoin és más kiegészítő kriptovaluták értéküket a megfelelő blokkláncaik által alkalmazott kriptográfiai aláírásból nyerik. A blokklánc egy bank vagy kormány helyét veszi át a pénznem értékének kijelölésében és védelmében.

Ugyanígy blokkláncokat fejlesztenek ki a közvetítő műkereskedő kivágására, valamint az egyes műalkotások közvetlen hitelesítésére és értékének tulajdonítására.

Ez különösen fontos a Photoshop, a digitális fényképezés és a digitális művészet korában. A régi iskola művészet-hamisítása önmagában is művészet volt. Óriási szakértelemre és kézművességre volt szükség, hogy festékcsöveket és üres vásznat vegyen és hamis Vermeer-t kavarjon ki dollármilliókban.

MS Paint Picasso

Ha a következő Mona Lisát az MS Paint-en készítem, semmi sem akadályoz abban, hogy a JPEG-t ezerszer és többször másoljam, spameljem művészeti fórumokra, és tároljam a blogomon, amely ingyenesen letölthető..

Azt is nagyon keveset akadályozzuk meg, hogy más is pontosan ugyanezt tegye, eltekintve a papírvékony szellemi tulajdonjogoktól és a szerzői jogi törvényektől.

Kérdezzen meg olyan sztárokat, akik valami kínos dolgot tettek, mennyire nehéz eltávolítani egy képet az internetről.

A blokklánc foglalkozik ezzel a problémával. Ahogy csak egy eredeti Mona Lisa létezik, az eredeti MS Paint remekművemnek csak egy hiteles, aláírt digitális változata lehet.

A példányok ad nauseum előállíthatók, de ezek nem különböznek a Louvre ajándékboltban kapható professzionális plakátoktól. A művészeti másolatok csak nem ugyanazzal az értékkel bírnak, mint az eredeti mű.

Mint eredeti művész, jogaimat és jövőbeni kereseti lehetőségeim a blockchain biztosítja. Milliók élvezhetik művészetem digitális másolatát, de én egyedül szabályozom az eredeti árát és forgalmazását.

KöltőA Po.et egy olyan vállalat, amely a Blockchain segítségével igazolja az eszközök tulajdonjogát

Ez bizonyos szempontból a Napster-jelenség teljes kört ölel fel. A Metallica és más prominens zenészek hosszasan küzdöttek azért, hogy megakadályozzák a Napster, a BearShare, a LimeWire és egyéb szolgáltatások kalózkodását az ezredforduló környékén..

Anyaguk szerzői jogi védelem alatt áll, azzal érveltek, és csak azért, mert könnyű volt ellopni, nem tette azt helyessé vagy törvényessé. Az ellenérv az volt, hogy a másolat másolat volt, másolat, és mivel azonnal és ingyen megtehető, a Metallica-nak abba kellene hagynia azt a nyafogást, hogy zenéjük milliókat ér el több millió embernél, mint egyébként.

A végrehajtás a kérdés középpontjába került. Mindannyian emlékszünk arra, hogy a diákok és nagymamák egymillió dolláros perekkel csaptak össze. Nagyon kevés ilyen végrehajtási intézkedés ragadt el, mert a végrehajtás olyan nehéz volt. Végül is maga a dal nem létezik zsebben vagy rejtett fiókban. Bitben és bájtban létezik, elterjedve az egész világon.

A kriptográfiai aláírás értéke ebben a helyzetben azonnal nyilvánvalóvá válik. Most sokkal könnyebb nyomon követni az eredeti festményt, könyvet vagy dalt, ahogy végigkanyarodik a kibertérben.

Ezt a célt olyan projektek támogatják, mint a Poet, amelyet elsősorban az irodalmi művek érdekelnek. A Cryptokitties az Ethereum blokkláncon prototípus arra, hogyan működhetnek a jövő művészeti eredetű blokkláncai.

Egy darab pite

Természetesen a művészet pontosan annyit ér, amit valaki hajlandó fizetni érte. És hogy valaki általában a pálinkaforgató, rókavadászó fajta, mert a művészet drága.

A rekord 2017 novemberében született, amikor egy vevő zuhant több mint 450 millió dollár Leonardo da Vinci „Salvator Mundi” című filmjéhez.

Csak összehasonlításképpen: ez több, mint a legtöbb 80 kriptovaluta teljes piaci felső határa.

Ez a művészeti világ tulajdonjogát a szupergazdagok és az olyan intézmények, mint a múzeumok, kiváltságos világára korlátozza. Az átlag Joe-nak gyakorlatilag nincs lehetősége feltörekvő művészekbe fektetni, vagy értékét elismert régi mesterekbe parkolni.

A blokklánc megzavarja ezt az évszázados status quót. Hasonlóan ahhoz, ahogyan a társaság részvényeket bocsáthat ki, most is a képzőművészet birtokosai a blokkláncon keresztül bocsáthatnak ki egyedi festményeket.

A részvénytulajdonoshoz hasonlóan, mint egy részvény birtoklása, nem jogosult az otthoni irodába keringeni és a vezérigazgató asztalán keresztül puskázni – de a társaság résztulajdonosai, ugyanúgy.

VerisartVerisart, Szabotázsbiztonsági tanúsítványokat biztosít a művészetek és a gyűjtemények számára. A blokklánc biztosítja.

Mi értelme van egy Rembrandt szelet birtoklásának? A festmény eredeti tulajdonosának az az előnye, hogy a jövőbeli vásárlásokhoz könnyen rendelkezésre álló készpénzt gyűjtenek, nagyjából úgy, ahogyan a társaság tőkét gyűjthet egy első nyilvános ajánlattétel révén.

A kompromisszum egy kis rugalmasság a művészet megvásárlásában és eladásában, de egy festmény, amely eredetileg csak a múzeumi mecénások vonzásával tudott pénzt keresni, most már aktívan finanszírozhatja létezését.

A művészeti részvény vásárlója a művészetek támogatásának nemes törekvésein túl is előnyös. A művészetet most is ugyanúgy használja, mint a szupergazdagokat: mint értéktárolót.

A pénznem ingadozhat, az ingatlanok romolhatnak, a vállalati részvények pedig feltöltődhetnek. A Rembrandt azonban valószínűleg megtartja, sőt idővel növeli értékét, megakadályozva a katasztrofális veszteséget vagy a hamisítás bizonyítását. Ezen a területen az egyik vezető az Maecenas, az első úgynevezett decentralizált művészeti galéria.

Képzőművészeti tárca

A blockchain technológia a képzőművészet tárolásának, hitelesítésének és befektetésének új módját ígéri.

A piac általános ellaposodásának meg kell nyitnia az utat a művészek jogainak megerősítése, valamint a közös kulturális örökség közös tulajdonosai számára. Ez az ígéret, amely minden kriptovalutában rejlik: nagyobb hozzáférés azokhoz a piacokhoz és ötletekhez, amelyek egykor a fővárosban gazdagok játszóterei voltak.

A legjobb az egészben, hogy azt ígéri, hogy a művészetek támogatásának terhe szélesebb körben eloszlik majd. Végül is egy Pollock hozzáférhetőbbé válik a mainstream tömeg számára, amikor a tömeg birtokolja annak egy részét.

Bár valamivel nehezebb a falra akasztani, a digitális művészeti tétek hamarosan ugyanolyan fontossá válhatnak az ipar számára, mint a múzeumi megbízottak, a restaurálási szakértők és a pálinkaüveg-gyártók.

Crypto Art Puzzles & Játékok

Az emberek szeretnek játszani és rejtvényeket megoldani. A kriptográfiai rejtvények néhány éve léteznek, és úgy tűnik, hogy vannak minél több figyelem. A kriptojátékok egy másik terület, amely nagyobb érdeklődést ébreszthet a blockchain technológia iránt.

A kriptográfia ötlete, amely rejt egy rejtvényt, amely készpénzt fizet, egy új ötlet. Nincs sok precedens valamire, ami egyszerre művészet és fizetős rejtvény. Marguerite deCourcelle hitelt kapott a kriptográfiai műfaj feltalálásáért, műveit pedig a gyűjtők keresték meg.

A kriptográfia legalább két szinten működik. Először is a műalkotásnak van már kialakulóban lévő követője. Másodszor, interaktív abban az értelemben, hogy a nézők megkereshetik azokat a nyomokat, amelyek kriptográfiai kifizetéshez vezetik őket.

A Crypto Art sokoldalú médium

Marguerite deCourcelle álnéven dolgozik @coin_artist. 2015-ös olajpasztellje, a „Torched H34R7S” néven 5 BTC díjat kapott.

A mű a „The Legend of Satoshi Nakamoto” sorozatában volt az utolsó, és 2018-ban oldották meg, amikor a bitcoinok értéke 50 000 USD volt. Ezenkívül sakkfigurákat, teknőst és galambot, valamint lángokkal körülvett főnixet is tartalmazott, amelyek mindegyike rendelkezik vele.

Bitcoin Art

DeCourcelle nincs egyedül a kriptográfia világában. Művész Andy Bauch az év elején létrehozott mozaikgyűjteményt, „Új pénz” néven. A sorozatot a Los Angeles-i Castelli Art Space-ben mutatták be. Bauch Lego-blokkokkal mintákat készített egy 4×9-láb vízszintes triptichonban. A minták nyomokat tártak fel rejtett kriptográfiai nyereményekre is, amelyek mind megoldódtak, mire a kiállítás nyilvánosságra került.

Bauch ezt megjegyezte,

“Mennyire tetszőleges művészeti árak vannak, és látva, hogy a kriptográfia ára vadul ingadozik, kíváncsi voltam”, és megkérdeztem: “Értékelni fogja-e azt a kriptovalutát, amelyet e művészetbe helyeztem? Maga a művészet értékelni fog, függetlenül a kriptovalutától?

Annak ellenére, hogy a rejtjelnyeremények eltűntek, a kiállítás három darabját eladták, amelyek közül az egyik 14 000 USD-t kapott. Bauch a megnyitót megelőzően képeket terjesztett a művészetről, ezért találták meg a rejtett díjakat a nyilvános bemutatkozás előtt.

Mindenki szereti a rejtélyt

Egyelőre úgy tűnik, hogy a kriptográfia a hagyományos művészeti formákra korlátozódik, de a művészeti alapú kriptográfiai játék új formájának lehetősége valós. Steven Spielberg nemrégiben elkészült „Ready Player One” című tudományos-fantasztikus filmje egy olyan jövőt fedezett fel, ahol egy látszólag nyílt forráskódú videojáték globális szenzációvá vált.

A Blockchain a tökéletes platform egy virtuális világ létrehozására, ahol maga a kód az irányadó szabályozás, és egyetlen entitásnak sincs hatalma felülírni a szabályokat. Míg a blockchain játéktechnika a kezdeti szakaszában van, az a technológia lehet, hogy áthidalja a játék, a pénz és a valóság közötti réseket.

A Crypto Kitties vadul népszerű volt a kriptográfiai közösségben, de hiányzott belőlük egy felhasználói felület (UI), amely a potenciális felhasználók szélesebb körét tette volna lehetővé (többek között)..

Cryptokitties

Az olyan egyedi elemek alapgondolata, amelyekhez a tulajdonjog megalapításához nem szükséges harmadik fél alkalmazása, valószínűleg az az alap, amelyre a virtuális világok következő generációja épül, bár olyan időn belül, amely csalódást okozhat a kripto rajongók.

Hatalmas piac

Nehéz elképzelni, hogy nézett volna ki egy platform, mint a Second Life valakinek, aki társasjátékhoz szokott. Még a korai tévéalapú konzolos játékok sem adtak képet arról, hogy az MMORPG-k hogyan változtatják meg az emberek szórakoztatásának módját.

Még mindig a nagy változások korai szakaszában lehetünk abban, hogy az emberek hogyan használják az elektronikát és a csatlakozást, és a kriptókat valószínűleg hamarabb integrálják a játékba, mint sokan gondolják.

Az MMORPG-k első néhány generációja hatalmas globális piacot hozott létre a virtuális, interaktív világok számára. Az AR / VR és a blockchain alapú nyilvántartás növekedésével nincs megmondva, hol fejlődhet az online játék a következő 20 évben.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me