Ripple s partnerstvom DeeMoney širi prisotnost v Aziji

Ripple XRP News

Ripple je napovedal partnerstvo s tajskim ponudnikom finančnih storitev DeeMoney. Dogovor je namenjen krepitvi prisotnosti Ripplea po Aziji.

Tajska družba Fintech Firm Leveraging Blockchain za nakazilo

Po navedbah a sporočilo za javnost objavljeno v sredo (18. marca 2020), je nakazna elektrarna Ripple, ki temelji na blockchainu, podpisala partnerski dogovor z DeeMoney.

Tajska agencija za finančno tehnologijo, DeeMoney, je prva nebančna institucija v državi, ki uporablja omrežje verig blokov Ripple.

Podjetje fintech je prav tako specializirano za omogočanje čezmejnega digitalnega prometa nakazila. DeeMoney bo uporabil Ripplejevo rešitev podjetniške verige blokov za optimizacijo svojega trenutnega sistema nakazil, glede na podrobnosti posla.

Komentirajoč sporazum o partnerstvu, predsednik uprave DeeMoney, Aswin Phlaphongphanich je dejal:

»Ripple je trenutno v ospredju na področju tehnologije in predpisov o skladnosti. Njena tehnologija zagotavlja en sam avtomatiziran sistem, ki na enak način govori vsem svojim 300 partnerjem po vsem svetu, kar našim tehničnim skupinam olajša vključitev v naš proces. Navdušeni smo, da lahko sodelujemo z Rippleom, saj si skupaj prizadevamo demokratizirati finance na Tajskem z uvedbo nove stopnje učinkovitosti in dostopnosti čezmejnih transakcij v državo in iz nje. “

Phlaphongphanich je še opozoril, da bo Rippleova rešitev nakazila, ki jo poganja blockchain, okrepila prizadevanja podjetja fintech za zmanjšanje stopnje ročnega vmešavanja v postopek nakazila denarja. Generalni direktor verjame, da bo to DeeMoneyju omogočilo znatno znižanje stroškov poslovanja in zagotavljanje učinkovitejših storitev za svoje stranke.

Kot je navedeno v sporočilu za javnost, bo tajsko podjetje fintech s sedežem na Tajskem Ripplejevo rešitev nakazila blockchain uporabljalo v dveh fazah. Prva faza obsega DeeMoney, ki uporablja RippleNet za obdelavo dohodnih nakazil v državo.

Prednost bodo imeli vzpostavljeni plačilni koridorji iz držav po jugovzhodni Aziji, kot sta Južna Koreja in Singapur, pa tudi držav na Bližnjem vzhodu in v zalivskih regijah. V drugi fazi bo podjetje fintech izkoristilo rešitev nakazila Ripple za obdelavo odhodnega prenosa s Tajske v druge države..

Ripple krepi oporo na azijskem trgu nakazila

Novo sklenjeni partnerski dogovor z DeeMoney naj bi bil Ripple strateška poteza za utrditev prisotnosti na rastočem azijsko-pacifiškem trgu nakazil (APAC). Kar zadeva Tajsko, je višji podpredsednik oddelka za uspeh strank v podjetju Ripple Marcus Treacher dejal, da je država izrazila namen, da se razvije v pametno državo, ki bo sposobna uporabljati digitalne plačilne koridorje. Treacher je še pripomnil:

»Revolucija digitalnega bančništva Tajsko jemlje v nevihte in DeeMoney je pri tem ključni igralec. Ker je prva nebančna institucija na Tajskem, ki uporablja RippleNet, preoblikuje meje in pravila sodelovanja z zagotavljanjem učinkovitih mednarodnih transferjev po nizkih provizijah in konkurenčnih cenah. “

Januarja 2020 je Ripple objavil poročilo z naslovom “Rastoči trg nakazila v azijsko-pacifiški regiji: globalne plačilne možnosti 2020”, ki nakazuje potencial trga nakazil APAC. Po poročilu je Svetovna banka vsako leto poročala o približno 2 milijardi transakcijah nakazil znotraj držav v regiji APAC. Poročilo je prav tako zabeležilo 12-odstotno rast tokov nakazil v letu 2018.

Poleg tega naj bi tokovi nakazil v države, kot sta Tajska in Filipini, leta 2019 dosegli 550 milijard dolarjev, potem ko so leta 2018 po poročilu dosegli rekordnih 529 milijard dolarjev. Ko se je trg APAC predstavil kot pripravljen za digitalizacijo, je Ripple izkoristil priložnost, da svojo rešitev nakazila, ki temelji na blockchain, izkoristi zainteresiranim stranem v industriji v regiji, tako da ponudi poceni učinkovit sistem za obdelavo plačil.

Poleg tega je težka veriga blockchain imenovala veterana za finančna plačila in bančništvo Kevina Leeja, ki bo vodil svoja prizadevanja za širitev v regiji APAC. Lee se ponaša z bogatimi izkušnjami s prejšnjimi vodilnimi položaji v multinacionalkah, kot sta Mastercard in Visa.

V drugih novicah, povezanih z Rippleom, je blockchain velikan februarja 2020 podpisal partnerstvo z evropskim podjetjem za nakazila Azimo, kot poroča Blockonomi. V skladu s sporazumom bi Azimo za povečanje pretoka nakazil na Filipine uporabil rešitev Ripple’s likvidnost na zahtevo (ODL).

Prav tako je Ripple pred kratkim sodeloval s Siam Commercial Bank s sedežem na Tajskem, pa tudi z UAE Exchange in Unimoni, da bi na ustreznih platformah vzpostavil čezmejne plačilne koridorje za obdelavo nakazil na Tajsko z uporabo omrežja blockchain RippleNet in domačega kripto XRP..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me