Kako iskopati novčić od goluba: Kompletni vodič za početnike

Kako iskopati novčić od goluba

PigeonCoin je nova kovanica koja koristi Algoritam X16S, koja je slična algoritam x16R. Novčić je dizajniran da bude kriptovaluta koja je otporna na ASIC. ASIC-ovi su specijalizirani hardver koji može minirati određeni algoritam brže od GPU rudarstva, a također je i mnogo učinkovitiji. Glavni argument protiv ASIC-a je da on stvara decentralizirano rudarsko iskustvo, jer su ASIC-ovi skuplji i teže ih je usporediti s GPU-om ili CPU-om. Algoritam x16R jedinstven je jer koristi 16 različitih algoritama koji su nasumično odabrani na temelju hasha zadnjeg bloka. Zbog toga je redoslijed uvijek slučajan, što otežava izgradnju ASIC-a. Ovaj jedinstveni algoritam jedan je od razloga rasta popularnosti Raven coin.

Kako iskopati novčić od goluba

Pigeoncoin je vilica Ravencoina. Razlog postojanja vilice bio je taj što x16R svaki blok prebacuje na novi algoritam. Zbog toga dolazi do isključenja i napajanja GPU-a nakon svakog novog prekidača bloka. Algoritam X16S to mijenja, pa je povlačenje snage glatko kao i većina drugih algoritama.

Sad kad znamo detalje o Pigeoncoinu, krenimo na rudarstvo nekih PGN-a!

Neki opći rudarski savjeti

Dakle, prije nego započnemo ovaj vodič, imam dva savjeta za maksimalno iskorištavanje vašeg rudarskog iskustva. Prvo provjerite imate li najnovije upravljačke programe za svoj GPU. Drugo, većina softvera za rudarstvo bit će označena kao virus iz virusnih skenera. Zbog toga, ako vaše rudarstvo na vašoj uobičajenoj svakodnevnoj upotrebi ili računalu za igre na kojem je instaliran antivirus, morat ćete izuzeti rudarski softver iz antivirusa. Ono što volim raditi je da napravim jednu mapu, a zatim sav rudarski softver stavim u podmape. Zatim iz antivirusnog programa izuzimam mapu najviše razine, a to isključuje sav rudarski softver.

Rudarski bazeni

Prvo što nam treba je rudarski bazen. Možete samostalno rudariti, ali isplate bi mogle potrajati mjesecima, ovisno o snazi ​​vašeg rudarskog uređaja, a rudarski bazeni obično naplaćuju vrlo malu naknadu (1% ili manje). Korištenje bazena omogućit će vam da primate dosljedne isplate, više puta dnevno.

Za ovaj tutorial ćemo se poslužiti https://blockcruncher.com/. Odabrao sam ovaj bazen jer blockcruncher ima niske naknade (0,25%) i puno značajki. Što se tiče njihovih karakteristika, postoji veliki bazen s više luka.

Sad kad imamo bazen, krenimo s rudarstvom!

CPU rudarstvo

Nećemo se usredotočiti na CPU rudarenje jer to nije isplativo, u usporedbi s GPU rudarstvom.

GPU rudarstvo – Nvidia

Za GPU rudarstvo postoji mnogo programa za Nvidiju, ali onaj koji sam smatrao najboljim je CCminer. Rudar nema Dev naknadu. Ovaj rudarski softver kompatibilan je sa sustavima Windows i Linux, no za Windows su dostupni samo prethodno sastavljeni binarni programi.

Službenu stranicu i vezu za preuzimanje možete pronaći na https://github.com/tpruvot/ccminer/releases

Jednom preuzet, zaista je jednostavan za upotrebu.

Samo stvorite novu batch datoteku (ili datoteku skripte ako koristite Linux) unutar mape u kojoj je rudar i zalijepite je u batch datoteku

ccminer-x64.exe -a algoritam -o sloj + tcp: //rudarski_bun: luka -u wallet_public_key -p c =coin_symbol

Zamijenite “algoritam” algoritmom koji želite koristiti. U ovom slučaju moramo koristiti “x16s”

Zamijenite “mining_pool” s blockcruncher.com

Zamijenite “port” s 3636

Zamijenite “wallet_public_key” adresom novčanika.

Zamijenite “coin_symbol” s PGN

Dvaput kliknite batch datoteku da biste pokrenuli rudar i trebali biste vidjeti nešto poput ovoga

Crvena strelica označava otkriveni GPU i ukupnu brzinu.

Plava strelica označava brzinu takta GPU-a, raspršivanja po vatu, ukupnu potrošnju energije, temperaturu i brzinu ventilatora.

GPU rudarstvo – AMD

Za GPU rudarstvo postoji mnogo programa za AMD, ali onaj koji sam smatrao najboljim je Avermore rudar. Softver za rudarstvo kompatibilan je s operativnim sustavom Windows i Linux. Rudarski softver ima 1% naknade za razvoj. Ovaj rudarski softver kompatibilan je sa sustavima Windows i Linux, no za Windows su dostupni samo prethodno sastavljeni binarni programi.

Službenu stranicu i vezu za preuzimanje možete pronaći na https://github.com/brian112358/avermore-miner/releases

Jednom preuzet, zaista je jednostavan za upotrebu.

Samo stvorite novu batch datoteku (ili datoteku skripte ako koristite Linux) unutar mape u kojoj je rudar i zalijepite je u batch datoteku

sgminer -o sloj + tcp: //rudarski_bun: luka -u wallet_public_key -p c =coin_symbol

Zamijenite “mining_pool” s blockcruncher.com

Zamijenite “port” s 3636

Zamijenite “wallet_public_key” adresom novčanika.

Zamijenite “coin_symbol” s PGN

Dvaput kliknite batch datoteku da biste pokrenuli rudar i trebali biste vidjeti nešto poput ovoga

Crveni okvir označava ukupnu brzinu za sve GPU-ove zajedno.

Plavi okvir označava temperaturu, brzinu ventilatora i ukupnu brzinu svakog GPU-a.

Ako postoje problemi, možda nema dovoljno virtualne memorije. Možda će vam trebati 16 GB virtualne memorije (za Vega GPU trebate više poput 16 GB po GPU-u) da biste to promijenili, idite na upravljačku ploču -> Sistem i sigurnost -> Sustav i kliknite Napredne postavke sustava s lijeve strane. Odatle kliknite postavke na naprednoj kartici. Sljedeći klik promijenite, a zatim na trećem zaslonu poništite opciju automatski upravljaj, odaberite prilagođenu veličinu i unesite veličinu (u MB) za oba okvira za tekst. Zatim pritisnite gumb za postavljanje, a zatim gumb ok.

Općenito rješavanje problema

Jedna stvar koju treba nadgledati su ustajale ili odbijene dionice. Ako vidite puno ustajalih dijeljenja, možda ćete htjeti isprobati poslužitelj koji vam je bliži. Ako vidite puno odbijenih dionica, pokušajte smanjiti intenzitet rudara ako je dostupan.

Koliko ću PGN zaraditi dnevno?

Da biste to shvatili, otišli biste na https://www.crypto-coinz.net/coin-info/?115-Pigeon-PGN-X16S-calculator/ i koristite njihov kalkulator. Kalkulator daje grubu procjenu, tako da ćete možda dobiti veći ili manji iznos od onoga što kalkulator zapravo kaže.

Većina je vrijednosti već ispravno unesena i trebate urediti samo nekoliko vrijednosti.

Stopa raspršivanja: Unesite ukupnu brzinu (u megahaševima u sekundi) za sva rudarska računala. To bi bila vrijednost “ukupne brzine” u vašem softveru za rudarstvo. Obavezno zbrojite sva računala koja upotrebljavate za rudarstvo Pigeoncoin.

Vlast: Unesite ukupnu količinu snage (u vatima) koju koristi vaša rudarska oprema. Neki rudarski softver to će vam izmjeriti. Također možete izmjeriti ukupnu potrošnju energije računala pomoću posebnog softvera ili kilovatmetra. Više volim koristiti kilovat metar, jer smatram da je najtočniji. Obavezno zbrojite sva računala koja upotrebljavate za rudarstvo Pigeoncoin.

Trošak električne energije: Unesite cijenu po kilovat satu koju plaćate svojoj elektroprivredi. Te sam podatke mogao pronaći u svom mjesečnom računu, kao i na njihovoj web stranici.

Naknada za bazen: Unesite naknadu za bazen + naknadu za razvoj softvera rudara. Za Nvidiju biste unijeli 0,25 + 0 = 0,25, a za AMD 0,25 + 1 = 1,25

Trošak hardvera: Unesite ukupne troškove cjelokupnog hardvera.

Svakako odaberite zamjenu s padajućeg izbornika.

Na ovoj slici možemo brzo vidjeti koliko ćemo kovanica i vrijednosti dolara izraditi u određenim vremenskim okvirima. Želite pogledati stupac Dobit jer je to vrijednost nakon plaćanja potrošnje električne energije. Obično se usredotočim samo na dnevnu isplatu u USD. Samo se fokusirajući na ovaj broj, možete pokrenuti kalkulator za nekoliko različitih kovanica i brzo vidjeti koji je novčić najisplativiji za postavljanje vaše rudarske platforme. Imajte na umu da dnevnu isplatu želite odvagati i tržišnom kapitalizacijom. Novčić s niskom tržišnom kapitalizacijom jednog dana može biti stvarno isplativ, a tada bi mogao imati pola isplate sutra.

To je to. Sada biste trebali rudariti Pigeoncoin! Obavezno upišite svoj javni ključ na nadzornu ploču rudarskog bazena kako biste pratili svoje statistike.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me