Kako iskopati TrezarCoin (TZC): Kompletni vodič za početnike

Kako iskopati TrezarCoin

Trezarcoin je kriptovaluta s puno značajki iz drugih kriptovaluta. Na primjer, Trezarcoin planira implementirati mrežu rasvjete koja ima za cilj rješavanje problema skaliranja kovanica i osiguravanje brzih plaćanja. Oni također imaju hibridni dokaz o radu i dokaz o ulozima, gdje što više kovanica imate uloga, veće su šanse da ćete pronaći blok. Trezarcoin koristi algoritam NeoScrypt koji je otporan na ASIC. Jedna stvar koju sam smatrao zanimljivom je činjenica da su blok-razmaci u razmaku od 1 minute.

Kako iskopati TrezarCoin

Sad kad znamo detalje o Trezarcoinu, krenimo na rudarenje nekih TZC-a!

Neki opći rudarski savjeti

Dakle, prije nego započnemo ovaj vodič, imam dva savjeta za maksimalno iskorištavanje vašeg rudarskog iskustva. Prvo provjerite imate li najnovije upravljačke programe za svoj GPU. Drugo, većina softvera za rudarstvo bit će označena kao virus iz virusnih skenera. Zbog toga, ako vaše rudarstvo na vašoj uobičajenoj svakodnevnoj upotrebi ili računalu za igre na kojem je instaliran antivirus, morat ćete izuzeti rudarski softver iz antivirusa. Ono što volim raditi je da napravim jednu mapu, a zatim sav rudarski softver stavim u podmape. Zatim iz antivirusnog programa izuzimam mapu najviše razine, a to isključuje sav rudarski softver.

NeoScrypt Mining Temperature

Jedna stvar koju bih želio istaknuti prije nego što započnemo s ovim vodičem jest činjenica da algoritam NeoScrypt radi puno vruće od većine algoritama za rudarenje. Na primjer, ako pogledate moj tutorial o rudarstvu Bitcoin Private-a (novčić equihash), možete vidjeti da na AMD-ovoj rudarskoj slici moja temperatura glasi oko 47 Celzijevih stupnjeva (nakon satnog rada obično doseže maksimalnu razinu od 52 Celzijeva). Za ovaj tutorial vodio sam rudar 10 minuta, a temperatura je bila oko 70 Celzijusa (postalo je još vruće nakon nekoliko sati rada)

Razlike u temperaturi naravno bit će različite za sve, čak i s istim softverskim i hardverskim postavkama koje imam i ja. Htio sam to ipak istaknuti.

Rudarski bazeni

Prvo što nam treba je rudarski bazen. Možete samostalno rudariti, ali isplate bi mogle potrajati mjesecima, ovisno o snazi ​​vašeg rudarskog uređaja, a rudarski bazeni obično naplaćuju vrlo malu naknadu (1% ili manje). Korištenje bazena omogućit će vam da primate dosljedne isplate, više puta dnevno.

Za ovaj tutorial ćemo se poslužiti https://www.unimining.net. Odabrao sam ovaj bazen jer bazen ima male naknade (0,9%) i čini se najboljim NeoScrypt rudarskim bazenom.

Što se tiče njihovih karakteristika, postoji bazen srednje veličine, s trenutnom procjenom da se dnevno pronađe 160 blokova.

Jedina stvar koja je jedinstvena kod ovog bazena je ta što imaju većinu neoskriptiranih novčića. Imaju i puno drugih kovanica, na različitim algoritmima.

Sad kad imamo bazen, krenimo s rudarstvom!

CPU rudarstvo

Nećemo se usredotočiti na CPU rudarenje jer to nije isplativo, u usporedbi s GPU rudarstvom.

GPU rudarstvo – Nvidia

Za GPU rudarstvo postoji mnogo programa za Nvidiju, ali onaj koji sam smatrao najboljim je CCminer. Rudar nema Dev naknadu. Ovaj rudarski softver kompatibilan je sa sustavima Windows i Linux, no za Windows su dostupni samo prethodno sastavljeni binarni programi.

Službenu stranicu i vezu za preuzimanje možete pronaći na https://github.com/tpruvot/ccminer/releases

Jednom preuzet, zaista je jednostavan za upotrebu.

Samo stvorite novu batch datoteku (ili datoteku skripte ako koristite Linux) unutar mape u kojoj je rudar i zalijepite je u batch datoteku

ccminer-x64.exe -a algoritam -o sloj + tcp: //rudarski_bun: luka -u wallet_public_key -p c =coin_symbol

Zamijenite “algoritam” algoritmom koji želite koristiti. U ovom slučaju moramo koristiti “neoscrypt”

Zamijenite “mining_pool” s eu1.unimining.net

Zamijenite “port” s 4237

Zamijenite “wallet_public_key” adresom novčanika.

Zamijenite “coin_symbol” s TZC

Na primjer, moja postavka je:

ccminer-x64.exe -a neoscrypt -o sloj + tcp: //eu1.unimining.net: 4237 -u TexRxGVrBrGM8kzk9nfZdUtsHYesLmrNP6 -p c = TZC

Dvaput kliknite batch datoteku da biste pokrenuli rudar i trebali biste vidjeti nešto poput ovoga

Crvena strelica označava GPU koji je otkrio u vašem sustavu.

Plava strelica označava ukupnu brzinu vašeg GPU-a.

Zelena strelica označava brzinu takta GPU-a, raspršivanja po vatu, ukupnu potrošnju energije, temperaturu i brzinu ventilatora.

GPU rudarstvo – AMD

Za GPU rudarstvo postoji mnogo programa za AMD, ali onaj koji sam smatrao najboljim je Claymoreov NeoScrypt AMD GPU Miner. Rudar ima 2% Dev naknade. Ovaj rudarski softver kompatibilan je samo sa sustavom Windows.

Službenu stranicu i vezu za preuzimanje možete pronaći na https://bitcointalk.org/index.php?topic=3012600.0

Jednom preuzet, zaista je jednostavan za upotrebu.

Samo stvorite novu batch datoteku (ili datoteku skripte ako koristite Linux) unutar mape u kojoj je rudar i zalijepite je u batch datoteku

setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 1

setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100

setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100

setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100

NeoScryptMiner.exe -pool rudarski_bun: luka -wal wallet_public_key -psw coin_symbol

Ako koristite Linux, uklonite sve naredbe setx.

Zamijenite “mining_pool” s eu1.unimining.net

Zamijenite “port” s 4237

Zamijenite “wallet_public_key” adresom novčanika.

Zamijenite “coin_symbol” s TZC

Na primjer, moja postavka je:

NeoScryptMiner.exe -pool eu1.unimining.net:4237 -wal TexRxGVrBrGM8kzk9nfZdUtsHYesLmrNP6 -psw c = TZC

Ako koristite veliki GPU (1 GB memorije ili više po GPU-u, skoknite do zadnjeg dijela u odjeljku problema, čak i ako se čini da softver za rudarstvo radi)

Dvaput kliknite batch datoteku da biste pokrenuli rudar i trebali biste vidjeti nešto poput ovoga

Prva slika pokazuje da bi rudar trebao preuzeti sve GPU-ove u vašem sustavu (3 Vega GPU-a u mom primjeru)

Crvena strelica označava brzinu GPU-a i ukupnu brzinu.

Plava strelica označava temperature GPU-a i brzinu ventilatora.

Ako postoje problemi, možda nemate dovoljno virtualne memorije. Možda će vam trebati 16 GB virtualne memorije (za Vega GPU trebate više poput 16 GB po GPU-u) da biste to promijenili, idite na upravljačku ploču -> Sistem i sigurnost -> Sustav i kliknite Napredne postavke sustava s lijeve strane. Odatle kliknite postavke na naprednoj kartici. Sljedeći klik promijenite, a zatim na trećem zaslonu poništite opciju Automatski upravljaj, odaberite prilagođenu veličinu i unesite veličinu (u MB) za oba okvira za tekst. Zatim pritisnite gumb za postavljanje, a zatim gumb ok.

Općenito rješavanje problema

Jedna stvar koju treba nadgledati su ustajale ili odbijene dionice. Ako vidite puno ustajalih dijeljenja, možda ćete htjeti isprobati poslužitelj koji vam je bliži. Ako vidite puno odbijenih dionica, pokušajte smanjiti intenzitet rudara ako je dostupan.

Koliko ću TZC zarađivati ​​dnevno?

Da biste to shvatili, otišli biste na http://whattomine.com i koristite njihov kalkulator. Kalkulator daje grubu procjenu, tako da ćete možda dobiti veći ili manji iznos od onoga što kalkulator zapravo kaže. U ovom se slučaju TZC kalkulator nalazi na https://whattomine.com/coins/215-tzc-neoscrypt Kalkulator daje grubu procjenu, tako da ćete možda dobiti veći ili manji iznos od onoga što kalkulator zapravo kaže.

Većina je vrijednosti već ispravno unesena i trebate urediti samo nekoliko vrijednosti.

Stopa raspršivanja: Unesite ukupnu brzinu (u kilohaševima u sekundi) za sva rudarska računala. To bi bila vrijednost “ukupne brzine” u vašem softveru za rudarstvo. Obavezno zbrojite sva računala koja koristite za Trezarcoin rudarenje.

Vlast: Unesite ukupnu količinu snage (u vatima) koju koristi vaša rudarska oprema. Neki rudarski softver to će vam izmjeriti. Također možete izmjeriti ukupnu potrošnju energije računala pomoću posebnog softvera ili kilovatmetra. Više volim koristiti kilovat metar, jer smatram da je najtočniji. Obavezno zbrojite sva računala koja koristite za Trezarcoin rudarenje.

Trošak: Unesite cijenu po kilovat satu koju plaćate svojoj elektroprivredi. Te sam podatke mogao pronaći u svom mjesečnom računu, kao i na njihovoj web stranici.

Naknada za bazen: Unesite naknadu za bazen + naknadu za razvoj softvera rudara. Za naš primjer, ako rudarite na Nvidiji, unijeli biste 0,9 + 0 = 0,9. Ako rudarili na AMD-u, unijeli biste 0,9 + 2 = 2,9

Trošak hardvera: Unesite ukupne troškove cjelokupnog hardvera.

Koristeći primjer AMD Vega sustava, pokazat ću vam kako čitati podatke. Na gornjoj slici stvarno postoje 3 stvari koje tražim.

  • Pogledaj Poteškoća 24h i Poteškoća 7 dana. Želimo da ovi budu približno isti, što i jesu. To nam govori da će izračuni koje ćemo pogledati na drugoj slici u nastavku biti točni narednih dana, pod uvjetom da cijena nije hirovita.
  • Pogledaj Npr. zapremina 24h i Tržišna kapitalizacija. Općenito, što su veće, to će cijena biti manje kolebljiva. Želimo da cijena ne bude hirovita, tako da će naši izračuni biti točni u narednim danima. U ovom primjeru tržišna je kapica sićušna, pa bi se cijena mogla mnogo mijenjati iz dana u dan.
  • Pogledaj Stvorite 1 BTC u i Provaliti. Uvijek je zanimljivo vidjeti koliko će vremena trebati vašoj rudarskoj platformi da stvori 1 BTC. Računica će vam pokazati okvirnu procjenu koliko bi vremena trebalo da isplatite rudarsku platformu, kopanjem ovog određenog novca. Ovo je sjajno koristiti prije nego što napravite rudarsku platformu kako biste vidjeli koliko će vremena trebati dok ne vidite profit.

Na ovoj slici možemo brzo vidjeti koliko ćemo kovanica i vrijednosti dolara izraditi u određenim vremenskim okvirima. Želite pogledati stupac Dobit jer je to vrijednost nakon plaćanja potrošnje električne energije. Obično se usredotočim samo na dnevnu isplatu u USD. Samo se fokusirajući na ovaj broj, možete pokrenuti kalkulator za nekoliko različitih novčića i brzo vidjeti koji je novčić najisplativiji za postavljanje vaše rudarske platforme. Imajte na umu da dnevnu isplatu želite odvagati i tržišnom kapitalizacijom. Novčić s niskom tržišnom kapitalizacijom jednog dana može biti stvarno isplativ, a tada bi mogao imati pola isplate sutra.

To je to. Sada biste trebali rudariti Trezarcoin! Obavezno upišite svoj javni ključ na nadzornu ploču rudarskog bazena kako biste pratili svoje statistike.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me