Kako izkopati kovanec golobov: Izpolnite vodnik za začetnike

Kako izkopati kovanec golobov

PigeonCoin je nov kovanec, ki uporablja Algoritem X16S, ki je podoben algoritem x16R. Kovanec je bil zasnovan kot kriptovaluta, odporna na ASIC. ASIC-ji so specializirana strojna oprema, ki lahko določen algoritem rudari hitreje kot rudarjenje GPU-jev in je tudi veliko bolj učinkovita. Glavni argument proti ASIC-jem je, da ustvarjajo decentralizirano rudarsko izkušnjo, saj so ASIC-ji dražji in jih je težje dobiti v primerjavi z GPU-jem ali CPU-jem. Algoritem x16R je edinstven, ker uporablja 16 različnih algoritmov, ki so naključno izbrani na podlagi zgoščevanja zadnjega bloka. Zaradi tega je vrstni red vedno naključen, zato je zelo težko zgraditi ASIC. Ta edinstveni algoritem je eden od razlogov, da je Raven coin narasel.

Kako izkopati kovanec golobov

Pigeoncoin je vilica Ravencoina. Razlog, da je bila vilica, je bil, da x16R vsak blok preklopi na nov algoritem. Zaradi tega pride do izpada in vklopa GPU-ja po vsakem novem blokirnem stikalu. Algoritem X16S to spremeni, zato je poraba moči gladka kot večina drugih algoritmov.

Zdaj, ko poznamo podrobnosti o Pigeoncoinu, pojdimo na rudarjenje nekaterih PGN!

Nekaj ​​splošnih rudarskih nasvetov

Preden začnemo s to vadnico, imam dva nasveta, kako kar najbolje izkoristiti svoje izkušnje z rudarjenjem. Najprej se prepričajte, da imate najnovejše gonilnike za vaš GPU. Drugič, večina rudarske programske opreme bo s programom za odkrivanje virusov označena kot virus. Zaradi tega boste morali pri rudarjenju v običajni vsakdanji ali igralni računalnici, v kateri je nameščen protivirusni program, rudarsko programsko opremo izključiti iz protivirusne programske opreme. Najraje naredim eno mapo in nato vso mapo za rudarstvo shranim v podmape. Nato mapo najvišje ravni izključim iz protivirusnega programa in to izključi vso rudarsko programsko opremo.

Rudarski bazeni

Prva stvar, ki jo potrebujemo, je rudarski bazen. Lahko samostojno rudarite, vendar lahko izplačila trajajo mesece, odvisno od tega, kako močna je vaša rudarska ploščad, rudarski bazeni pa običajno zaračunajo zelo majhno provizijo (1% ali manj). Z uporabo bazena boste lahko prejemali dosledna izplačila večkrat na dan.

Za to vadnico bomo uporabili https://blockcruncher.com/. Ta bazen sem izbral, ker ima blockcruncher nizke provizije (0,25%) in veliko funkcij. Kar zadeva njihove značilnosti, obstaja velik bazen z več vrati.

Zdaj, ko imamo bazen, začnimo z rudarjenjem!

CPU rudarstvo

Ne bomo se osredotočali na CPU rudarstvo, saj v primerjavi z rudarjenjem GPU ni donosno.

GPU Rudarstvo – Nvidia

Za rudarjenje GPU obstaja veliko programov za Nvidijo, toda tisti, za katerega sem ugotovil, da je najboljši, je CCminer. Rudar nima provizije za Dev. Ta rudarska programska oprema je združljiva z operacijskim sistemom Windows in Linux, vendar so za Windows na voljo samo vnaprej sestavljeni binarni programi.

Uradno stran in povezavo za prenos najdete na https://github.com/tpruvot/ccminer/releases

Ko ga enkrat prenesete, je zares preprost za uporabo.

Preprosto ustvarite novo paketno datoteko (ali datoteko skripta, če uporabljate Linux) v mapi, kjer je rudar, in jo prilepite v paketno datoteko

ccminer-x64.exe -a algoritem -o stratum + tcp: //pool_pool: pristanišče -u wallet_public_key -p c =coin_symbol

Zamenjajte »algoritem« z algoritmom, ki ga želite uporabiti. V tem primeru moramo uporabiti “x16s”

Zamenjajte »mining_pool« z blockcruncher.com

Zamenjajte “vrata” s 3636

»Wallet_public_key« zamenjajte z naslovom denarnice.

Zamenjajte »coin_symbol« s PGN

Dvokliknite paketno datoteko, da zaženete rudar in videli bi nekaj takega

Rdeča puščica označuje zaznani GPU in skupno hitrost.

Modra puščica označuje hitrost grafičnega procesorja, zgoščevanje na vat, skupno porabo energije, temperaturo in hitrost ventilatorja.

GPU rudarstvo – AMD

Za rudarjenje GPU obstaja veliko programov za AMD, toda tisti, ki se mi je zdel najboljši, je Avermore rudar. Programska oprema za rudarstvo je združljiva z operacijskim sistemom Windows in Linux. Programska oprema za rudarstvo ima 1% Dev provizije. Ta rudarska programska oprema je združljiva z operacijskim sistemom Windows in Linux, vendar so za Windows na voljo samo vnaprej sestavljeni binarni programi.

Uradno stran in povezavo za prenos najdete na https://github.com/brian112358/avermore-miner/releases

Ko ga enkrat prenesete, je zares preprost za uporabo.

Preprosto ustvarite novo paketno datoteko (ali datoteko skripta, če uporabljate Linux) v mapi, kjer je rudar, in jo prilepite v paketno datoteko

sgminer -o stratum + tcp: //pool_pool: pristanišče -u wallet_public_key -p c =coin_symbol

Zamenjajte »mining_pool« z blockcruncher.com

Zamenjajte “vrata” s 3636

»Wallet_public_key« zamenjajte z naslovom denarnice.

Zamenjajte »coin_symbol« s PGN

Dvokliknite paketno datoteko, da zaženete rudar in videli bi nekaj takega

Rdeče polje označuje skupno hitrost vseh GPU-jev skupaj.

Modro polje označuje temperaturo, hitrost ventilatorja in skupno hitrost vsakega grafičnega procesorja.

Če obstajajo težave, morda nima dovolj navideznega pomnilnika. Morda boste potrebovali 16 GB navideznega pomnilnika (za Vega GPU potrebujete več kot 16 GB na GPU), da to spremenite, pojdite na nadzorno ploščo -> Sistem in varnost -> System in na levi strani kliknite Advanced system settings. Od tam kliknite nastavitve pod naprednim zavihkom. Nato kliknite spremembo in nato na tretjem zaslonu počistite polje Samodejno upravljaj, izberite velikost po meri in vnesite velikost (v MB) za obe polji z besedilom. Nato pritisnite gumb za nastavitev in nato gumb ok.

Splošno odpravljanje težav

Treba je spremljati zastarele ali zavrnjene delnice. Če vidite veliko zastarelih skupnih rab, boste morda želeli preizkusiti strežnik, ki vam je bližje. Če vidite veliko zavrnjenih delnic, poskusite znižati intenzivnost rudarja, če je na voljo.

Koliko PGN bom zaslužil na dan?

Da bi to ugotovili, bi šli na https://www.crypto-coinz.net/coin-info/?115-Pigeon-PGN-X16S-calculator/ in uporabite njihov kalkulator. Kalkulator ponuja grobo oceno, zato boste morda prejeli višji ali nižji znesek od tistega, kar kalkulator dejansko pravi.

Večina vrednosti je že pravilno vnesenih in urediti morate le nekaj vrednosti.

Hash stopnja: Vnesite skupno hitrost (v megahaševih na sekundo) za vse rudarske računalnike. To bi bila vrednost “skupne hitrosti” v vaši rudarski programski opremi. Ne pozabite dodati vseh računalnikov, ki jih uporabljate za rudarstvo Pigeoncoin.

Moč: Vnesite skupno moč (v vatih), ki jo uporablja vaša rudarska ploščad. Nekatera rudarska programska oprema vam bo to izmerila. Skupno porabo energije za računalnik lahko izmerite tudi s posebno programsko opremo ali kilovatnim metrom. Raje uporabljam kilovat meter, ker se mi zdi najbolj natančen. Ne pozabite dodati vseh računalnikov, ki jih uporabljate za rudarstvo Pigeoncoin.

Stroški električne energije: Vnesite ceno na kilovatno uro, ki jo plačate elektroenergetskemu podjetju. Te informacije sem lahko našel v mesečnem računu, pa tudi na njihovi spletni strani.

Plačilo bazena: Vnesite provizijo za sklad in provizijo za programsko opremo rudarja. Za Nvidijo bi vtipkali 0,25 + 0 = 0,25, za AMD pa 0,25 + 1 = 1,25

Stroški strojne opreme: Vnesite skupne stroške celotne strojne opreme.

Iz spustnega menija izberite izmenjavo.

Na tej sliki lahko hitro vidimo, koliko kovancev in vrednosti USD bomo izdelali v določenih časovnih okvirih. Oglejte si stolpec Dobiček, saj je to vrednost po plačilu porabe električne energije. Običajno se osredotočim le na dnevno izplačilo v USD. Če se samo osredotočite na to številko, lahko zaženete kalkulator za nekaj različnih kovancev in hitro vidite, kateri kovanec je najbolj donosen za vašo postavitev rudarske ploščadi. Upoštevajte, da želite tudi dnevno izplačilo pretehtati s tržno kapitalizacijo. Kovanec z nizko tržno kapitalizacijo je lahko nekega dne res donosen, potem pa bi lahko imel polovico izplačila jutri.

To je to. Zdaj bi morali rudariti Pigeoncoin! Ne pozabite vnesti svojega javnega ključa na nadzorno ploščo rudarskega bazena, da boste lahko spremljali svoje statistične podatke.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me