Kako izkopati kovanec krokarjev (RVN): Izpolnite vodnik za začetnike

Kako izkopati Ravencoin

Raven Coin je nov kovanec, ki uporablja algoritem x16R. Kovanec je bil zasnovan kot kriptovaluta, odporna na ASIC. ASIC-ji so specializirana strojna oprema, ki lahko določen algoritem rudari hitreje kot rudarjenje GPU-ja in je tudi veliko bolj učinkovita. Glavni argument proti ASIC-jem je, da ustvarjajo bolj centralizirano rudarsko izkušnjo, saj so ASIC-ji dražji in jih je težje dobiti v primerjavi z GPU-jem ali CPU-jem, zato je hash moč skoncentrirana v rokah manj ljudi.

Algoritem x16R je edinstven, ker uporablja 16 različnih algoritmov, ki so naključno izbrani na podlagi zgoščevanja zadnjega bloka. Zaradi tega je vrstni red vedno naključen, zato je zelo težko zgraditi ASIC. Ta edinstveni algoritem je eden od razlogov, da je Raven coin narasel.

Kako izkopati Ravencoin

V izmišljenem svetu Westerosa se gavrani uporabljajo kot glasniki, ki nosijo izjave resnice. Ravencoin je blockchain, ki je primeren za posamezne namene in je zasnovan tako, da vsebuje izjave o resnici o tem, kdo je lastnik katerega sredstva.

Zdaj, ko poznamo podrobnosti o kovancu Raven, pojdimo na rudarjenje RVN!

Nekaj ​​splošnih rudarskih nasvetov

Preden začnemo s to vadnico, imam dva nasveta, kako kar najbolje izkoristiti svoje izkušnje z rudarjenjem. Najprej se prepričajte, da imate najnovejše gonilnike za vaš GPU. Drugič, večina rudarske programske opreme bo s programom za odkrivanje virusov označena kot virus. Zaradi tega boste morali pri rudarjenju v običajni vsakdanji ali igralni računalnici, v kateri je nameščen protivirusni program, rudarsko programsko opremo izključiti iz protivirusne programske opreme. Najraje naredim eno mapo in nato vso mapo za rudarstvo shranim v podmape. Nato mapo najvišje ravni izključim iz protivirusnega programa in to izključi vso rudarsko programsko opremo.

Rudarski bazeni

Prva stvar, ki jo potrebujemo, je rudarski bazen. Lahko samostojno rudarite, vendar lahko izplačila trajajo mesece, odvisno od tega, kako močna je vaša rudarska ploščad, rudarski bazeni pa običajno zaračunajo zelo majhno provizijo (1% ali manj). Z uporabo bazena boste lahko prejemali dosledna izplačila večkrat na dan.

Za to vadnico bomo uporabili https://hash4.life. Ta bazen sem izbral, ker ima hash4life nizke provizije (1%) in veliko funkcij. Kar zadeva njihove značilnosti, obstaja majhen bazen s trenutno oceno, da najdemo 1 blok vsakih 4-5 dni. Edinstvena lastnost tega področja je, da imajo interaktivni GUI, ki vam omogoča hitro ustvarjanje niza ukazne vrstice za vašo rudarsko ploščad. To nastavitev najdete na https://hash4.life/tutorial.

Zdaj, ko imamo bazen, začnimo z rudarjenjem!

CPU rudarstvo

Ne bomo se osredotočali na CPU rudarstvo, saj v primerjavi z rudarjenjem GPU ni donosno.

GPU Rudarstvo – Nvidia

Za rudarjenje GPU obstaja veliko programov za Nvidijo, toda tisti, za katerega sem ugotovil, da je najboljši, je CCminer. Rudar nima provizije za Dev. Ta rudarska programska oprema je združljiva z operacijskim sistemom Windows in Linux, vendar so za Windows na voljo samo vnaprej sestavljeni binarni programi.

Uradno stran in povezavo za prenos najdete na https://github.com/tpruvot/ccminer/releases

Ko ga enkrat prenesete, je zares preprost za uporabo.

Preprosto ustvarite novo paketno datoteko (ali datoteko skripta, če uporabljate Linux) v mapi, kjer je rudar, in jo prilepite v paketno datoteko

ccminer-x64.exe -a algoritem -o stratum + tcp: //pool_pool: pristanišče -u wallet_public_key -p c =coin_symbol

Zamenjajte »algoritem« z algoritmom, ki ga želite uporabiti. V tem primeru moramo uporabiti “x16r”

Zamenjajte “mining_pool” s hash4.life

Zamenjajte “vrata” s 3636

»Wallet_public_key« zamenjajte z naslovom denarnice.

Zamenjajte »coin_symbol« z RVN

Moja nastavitev je na primer:

ccminer-x64.exe -a x16r -o stratum + tcp: //hash4.life: 3636 -u RAmR4ewFUKhc8Vtu1khN6kzjUSqneZCKVs -p c = RVN

Dvokliknite paketno datoteko, da zaženete rudar in videli bi nekaj takega

Rdeča puščica označuje zaznani GPU in skupno hitrost.

Modra puščica označuje hitrost grafičnega procesorja, zgoščevanje na vat, skupno porabo energije, temperaturo in hitrost ventilatorja.

GPU rudarstvo – AMD

Za rudarjenje GPU obstaja veliko programov za AMD, toda tisti, ki se mi je zdel najboljši, je sgminer-gm-x16r. Programska oprema za rudarstvo je združljiva z operacijskim sistemom Windows in Linux. Programska oprema za rudarstvo nima provizije za Dev. Ta rudarska programska oprema je združljiva z operacijskim sistemom Windows in Linux, vendar so za Windows na voljo samo vnaprej sestavljeni binarni programi.

Uradno stran in povezavo za prenos najdete na https://github.com/aceneun/sgminer-gm-x16r/releases

Ko ga enkrat prenesete, je zares preprost za uporabo.

Preprosto ustvarite novo paketno datoteko (ali datoteko skripta, če uporabljate Linux) v mapi, kjer je rudar, in jo prilepite v paketno datoteko

sgminer -k algoritem -o stratum + tcp: //pool_pool: pristanišče -u wallet_public_key -p c =coin_symbol

Zamenjajte »algoritem« z algoritmom, ki ga želite uporabiti. V tem primeru moramo uporabiti “x16r”

Zamenjajte “mining_pool” s hash4.life

Zamenjajte “vrata” s 3636

»Wallet_public_key« zamenjajte z naslovom denarnice.

Zamenjajte »coin_symbol« z RVN

Moja nastavitev je na primer:

sgminer -k x16r -o stratum + tcp: //hash4.life: 3636 -u RAmR4ewFUKhc8Vtu1khN6kzjUSqneZCKVs -p c = RVN

Dvokliknite paketno datoteko, da zaženete rudar in videli bi nekaj takega

Rdeče polje označuje skupno hitrost vseh GPU-jev skupaj.

Modro polje označuje temperaturo, hitrost ventilatorja in skupno hitrost vsakega grafičnega procesorja.

Če obstajajo težave, morda nimate dovolj navideznega pomnilnika. Morda boste potrebovali 16 GB navideznega pomnilnika (za Vega GPU potrebujete več kot 16 GB na GPU), da to spremenite, pojdite na nadzorno ploščo -> Sistem in varnost -> System in na levi strani kliknite Advanced system settings. Od tam kliknite nastavitve pod naprednim zavihkom. Nato kliknite spremembo in nato na tretjem zaslonu počistite polje Samodejno upravljaj, izberite velikost po meri in vnesite velikost (v MB) za obe polji z besedilom. Nato pritisnite gumb za nastavitev in nato gumb ok.

Splošno odpravljanje težav

Treba je spremljati zastarele ali zavrnjene delnice. Če vidite veliko zastarelih skupnih rab, boste morda želeli preizkusiti strežnik, ki vam je bližje. Če vidite veliko zavrnjenih delnic, poskusite znižati intenzivnost rudarja, če je na voljo.

Koliko RVN bom zaslužil na dan?

Da bi to ugotovili, bi šli na http://whattomine.com in uporabite njihov kalkulator. Kalkulator ponuja grobo oceno, zato boste morda prejeli višji ali nižji znesek od tistega, kar kalkulator dejansko pravi. Kalkulator kovancev Raven je trenutno v preskusnem stanju, kar pomeni, da še ne deluje, vendar se kalkulator RVN nahaja na https://whattomine.com/coins/234-rvn-x16r

Večina vrednosti je že pravilno vnesenih in urediti morate le nekaj vrednosti.

Hash stopnja: Vnesite skupno hitrost (v megahaševih na sekundo) za vse rudarske računalnike. To bi bila vrednost “skupne hitrosti” v vaši rudarski programski opremi. Ne pozabite dodati vseh računalnikov, ki jih uporabljate za pridobivanje kovancev Raven.

Moč: Vnesite skupno moč (v vatih), ki jo uporablja vaša rudarska ploščad. Nekatera rudarska programska oprema vam bo to izmerila. Skupno porabo energije za računalnik lahko izmerite tudi s posebno programsko opremo ali kilovatmetrom. Raje uporabljam kilovat meter, ker se mi zdi najbolj natančen. Ne pozabite dodati vseh računalnikov, ki jih uporabljate za pridobivanje kovancev Raven.

Stroški: Vnesite ceno na kilovatno uro, ki jo plačate elektroenergetskemu podjetju. Te informacije sem lahko našel v mesečnem računu in na njihovi spletni strani.

Plačilo bazena: Vnesite provizijo za sklad in provizijo za programsko opremo rudarja. V našem primeru bi vnesli 1 + 0 = 1

Stroški strojne opreme: Vnesite skupne stroške celotne strojne opreme.

Kalkulator ne prikazuje 24 obsega ali tržne omejitve, zato sem te informacije dobil pri Stran kovancev Raven na coinmarketcap.

Na primeru mojega sistema AMD Vega vam bom pokazal, kako berete podatke. Na zgornji sliki so resnično tri stvari, ki jih iščem.

  • Poglej na Zahtevnost 24h in Težavnost 7 dni. Želimo, da bi bili ti približno enaki, kar so. To nam pove, da bodo izračuni, ki si jih bomo ogledali na drugi spodnji sliki, točni v prihodnjih dneh, če cena ni nestanovitna.
  • Poglej na Npr. prostornina 24h in Tržna kapitalizacija. Na splošno velja, da večje kot so te, manj nestanovitna bo cena. Želimo, da cena ni nestanovitna, zato bodo naši izračuni točni v prihodnjih dneh. V tem primeru je tržna omejitev majhna, zato se lahko cena iz dneva v dan malo spreminja.
  • Poglej na Ustvari 1 BTC v in Vlomi celo. Vedno je zanimivo videti, kako dolgo bo trajalo, da bo vaša rudarska ploščad ustvarila 1 BTC. V primeru premora boste dobili okvirno oceno, koliko časa bi trajalo, da bi odplačali rudarsko ploščad z rudarjenjem tega kovanca. To je super uporabiti, preden zgradite rudarsko ploščad, da vidite, kako dolgo bo trajalo, dokler ne boste videli dobička.

Na tej sliki lahko hitro vidimo, koliko kovancev in vrednosti USD bomo izdelali v določenih časovnih okvirih. Oglejte si stolpec Dobiček, saj je to vrednost po plačilu porabe električne energije. Običajno se osredotočim le na dnevno izplačilo v USD. Če se samo osredotočite na to številko, lahko zaženete kalkulator za nekaj različnih kovancev in hitro vidite, kateri kovanec je najbolj donosen za vašo postavitev rudarske naprave. Upoštevajte, da želite tudi dnevno izplačilo pretehtati s tržno kapitalizacijo. Kovanec z nizko tržno kapitalizacijo je lahko nekega dne res donosen, potem pa bi lahko imel polovico izplačila jutri.

To je to. Zdaj bi morali kopati kovanec Raven! Ne pozabite vnesti svojega javnega ključa na nadzorno ploščo rudarskega bazena, da boste lahko spremljali svoje statistične podatke.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me