Kako minirati Electroneum: Kompletni vodič za početnike

Kako se kopa Electroneum

Electroneum je novčić za privatnost koji je osmišljen kako bi kriptovalutu donio u mase. Koristi algoritam Cryptonight mining, jer je Monero račvanje. Zbog toga, Electroneum mu dodaje aspekt Monerove privatnosti (Ring CT).

Electroneum, koja je prva britanska kriptovaluta, stvorena je da bude kriptovaluta za sve i ima za cilj privući ljude u kriptovalutu. Cilj im je to postići integriranjem u mobilna plaćanja i plaćanja putem igara. Oni također imaju mobilni rudar, gdje možete “minirati” ETN na svom telefonu. Rudarstvo zapravo ne koristi telefon, već je više zračna kapa koja se temelji na specifikacijama telefona. U ovom uputstvu nećemo opisivati ​​kako koristiti mobilni rudar, jer je to više airdrop sustav.

Kako se kopa Electroneum

Sad kad znamo detalje o Electroneumu, krenimo na iskopavanje nekih ETN-a!

Neki opći rudarski savjeti

Dakle, prije nego započnemo ovaj vodič, imam dva savjeta za maksimalno iskorištavanje vašeg rudarskog iskustva. Prvo provjerite imate li najnovije upravljačke programe za svoj GPU. Drugo, većina softvera za rudarstvo bit će označena kao virus iz virusnih skenera. Zbog toga, ako vaše rudarstvo na vašoj uobičajenoj svakodnevnoj upotrebi ili računalu za igre na kojem je instaliran antivirus, morat ćete izuzeti rudarski softver iz antivirusa. Ono što volim raditi je da napravim jednu mapu, a zatim sav rudarski softver stavim u podmape. Zatim iz antivirusnog programa izuzimam mapu najviše razine, a to isključuje sav rudarski softver.

Rudarski bazeni

Prvo što nam treba je rudarski bazen. Možete samostalno rudariti, ali isplate bi mogle potrajati mjesecima, ovisno o snazi ​​vašeg rudarskog uređaja, a rudarski bazeni obično naplaćuju vrlo malu naknadu (1% ili manje). Korištenje bazena omogućit će vam da primate dosljedne isplate, više puta dnevno. Za Electroneum postoji puno bazena ako pretražujete web. Osobno sam koristio https://electroneum.hashvault.pro/hr/ i https://etn.spacepools.org/ Više volim koristiti https://electroneum.hashvault.pro/hr/ Dakle, ovo je bazen koji ćemo koristiti u ovom vodiču.

Što se tiče njihovih karakteristika, postoji bazen srednje do velike veličine, s trenutnom procjenom da se pronađe 48 blokova dnevno. Imaju više poslužitelja u SAD-u, EU-u i Aziji, naplaćuju 0% naknade (iako mislim da je prije mjesec dana iznosila oko 0,9%), imaju SSL vezu dostupnu za rudarenje, podržavaju rudarstvo izravno na burzi i oni imaju prilagođeni prag plaćanja. To znači da možete podesiti na koji iznos želite da vas bazen automatski plaća.

Jedina stvar koja je jedinstvena u vezi s ovim bazenom je ta što gotovo imaju sve dostupne kovanice Cryptonight za vađenje na bazenu. Mislim da je ovo dobra značajka, jer možete lako prebaciti na drugi novčić ako želite, a već ćete biti upoznati s postavkama nadzorne ploče i bazena web stranice.

Budući da bazen za rudarenje ima više poslužitelja u SAD-u, EU-u i Aziji, oni su također postavljeni za GeoDNS. To znači da svi u svojoj konfiguraciji koriste isti poslužitelj rudarskog spremišta, a spremište će vas povezati s najbližim geografskim poslužiteljem. Ovo također ima dodatnu prednost ponašanja kao sigurnosne funkcije u slučaju neuspjeha, ako se prekida poslužitelj na kojem ste rudarili, GeoDNS će vas povezati s drugim poslužiteljem.

Također imaju razne priključke za povezivanje:

 • Upotrijebite 80 ako rudarite iza vatrozida
 • Upotrijebite 443 ako želite koristiti SSL
 • Upotrijebite 3333 ako rudarite pomoću CPU-a
 • Koristite 5555 ako rudarite pomoću GPU-a (jedan ili dva GPU-a, na primjer igraće računalo)
 • Upotrijebite 7777 ako rudarite pomoću GPU rudarske farme (više GPU-a poput 3 ili više po računalu)
 • Upotrijebite 8888 ako rudarstvo koristite nicehash (iznajmljivanje hashpower-a od https://www.nicehash.com)

Sad kad imamo spremište, možemo konfigurirati softver za rudarstvo!

Konfiguriranje softvera za rudarstvo

Za vodiče za CPU, GPU – Nvidia i GPU – AMD koristit ćemo xmr-stak. Otvoreni je izvor, najprilagodljiviji je i omogućuje vam miniranje pomoću kombinacije Nvidia i AMD GPU-a, kao i vašeg CPU-a, sve iz jednog prozora. Dostupna je i za Windows i Linux.

Xmr-stak možete preuzeti na https://github.com/fireice-uk/xmr-stak/releases Najnovija verzija je 2.2.0, što ćemo koristiti u ovom vodiču. Ako trebate koristiti Linux, morat ćete preuzeti izvorni kod i izraditi softver. Ovaj se vodič neće fokusirati na to kako izgraditi xmr-stak iz izvora.

Kad prvi put pokrenete xmr-stak, morat ćete ga malo konfigurirati. Ovdje ćemo pokriti početnu konfiguraciju, a zatim o tome kako konfigurirati rudar možete pročitati u odjeljku koji se odnosi na vas (CPU, GPU – Nvidia i GPU – AMD)

Kada prvi put pokrenete xmr-stak, prikazat će vam se dva cmd prozora

Možete zatvoriti onaj koji kaže da ga je potrebno pokrenuti da biste imali administratorske privilegije.

Tada će vam biti predstavljen niz koraka koji će vas voditi kroz prvu inicijalizaciju softvera. Nakon što ovo dovršite, više nećete morati to raditi. Uvijek možete urediti postavke, bilo uređivanjem izravno u config.txt, bilo jednostavno brisanjem config.txt i ponovnim pokretanjem postavki.

Koraci inicijalizacije postavit će sljedeća pitanja:

 • Valuta: monero ili aeon – morat ćete upisati “monero” kada iskopavate bilo koji novčić Cryptonight (monero, electroneum, karbo itd.), Morat ćete upisati “aeon” kada iskopavate bilo koji novac Cryptonight-Lite. Na primjer, upisao sam “monero”
 • Adresa bazena – ovo je adresa i luka bazena na koji želite rudariti. Na primjer, upisao sam “pool.electroneum.hashvault.pro:5555”
 • Korisničko ime – ovo je vaš javni ključ za vaš novčanik. Ako rudarite izravno na burzu, morat ćete upisati “wallet_public_key.payment_id”. Također možete upotrijebiti fiksnu poteškoću koristeći “wallet_public_key + fixed_difficffic” ili “wallet_public_key.payment_id + fixed_difficffic” Na primjer, rudarim izravno na burzu , pa sam upisao svoj wallet_public_key.payment_id
 • Lozinka – ovo mora biti u formatu “Worker: email” Worker je samo ime koje ćete dati svom računalu, tako da ga možete lako prepoznati na nadzornoj ploči bazena. Na primjer, mogu koristiti uredsko ili igraće računalo. Adresa e-pošte nije obavezna. Ako ne navedete e-poštu, nećete moći postaviti prilagođene pragove plaćanja. Volim koristiti e-poštu, pa bih upisao “officecomputer: myemail”
 • SSL podrška – upišite “y” ako želite koristiti SSL vezu, u suprotnom upišite “n”
 • Želite li koristiti Nicehash – upišite “n”
 • Želite li koristiti više spremišta – upišite “n”

U ovom trenutku softver bi trebao početi s rudarenjem. Pričekajte dok se napiše “prijavljen u mining_pool: port”, a zatim zatvorite rudarski softver. Ako pogledate u mapu u kojoj je rudar pohranjen, trebao je napraviti tekstualne datoteke za vaš CPU i grafičku karticu (Nvidia ili AMD). Nazvali bi se cpu.txt, nvidia.txt, amd.txt. Također će napraviti config.txt. U sljedećim odjeljcima pokazat ćemo kako urediti txt datoteke za svaku rudarsku komponentu, kao i kako onemogućiti određenu marku GPU-a ili CPU iz rudarstva.

CPU rudarstvo

Što se tiče CPU rudarstva, algoritam Cryptonight je najprofitabilniji algoritam na kojem se koristi CPU. Za rudarstvo s CPU-om imamo mogućnost upotrebe xmr-stak ili xmrig. xmr-stak ima samo prekompajlirane binarne datoteke za Windows, dok ih xmrig ima za Windows i Linux. Oboje imaju izvorni kod, pa ih možete sami sastaviti za rad s Linuxom ako je potrebno.

Xmr-stak možete preuzeti na https://github.com/fireice-uk/xmr-stak/releases

Xmrig CPU možete preuzeti na https://github.com/xmrig/xmrig/releases

Za ovaj tutorial koristit ćemo xmr-stak.

Nakon što smo prošli početno postavljanje, trebali bismo biti spremni za rudarstvo. Jedna stvar koju treba učiniti je pokušati podesiti cpu.txt postavke koje je xmr-stak stvorio za nas, kako bismo dobili što veću brzinu raspršivanja.

Otkrio sam da barem za CPU program obično automatski generira najbolje moguće konfiguracijske postavke. Komentari u cpu.txt izvrsno objašnjavaju svaku postavku i kako možete pokušati poboljšati performanse svog stroja.

Nakon što ste konfigurirali cpu.txt, sada moramo stvoriti početnu batch datoteku za pokretanje programa.

Samo stvorite novu batch datoteku (ili datoteku skripte ako koristite Linux) unutar mape u kojoj je rudar i zalijepite je u batch datoteku

xmr-stak.exe neobavezne_znake

Zamijenite “optional_flags” ničim ako želite da se stroj rudari pomoću CPU-a ili bilo kojeg drugog GPU-a u stroju ili sljedeće

–noCPU Ovo će onemogućiti CPU iz rudarstva.

–noNVIDIA Ovo će onemogućiti rukovanje svim Nvidia GPU-ima u vašem sustavu.

–noAMD Ovo će onemogućiti rukovanje svim AMD-ovim GPU-ima u vašem sustavu.

Na primjer, moje postavljanje je:

xmr-stak.exe –noNVIDIA

Dvaput kliknite batch datoteku da biste pokrenuli rudar i trebali biste vidjeti nešto poput ovoga

Crvena strelica označava ukupnu brzinu vašeg sustava u intervalima od 10 sekundi, 1 minute i 15 minuta.

Za prikaz ukupne brzine u bilo kojem trenutku pritisnite tipku “h” na tipkovnici kada je softver za rudarstvo u fokusu.

GPU rudarstvo – Nvidia

Što se tiče rudarstva GPU-a pomoću Nvidia GPU-a, imamo mogućnost korištenja xmr-stak ili xmrig. xmr-stak ima samo prekompajlirane binarne datoteke za Windows, dok ih xmrig ima za Windows i Linux. Oboje imaju izvorni kod, pa ih možete sami sastaviti za rad s Linuxom ako je potrebno.

Xmr-stak možete preuzeti na https://github.com/fireice-uk/xmr-stak/releases

Xmrig Nvidia možete preuzeti na https://github.com/xmrig/xmrig-nvidia/releases

Za ovaj tutorial koristit ćemo xmr-stak.

Nakon što smo prošli početno postavljanje, trebali bismo biti spremni za rudarstvo. Jedna stvar koju treba učiniti je pokušati dotjerati postavke nvidia.txt koje je xmr-stak stvorio za nas, kako bismo dobili što veću brzinu raspršivanja.

Otkrio sam da za GPU možete podesiti postavke da biste postigli malo više performansi, ali obično program obično automatski generira najbolje moguće konfiguracijske postavke. Komentari u nvidia.txt izvrsno objašnjavaju svaku postavku i kako možete pokušati poboljšati performanse svog stroja.

Nakon što ste konfigurirali nvidia.txt, sada moramo stvoriti startnu batch datoteku za pokretanje programa.

Samo stvorite novu batch datoteku (ili datoteku skripte ako koristite Linux) unutar mape u kojoj je rudar i zalijepite je u batch datoteku

xmr-stak.exe neobavezne_znake

Zamijenite “optional_flags” ničim ako želite da se stroj rudari pomoću CPU-a ili bilo kojeg drugog GPU-a u stroju ili sljedeće

–noCPU Ovo će onemogućiti CPU iz rudarstva.

–noNVIDIA Ovo će onemogućiti rukovanje svim Nvidia GPU-ima u vašem sustavu.

–noAMD Ovo će onemogućiti rukovanje svim AMD-ovim GPU-ima u vašem sustavu.

Na primjer, moje postavljanje je:

xmr-stak.exe –noNVIDIA

Dvaput kliknite batch datoteku da biste pokrenuli rudar i trebali biste vidjeti nešto poput ovoga

Crvena strelica označava ukupnu brzinu vašeg sustava u intervalima od 10 sekundi, 1 minute i 15 minuta.

Za prikaz ukupne brzine u bilo kojem trenutku pritisnite tipku “h” na tipkovnici dok je softver za rudarstvo u fokusu.

GPU rudarstvo – AMD

Što se tiče rudarstva GPU-a pomoću AMD GPU-a, imamo mogućnost korištenja xmr-stak, xmrig, Cast XMR ili Claymore’s Cryptonote AMD rudar.

Xmr-stak možete preuzeti na https://github.com/fireice-uk/xmr-stak/releases

Xmrig Nvidia možete preuzeti na https://github.com/xmrig/xmrig-nvidia/releases

Cast XMR možete preuzeti na https://bitcointalk.org/index.php?topic=2256917.0;all

Claymore’s Cryptonote AMD miner možete preuzeti na https://bitcointalk.org/index.php?topic=638915.0

Za ovaj tutorial koristit ćemo xmr-stak.

Nakon što smo prošli početno postavljanje, trebali bismo biti spremni za rudarstvo. Jedna stvar koju treba učiniti je pokušati dotjerati postavke amd.txt koje je xmr-stak stvorio za nas, kako bismo dobili što veću brzinu raspršivanja.

Otkrio sam da za GPU možete podesiti postavke da biste postigli malo više performansi, ali obično program obično automatski generira najbolje moguće konfiguracijske postavke. Za svoj Vega sustav morao sam dodati dvostruke niti po GPU-u. Komentari u amd.txt izvrsno objašnjavaju svaku postavku i kako možete pokušati poboljšati performanse svog stroja.

Nakon što ste konfigurirali amd.txt, sada moramo stvoriti startnu batch datoteku za pokretanje programa.

Samo stvorite novu batch datoteku (ili datoteku skripte ako koristite Linux) unutar mape u kojoj je rudar i zalijepite je u batch datoteku

Samo stvorite novu batch datoteku (ili datoteku skripte ako koristite Linux) unutar mape u kojoj je rudar i zalijepite je u batch datoteku

xmr-stak.exe neobavezne_znake

Zamijenite “optional_flags” ničim ako želite da se stroj rudari pomoću CPU-a ili bilo kojeg drugog GPU-a u stroju ili sljedeće

–noCPU Ovo će onemogućiti CPU iz rudarstva.

–noNVIDIA Ovo će onemogućiti rukovanje svim Nvidia GPU-ima u vašem sustavu.

–noAMD Ovo će onemogućiti rukovanje svim AMD-ovim GPU-ima u vašem sustavu.

Na primjer, moje postavljanje je:

xmr-stak.exe –noNVIDIA

Dvaput kliknite batch datoteku da biste pokrenuli rudar i trebali biste vidjeti nešto poput ovoga

Crvena strelica označava ukupnu brzinu vašeg sustava u intervalima od 10 sekundi, 1 minute i 15 minuta.

Za prikaz ukupne brzine u bilo kojem trenutku pritisnite tipku “h” na tipkovnici dok je softver za rudarstvo u fokusu.

Ako postoje problemi, možda nemate dovoljno virtualne memorije. Možda će vam trebati 16 GB virtualne memorije (za Vega GPU trebate više poput 16 GB po GPU-u) da biste to promijenili, idite na upravljačku ploču -> Sistem i sigurnost -> Sustav i kliknite Napredne postavke sustava s lijeve strane. Odatle kliknite postavke na naprednoj kartici. Sljedeći klik promijenite, a zatim na trećem zaslonu poništite opciju Automatski upravljaj, odaberite prilagođenu veličinu i unesite veličinu (u MB) za oba okvira za tekst. Zatim pritisnite gumb za postavljanje, a zatim gumb ok.

Općenito rješavanje problema

Jedna stvar koju treba nadgledati su ustajale ili odbijene dionice. Ako vidite puno ustajalih dijeljenja, možda ćete htjeti isprobati poslužitelj koji vam je bliži. Ako vidite puno odbijenih dionica, pokušajte smanjiti intenzitet rudara ako je dostupan.

Konfiguriranje praga prilagođenog plaćanja

Ako ste odlučili uključiti e-poštu u polje za lozinku za svoja rudarska računala, možete promijeniti iznos koji će vam rudarski bazen platiti. Da biste to učinili, kliknite gumb postavki u gornjem desnom kutu nadzorne ploče web mjesta. Otvorio bi se okvir izgledajući ovako

Zatim ćete htjeti upisati iznos praga za plaćanje u okvir za tekst, a zatim kliknuti na gumb AŽURIRAJ PRAG.

Koliko ću ETN-a zaraditi dnevno?

Da biste to shvatili, otišli biste na http://whattomine.com i koristite njihov kalkulator. Oni imaju kalkulatore za većinu kovanica koje su dostupne meni. U ovom se slučaju ETN kalkulator nalazi na https://whattomine.com/coins/213-etn-cryptonight Kalkulator daje grubu procjenu, tako da ćete možda dobiti veći ili manji iznos od onoga što kalkulator zapravo kaže.

Većina je vrijednosti već ispravno unesena i trebate urediti samo nekoliko vrijednosti.

Stopa raspršivanja: Unesite svoju ukupnu brzinu (u hešovima u sekundi) za sva vaša rudarska računala. To bi bila vrijednost “ukupne brzine” u vašem softveru za rudarstvo. Koristio bih 15-minutnu ukupnu brzinu, jer bi ovo bila bolja prosječna ukupna brzina. Obavezno zbrojite sva računala koja koristite za rudarenje Electroneumom.

Vlast: Unesite ukupnu količinu snage (u vatima) koju koristi vaša rudarska oprema. Neki rudarski softver to će vam izmjeriti. Također možete izmjeriti ukupnu potrošnju energije računala pomoću posebnog softvera ili kilovatmetra. Više volim koristiti kilovat metar, jer smatram da je najtočniji. Obavezno zbrojite sva računala koja koristite za rudarenje Electroneumom.

Trošak: Unesite cijenu po kilovat satu koju plaćate svojoj elektroprivredi. Te sam podatke mogao pronaći u svom mjesečnom računu, kao i na njihovoj web stranici.

Naknada za bazen: Unesite naknadu za bazen + naknadu za razvoj softvera rudara. Za naš primjer unijeli biste 0 + 2 = 2

Trošak hardvera: Unesite ukupne troškove cjelokupnog hardvera.

Koristeći primjer AMD Vega sustava, pokazat ću vam kako čitati podatke. Na gornjoj slici stvarno postoje 3 stvari koje tražim.

 • Pogledaj Poteškoća 24h i Poteškoća 7 dana. Želimo da ovi budu približno isti, što i jesu. To nam govori da će izračuni koje ćemo pogledati na drugoj slici u nastavku biti točni narednih dana, pod uvjetom da cijena nije hirovita.
 • Pogledaj Npr. zapremina 24h i Tržišna kapitalizacija. Općenito, što su veće, to će cijena biti manje kolebljiva. Želimo da cijena ne bude hirovita, tako da će naši izračuni biti točni u narednim danima. U ovom je primjeru tržišna kapitalizacija velika.
 • Pogledaj Stvorite 1 BTC u i Provaliti. Uvijek je zanimljivo vidjeti koliko će vremena trebati vašoj rudarskoj platformi da stvori 1 BTC. Računica će vam pokazati okvirnu procjenu koliko bi vremena trebalo da isplatite rudarsku platformu, kopanjem ovog određenog novca. Ovo je sjajno koristiti prije nego što napravite rudarsku platformu kako biste vidjeli koliko će vremena trebati dok ne vidite profit.

Na ovoj slici možemo brzo vidjeti koliko ćemo kovanica i vrijednosti dolara izraditi u određenim vremenskim okvirima. Želite pogledati stupac Dobit jer je to vrijednost nakon plaćanja potrošnje električne energije. Obično se usredotočim samo na dnevnu isplatu u USD. Samo se fokusirajući na ovaj broj, možete pokrenuti kalkulator za nekoliko različitih novčića i brzo vidjeti koji je novčić najisplativiji za postavljanje vaše rudarske platforme. Imajte na umu da dnevnu isplatu želite odvagati i tržišnom kapitalizacijom. Novčić s niskom tržišnom kapitalizacijom jednog dana može biti stvarno isplativ, a tada bi mogao imati pola isplate sutra.

To je to. Sada biste trebali kopati Electroneum! Obavezno upišite svoj javni ključ na nadzornu ploču rudarskog bazena kako biste pratili svoje statistike.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me