Intelligens befektetés: Arany vagy Bitcoin?

Bitcoin vs arany

Évszázadok óta az egyének és a nemzetek egyaránt általánosan elismerték az aranyat, mint stabil és következetes értéktárolót, amelyet két fél között cserélhetett fizetési módként, és ez végül a különböző papírvalutákat támogató eszköz volt.

Ennek ellenére a kormányok szerte a világon az elmúlt évtizedek során eltávolodtak ettől a precedenstől, és az aranyra ma már nagyrészt csak egy biztonságos menedékhely befektetésként tekintenek, amely felhasználható a potenciális gazdasági turbulenciák elleni fedezésre..

Most azonban van egy új gyorsan fejlődő technológia, amely sok elemző szerint úgy véli, hogy végül az arany versenytársa lesz: a Bitcoin.

Bitcoin vs arany

Arany versus Bitcoin: Az alapok

 Természetesen a két eszköz nyilvánvaló különbsége az, hogy az arany fizikai eszköz, míg a Bitcoin digitális, de számos hasonlóságot és különbséget kell megérteni, miközben el kell dönteni, melyik eszközzel akar kereskedni vagy befektetni.

Az első legfontosabb különbség az, hogy a Bitcoin abszolút szűkös, miközben az arany kínálata folyamatosan növekszik – még akkor is, ha sokkal alacsonyabb ütemben fúj, mint a fiat devizák.

A Bitcoin kínálata 21 millióra korlátozódik, ami azt jelenti, hogy bármi is legyen, soha nem lesz több, mint 21 millió BTC keringő. Fontos, hogy sok befektető és elemző azt is megjegyzi, hogy a tényleges maximális kínálat ennél jóval alacsonyabb, mivel jelentős mennyiségű BTC van jelenleg zárva az elveszett vagy elérhetetlen pénztárca címek között.

Az arany ezzel szemben elméletileg végtelen mennyiségű kínálattal rendelkezik, mint néhány nagyobb építőipari vállalatnál bejelentett terveket hogy autonóm bányászati ​​technológiát alkalmazzon más bolygók aranyának betakarításához.

Ennek ellenére egyes befektetők inkább fizikai eszközökkel, mint digitális eszközökkel rendelkeznek, ami előnyhöz juttathatja az aranyat a Bitcoin felett egy kiválasztott befektetői csoport szemében, akik biztonságos menedékhelyi befektetést kívánnak felvenni portfóliójukba..

Ez az előny ugyanakkor rontja az arany pénznemként való hatékonyságát, míg a Bitcoin viszont gyorsan és költséghatékony módon könnyen átruházható két fél között.

A Bitcoin és az arany sok elemző biztonságos menedékhely befektetésnek tekinthető, de fontos megjegyezni, hogy a kettő között kulcsfontosságú megkülönböztetés az, hogy az arany fordított összefüggésben van a globális gazdasággal – árának emelkedésével a piacok esése esetén és fordítva – mivel a Bitcoin még nem mutatott közvetlen fordított összefüggést a globális gazdasággal és a részvénypiacokkal.

Fontos megjegyezni azt is, hogy az arany az elmúlt évszázadban kifejlesztette ezt az inverz kapcsolatot, míg a Bitcoin egy viszonylag új eszköz, amely még nem tanúskodott bármilyen globális gazdasági zűrzavarról.

Az aranyrajongók haboztak, hogy tárt karokkal fogadják el a Bitcoin-ot, mivel Peter Schiff, a nemesfém prominens elemzője és keményhíres híve nemrégiben – magyarázta tweetben hogy a Bitcoin egyik alapvető hibája, hogy legnagyobb befektetői – általában bálnáknak nevezik – minden egyes alkalommal eladják részesedéseiket, amikor a kriptovaluta ára felmászik, annak érdekében, hogy realizálják nyereségüket, mielőtt egy „piaci összeomlás eltörli őket”.

„A Bitcoin hodlerek nem fogják eladni, mivel úgy gondolják, hogy meggazdagodnak, amikor #Bitcoin holddal jár. A Bitcoin bálnák meggazdagodnak azáltal, hogy most értékesítenek, hogy realizálják papírnyereségüket, mielőtt a piaci összeomlás eltörölné őket. A bálnáknak gondoskodniuk kell arról, hogy a hodlerek ne veszítsék el a hitüket és készpénzt váltsanak ki, hogy készpénzt vegyenek be! ” Medvén megjegyezte.

Melyik eszköz előnyösebb a kereskedők és befektetők számára?

 Mindkét eszköz egyedülálló volatilitást mutat, amely nem kapcsolódik a hagyományos piacokétól, de vannak olyan kulcsfontosságú jellemzők, amelyeket a befektetőknek és a kereskedőknek egyaránt figyelembe kell venniük annak eldöntésekor, hogy inkább Bitcoinba vagy aranyba fektetnének be és / vagy kereskednének-e vele..

A Bitcoin jelentősen kisebb piaci kapitalizációval rendelkezik, mint az arany, ami hajlamosabbá teszi mindkét irányban a hatalmas mozgásokat. Ez a volatilitás nagyon jövedelmező lehet azoknak a kereskedőknek, akik kiaknázni akarják a volatilitást, és hatalmas profitra képesek.

Rengeteg olyan platform létezik, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára a kriptovaluták kereskedelmét, és sok olyan platform, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hagyományos eszközökkel, például arannyal és részvényekkel kereskedjenek, de az egyik platform egyesíti mindkét világ legjobbjait, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy mindkét típusú eszközzel egy kényelmes helyen kereskedjenek. : PrimeXBT.

Ez a platform ideális azoknak a kereskedőknek és aktív befektetőknek, akik egy helyen szeretnék kamatoztatni a különböző eszközök által tapasztalt volatilitást és mozgást, sőt lehetővé teszik a felhasználóknak a Bitcoin kereskedelmét 100x tőkeáttétellel – a kriptó összes ármozgásának rendkívül nyereségessé tétele.

Mivel az arany a BTC-nél sokkal több szabotázsingadozást lát naponta, a PrimeXBT lehetővé teszi a felhasználók számára a kereskedést a nemesfém 500-szoros tőkeáttétellel, ami kisebb áringadozásait ugyanolyan jövedelmezővé teheti a kereskedők számára, mint a Bitcoinnál jelentkező nagyobbakat.

A passzív befektetők számára azonban minden eszköz egyedülálló szerepet játszhat portfóliójában, az arany fedezi részvénypozíciói kockázatát, míg a Bitcoin magas kockázat-hozam arányt biztosít, amely hosszú távon megerősítheti portfóliójuk teljesítményét..

Összegzésképpen elmondható, hogy mindkét eszköznek megvannak az előnyei és hátrányai, és úgy tűnik, hogy mindkét passzív befektetői portfólión belül lehetősége van integrált szerepet játszani.

Az aktív kereskedők számára azonban egy olyan tőkeáttételes kereskedési platform használata, mint a PrimeXBT, hozzájárulhat az eszközök volatilitásának nagy realizált nyereséggé történő átalakításához, és mindkettő felhasználásával hosszú és rövid pozíciók, a kereskedők profitálhatnak, függetlenül attól, hogy a piacok milyen irányban mozognak.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me