Beginner’s Guide to Enigma: Láncon kívüli számítás és személyes adatok tárolása

Talány egy olyan blokkláncon alapuló protokoll, amely úttörő adatvédelmi technológiákra támaszkodik, amelyek lehetővé teszik a végpontok közötti decentralizált alkalmazásokat, amelyek méretezhetők. Az Enigma a blokklánccal, a skálázhatósággal és az adatvédelemmel kapcsolatos néhány konkrét kérdésre válaszul lett kifejlesztve..

Mi az Enigma?

Az Enigma csapat

Az Enigm mögött álló csapata számos olyan szakembert tartalmaz, akik az MIT-en csiszolták tudásukat, valamint a projektet támogató felső szintű befektetők. A társalapító és vezérigazgató, Guy Zyskind több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik a szoftverfejlesztésben, valamint az MIT Media Lab tapasztalatával. A másik társalapító, Can Kisagun termékvezető, az MIT Sloan MBA és a McKinsey-nél van tapasztalata. A csapat többi tagja Tor Bair, mint a növekedés és a marketing vezetője; Victor Grau Serrat vezető szoftvermérnökként; Frederic Fortier vezető szoftvermérnökként; Moria Abadi, mint vezető szoftvermérnök és kutató; Lena Kleyner vezető szoftvermérnökként; Ainsley Sutherland mint a termék- és partnerségi stratégia vezetője; és szoftvermérnökök: Isan Rivkin, Avishai Weingarten és Embar Almog.

Enigma Team

A további csapattagok között legalább négy, több mint 10 éves szoftverfejlesztési embert talál, akik közül kettőnek több mint 15 éves tapasztalata van. Az Enigma tanácsadóinak hosszú listáján szerepel az MIT Media Lab vállalkozói program igazgatója (Alex Pentland), a Pantera Capital partnere (Paul Veridittakit), az Abra vezérigazgatója (Bill Barhydt), a COO és a NerdWallet társalapítója (Jacob). Gibson), a Sora Ventures (Jason Fang) ügyvezető partnere, a Quantopian’s Hedge Fund Development (Justin Lent) volt igazgatója, a Circle korábbi kincs- és kereskedési VIP-je (Josh Lim), valamint a TwoSigma korábbi szoftvermérnöke ( Matthew Falk).

Miért vannak adatvédelmi és skálázhatósági problémák, és hogyan oldja meg őket az Enigma??

A blokkláncok adatvédelmi problémákkal néznek szembe, mivel bárki hozzáférhet az adatokhoz, ami lehetetlenné teszi az érzékeny adatok tárolását. Mivel nem tárolhat bizalmas adatokat, a blokkláncok korlátozott számú használati esettel rendelkeznek, minden módosítás nélkül. A skálázhatóság szempontjából a blokklánc-számítás túl drága és lassú, így megvalósíthatatlanná válik rendkívül nagy adatrészek tárolása vagy kiszámítása.

Blockchain problémák

Az Enigma mindkét problémát egyedülálló technológiával képes megoldani, amely egyszerre teszi lehetővé az adatvédelmet és a számítást. A más blockchain alapú platformokon található intelligens szerződések az Enigma „titkos szerződései”. Ezekben a titkos szerződésekben a bemeneti adatok rejtve maradnak a kódot végrehajtó Enigma hálózati csomópontok elől. Az Enigma mögött álló csapat úgy érzi, hogy az ilyen magánélet nélkül lehetetlen, hogy az intelligens szerződések és a blokkláncok valóban decentralizáltak és hasznosak legyenek.

Enigma ökoszisztéma

Az Enigma protokoll egy teljes ökoszisztémát képes működtetni. A Protokollréteg lehetővé teszi a kényes adatokat tartalmazó decentralizált számítást. A platformréteg tucatnyi különböző platformból áll, beleértve az AI-cseréket és az adatpiacokat, amelyeket az Enigma protokoll lehetővé tesz. Végül az Alkalmazásréteg lehetővé teszi, hogy több ezer olyan alkalmazás legyen, amelyek valóban decentralizáltak, és amelyek mind biztonságos adatot, mind privát számítást igényelnek.

Enigma Protocol

Enigma használati esetek

Az Enigma adatvédelmi protokoll állítása szerint számos iparágnak és magánszemélynek segíthet a dollármilliárdok feloldásában. Egyéni rétegben a felhasználók képesek az adatok független vagy kollektív bevételszerzésére, miközben az információkat titokban tartják az elemezni kívánó vállalatoktól. Ez mindenki számára előnyös helyzetet biztosít az egyének számára, akik értékelik a magánéletüket, de pénzt akarnak keresni az adataikról, és azoknak a vállalatoknak, akik további információkért a felhasználói adatokra támaszkodnak..

Enigma használati esetek

Az Enigma hasonló funkciót fog ellátni az egészségügyi ágazat számára, lehetővé téve a kutatók számára az adatok fogadását anélkül, hogy egészségügyi szolgáltatók vagy magánszemélyek aggódnának a magánélet miatt. Ez mindenkinek előnyös lehet, ha újításokhoz vezet.

Vannak a tárgyak internetével kapcsolatos alkalmazások is, mivel a decentralizált adatpiacok értéket teremtenek az IoT számára. A piactérek az Enigma egyedülálló adatvédelmi lehetőségeit fogják használni, hogy lehetővé tegyék a sikeres, láncon kívüli számításokat.

Az Enigma még előnyöket is kínál azoknak a hitelfelvevőknek, akik hitelt akarnak építeni vagy megszerezni. A hitelfelvevők az Enigma és a decentralizált bankrendszer segítségével bizonyíthatják, hogy megbízhatóak, miközben adataikat továbbra is titokban tartják a hitelezők előtt. Ez éles ellentétben áll a jelenlegi rendszerrel, amely előírja a hitelfelvevők számára, hogy az adatokat közvetlenül tegyék elérhetővé a hitelezők előtt. Ez az alkalmazás rengeteg növekedést tesz lehetővé a hitelezési ökoszisztémákban.

Mi a katalizátor?

A legelső alkalmazás, amely az Enigma protokoll használatával készült, az Katalizátor, amelynek már több tízezer felhasználója van. Ez a platform a professzionális kriptovaluta kereskedőket célozza meg adatközpontú kriptovagyon-kutatásával és befektetésével. A Catalyst lehetőséget ad a felhasználóknak az adatkezelésre, valamint az adatok megosztására, hogy nyereséges, adatközpontú befektetési stratégiákat hozzanak létre.

Katalizátor

Enigma ütemterv

 

Az Enigma 2018–2020 közötti ütemterve a saját nevükre tagolt szegmensekre oszlik: Discovery, Voyager, Valiant és Defiant. A felfedezés szakaszában a teszthálózat szerepel a második negyedévben, a mainnet pedig a harmadik negyedévben. Az Enigma Protocol MVP létrehozására összpontosít, beleértve a Titkos szerződések 1.0 verzióját, a dApp adatvédelmet és az Ethereummal való integrációt..

A Voyager 2019 első fele, a tesztnet az első negyedévben, a mainnet pedig a második negyedévben van. Ez magában foglalja a dApp méretezhetőségét és függetlenségét, valamint a Titkos szerződések 2.0-t.

A Valiant 2019 negyedik negyedévében és 2020 első negyedévében lesz, a teszthálózat és a mainnet egyaránt egynegyedet vesz igénybe. Ez a szakasz magában foglalja a nyílt hálózatot és a globális méretezhetőséget.

Végül: a Defiant 2020 harmadik negyedéve. Ekkor az Enigma el fogja érni a lánc függetlenségét és a valódi decentralizációt. Bár az ütemterv csak 2020-ig terjed, az Enigma projekt ennél tovább tervezi a jövőt. A csapat meg akarja építeni azt az alapot, amely évtizedekig vezet a folyamatos fejlődés végén.

Következtetés

Az Enigma protokollal a projekt képes legyőzni a blokklánccal szembesülő két fő akadályt, az adatvédelmet és a skálázhatóságot. Már létezik egy funkcionális alkalmazás, a protokoll, a Catalyst felhasználásával. Ezenkívül a projekt mögött álló csapat és a tanácsadók széleskörű tapasztalattal rendelkeznek, amelyek elősegíthetik a sikereket.

Hasznos Linkek

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me