Beginner’s Guide to Viuly: Decentralizált videómegosztó platform

Mi az a Viuly?

Az online felhasználók többsége jelentős időt tölt online videókkal olyan video platformokon, mint a Youtube és a Vimeo. Bár ezek a központosított platformok nagyszerűek, a hirdetésekre támaszkodnak az adott platform bevételszerzéséhez. Bár ezek a hirdetések általában bosszantóak, leginkább azoknak a platformoknak kedveznek, ahol a vállalatok a hirdetési bevételek 50-60% -át keresik. Figyelemgazdaságunkban senki sem állt meg, amikor feltették a kérdést – miért kellene hirdetéseknek alávetnünk magunkat, ha nem is kompenzálják a figyelmünket? A figyelem és az idő árucikk a digitális korban. Írja be Viuly, az a cég, amely meg akarja változtatni a videomegosztó piac üzleti modelljét.

Mi az a Viuly?

A Viuly egy decentralizált videomegosztó platform, amely a blokklánc segítségével fizeti és jutalmazza a videó alkotóit és a fogyasztókat. A befizetések VIU tokenekben történnek. A tranzakció előzményei nyilvánosak a Viuly blokkláncon. Célja a centralizált videómegosztással járó problémák megoldása.

Lehet, hogy már ismeri a Viuly tokeneket, ha Ön az Ethereum birtokosa, 485 millió tokenjüket dobták le – így nézzen be Ethereum pénztárcájába, hátha kapott valamennyit.

Mik a központosított videómegosztással kapcsolatos kérdések?

Mint korábban említettük, azok a felhasználók, akik online videókat néznek, nem kapnak kompenzációt idejükért vagy figyelmükért. A hirdetők sok bevételt keresnek, de kihasználják a felhasználókat, mivel nem kompenzálják erőfeszítéseiket. Ezenkívül a videó készítők csak a reklámbevételek 40-50% -át kapják. Demotiváló a kiváló minőségű videotartalom létrehozása, amikor a hirdetési bevételek döntő része magára a platformra jut. A platformok reklámköltségvetése túl magas, mivel ezek tartalmazzák e vállalatok működési költségeit és nyereségét, amelyek becslések szerint körülbelül 15 – 20%. A kattintási csalások szintén problémát jelentenek, amikor a robotok pazarolják a reklámköltségeket. Ez oda vezet, hogy a hirdetőknek több pénzt kell elkölteniük, hogy valós nézeteket szerezzenek.

Video Platform

A Viuly Video Felület

Hogyan oldja meg ezeket a kérdéseket szabálytalanul?

A videókat néző felhasználók jutalmazzák figyelmüket. A felhasználóknak bejelentkezve kell regisztrálniuk a jutalmak megszerzéséhez. A felhasználók a megtekintett videók hirdetési bevételeinek 25–95% -a. A videók készítői a hirdetők hirdetési kiadásainak 65% -át keresik. A felhasználók a prémium tartalomért is fizethetnek a VIU kriptovaluta használatával. A videók készítői a prémium tartalomért fizetett források 90% -át is keresni fogják. A decentralizált videóplatform legnagyobb előnye, hogy a megtekintések és a hirdetési kiadások statisztikája független és átlátható. Az összes adatot a blokklánc rögzíti. A kifizetéseket közvetlenül és automatikusan teljesítik, anélkül, hogy emberi interakcióra lenne szükség. Becslések szerint a hirdetési költségek 20% -kal alacsonyabbak, mint a központi videóplatformoké.

Viuly Platform

Mi a Viuly (VIU) kriptovaluta?

A VIU token egy Ethereum ERC-20 alapú intelligens szerződés token. A token növekedése a felhasználói bázishoz és a token iránti igényhez kapcsolódik. Minél több felhasználó van a Viuly-on, annál több hirdető akar hirdetni. A VIU teljes kínálata korlátozott, így a kereslet növekedésével a token értékének is idővel növekednie kell.

Hogyan működik Viuly?

A Viuly platform egy másik decentralizált technológiára, az IPFS-re támaszkodik. Ez egy peer-to-peer hipermédia protokoll, amely egy, központosított szerver helyett több számítógépről vagy társakról kap adatokat. Ez hasonló a torrentletöltések működéséhez, de több tulajdonos nem tárolja ugyanazokat az adatokat. Minden hálózati résztvevő csak azokat az adatokat tárolja, amelyek érdeklik, így nincs megismétlődő adatmegtakarítási tárhely. Verziókövető rendszerként szolgál azokhoz a fájlokhoz is, amelyeket módosítottak, ha ugyanazon fájlnak több verziója is létezik a hálózaton. Az emberek jutalomban részesülnek a tárhelyük használatáért és a Viuly-videók tárolásáért. VIU tokenekben fizetik. Ezenkívül a tárolás módja megakadályozza a felhasználókat, hogy prémium videókat töltsenek le. A videókat egy értékelési rendszer is moderálja.

Hogyan védi meg a platformot minősítésekkel a platform?

Van egy automatikus előmoderáló rendszer a videók vetítéséhez. Ennek célja, hogy ellenőrizze az eredeti tartalmat, és hogy a videók összhangban vannak-e a józan ésszel. Ha a rendszer megsértést észlel, az információt elküldi a moderátorok listájára. Ezek a moderátorok a Viuly platformon a legmagasabb besorolású felhasználók, és automatikusan kiválasztásra kerültek. Megerősíthetik vagy tagadhatják a jogsértéseket. Ha ez megerősítést nyer, akkor a videó automatikusan törlődik, és a felhasználó besorolása csökken. A felhasználók hirdetőként, alkotóként vagy fogyasztóként használhatják a platformot.

Hogyan működik a Viuly a hirdetők számára?

A hirdetők videohirdetést töltenek fel Viulyba. Kiválaszthatják a megtekintésenkénti költséget, és megadhatják a célzást a közönség demográfiai adatai alapján. A videohirdetés csak azoknak a felhasználóknak jelenik meg, akik megfelelnek a demográfiai feltételeknek. A jutalmat automatikusan kifizetik a felhasználó pénztárcájába a hirdetés minden egyedi megtekintéséért. A hirdetők ingyenes videók alatt is hirdethetnek. Ez lehetővé teszi, hogy szalaghirdetések vagy 30 másodperces videók jelenjenek meg a videó alatt. Az alkotó és a fogyasztó egyaránt jutalmat kap – 65% jut az alkotónak, a fogyasztó pedig a megtekintésenkénti költség 25% -át. Viulyba integrált piac is működik, ahol a hirdetők eladhatják áruikat. A felhasználók azonnal vásárolhatnak VIU-tokenek használatával, amelyeket pénztárcájukból az eladó pénztárcájába helyeznek át.

Hirdetők

Hogyan működik a szabálytalanság a tartalomkészítőknél??

A videó készítők prémium videókat tölthetnek fel, és kiválaszthatják a megtekintésenkénti árat. Ez lehetővé teszi bevételszerzett videocsatornák létrehozását, például online oktatást. A csatornakészítők fizetős csatornákat is létrehozhatnak, ahol a fogyasztók előfizetési díjat fizetnek. Az alkotók prémium tartalom helyett ingyenes videókat is feltölthetnek, amelyekből hirdetésekkel lehet bevételt szerezni. Ha bevételszerzésre kerül a videó, akkor a videó készítői megkapják az egyedi megtekintésenként megadott hirdetési kiadások 65% -át. A videokészítők számára az utolsó lehetőség a teljesen ingyenes videók, amelyek nem támogatottak a hirdetésekkel. Ehelyett a videó alatt van egy adományozás gomb, ahol a fogyasztók VIU-tokent adományozhatnak a videó készítőinek és támogathatják költségeiket.

Tartalomkészítők

Hogyan működik a szabálytalanság a videofogyasztók számára??

A fogyasztók ingyenes videókat nézhetnek, amelyek támogatják a hirdetéseket, és a megtekintésenkénti költség 25% -át automatikusan megkapják pénztárcájukban. A fogyasztók hirdetések nélkül is ingyenes videókat nézhetnek, és VIU-tokent adományozhatnak, ha a tartalmat közvetlenül a videó készítőinek élvezték. A fogyasztók promóciós videókat nézhetnek, és megtekintésenként megkapják a hirdetési kiadások 90% -át. Lehetőség van feliratkozni egy prémium csatornára is VIU tokenek használatával, vagy vásárolni termékeket és szolgáltatásokat VIU token használatával közvetlenül az eladótól a Viuly piactéren. A videotartalom fogyasztói soha nem tudják, mely videók jutalmazzák őket tokennel, így ez nem jutalomalapú nézet.

Felhasználók

Hogyan néz ki az ütemterv?

Viulynak már van a platform alfa verziója fut, és célja, hogy hamarosan elinduljon a béta verzió. A projekt fő célja, hogy 2019-ig meghaladja a 25 millió embert a Viuly platformon.

Viuly ütemterv

Következtetés

Úgy tűnik, hogy Viuly megoldja a központosított, videomegosztó platformok valódi hiányosságait. A felhasználók figyelmének megjutalmazása nagyszerű ösztönző a hirdetések megtekintésére, és a hirdetőket is minőségi hirdetések létrehozására ösztönzi. Elmúltak azok az idők, amikor a videók fogyasztói esztelenül kihagyják a bosszantó hirdetést, hogy eljussanak a megtekinteni kívánt videotartalomhoz. Amikor a fogyasztók rájönnek, hogy kompenzálják az idejüket, a videohirdetésekkel való interakció teljesen megváltozik. A tranzakció már nem kizsákmányoló, de a felhasználót egyenlő mértékben díjazzák az idejükért és a figyelmükért.

Hasznos Linkek

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me