Kezdő útmutató a Cardanóhoz

Cardano Guide

Cardano decentralizált nyilvános blokkláncot, valamint teljes nyílt forráskódú kriptovaluta projektet kínál a felhasználóknak. Jelenleg a Cardano egy intelligens szerződéses platformon dolgozik. Ha elkészült, ez olyan funkciókat fog nyújtani, amelyek fejlettebbek, mint bármely más, eddig kifejlesztett protokoll.

Cardano weboldal

Ki áll Cardano mögött?

Három szervezet együtt dolgoznak a Cardano létrehozásán. A Cardano Alapítvány székhelye Svájc. Ennek a független szabványügyi testületnek a célja a Cardano felhasználók támogatása, valamint a hatóságokkal való együttműködés kereskedelmi és szabályozási kérdésekben. Az IOHK vezető szerepet tölt be a kriptovaluta-fejlesztésben és -kutatásban, és 2020-ig rendelkezik a platformfejlesztési szerződéssel. Végül az Emurgo befektet startupokba és segít a kereskedelmi vállalkozásoknak a meglévő Cardano blokkláncra építeni..

Cardano Team

Mi teszi a Cardanót egyedivé?

Az összes blokklánc-technológia közül a Cardano a legelső blokklánc-alapú platform, amely egy kutatás-alapú megközelítésből és tudományos filozófiából származik. A Cardano nem csupán egy alaplap, hanem számos tudományos cikket is kínál a befektetők számára. A Cardano fejlesztésének csapata egy globális kollektíva, tele szakértő kutatókkal és mérnökökkel.

A Cardano mögött álló csapat azért használta ezt az egyedülálló megközelítést, mert felismerik, hogy a technológiának rugalmasnak, skálázhatónak és biztonságosnak kell lennie, ha a felhasználók milliói képesek kihasználni azt. Emiatt a csapat ugyanolyan hangsúlyt fektetett a tudományos szigorúságra a Cardano és az Ada kriptovaluta fejlesztésekor, mint a banki vagy repülési célú kritikus rendszerekkel..

A Cardano egy másik módja, hogy kiegyensúlyozza a szabályozók és a felhasználók igényeit, miközben a magánélet és a szabályozás területén dolgozik. Mint ilyen, a Cardanónak egy új típusú szabályozott számítástechnikát kell bevezetnie, amely nyílt hozzáférése révén lehetővé teszi a pénzügyi integráció javítását.

A Cardano kriptovalutát és technológiai platformot kínál

Amellett, hogy az Ada kriptovalutát kínál, a Cardano rendelkezik technológiai platformmal is. Ha elkészült, olyan pénzügyi alkalmazásokat futtathat, amelyeket egyének, kormányok és más szervezetek világszerte napi szinten használnak. A csapat több platformon építi a platformot, mivel ez lehetővé teszi a jövőbeli frissítések rugalmasságát és egyszerűbb karbantartást. A projekt azzal a telepítési réteggel kezdődik, amelyet az Ada futtatásához fognak használni. Ezt követően a csapat felépít egy számítógépes réteget, amely kezeli az intelligens szerződéseket, amelyek a jövőbeli üzleti és kereskedelmi alapú digitális jogi megállapodások. Ezenkívül a Cardano olyan dappokat vagy decentralizált alkalmazásokat fog futtatni, amelyek blokklánc használatával működnek, ahelyett, hogy egy fél irányítaná őket.

Mit kell tudni az Ada kriptovalutáról?

Az Ada a Cardano mögött álló kriptovaluta, amelyet digitális alapok fogadására és küldésére használnak. A fejlesztők úgy érzik, hogy a digitális készpénz, mint Ada, megmutatja, hogy lesz a pénz a jövőben. Gyors közvetlen átviteleket tesz lehetővé garantált biztonsággal a titkosításnak köszönhetően.

Az Ada használatához a befektetőknek használniuk kell a Daedalus pénztárca, amely egy hierarchikus determinisztikus, többplatformos, biztonságos pénztárca, amelyet kifejezetten erre a kriptovalutára terveztek. A pénztárca egyszerűen telepíthető, és lehetővé teszi, hogy mindent megtekinthessen, és akár tranzakciókat is keressen. A blokklánc állapotával kapcsolatos konkrét információk megtekintésére használja. Titkosított kiadási jelszavakkal és magánkulcsokkal is rendelkezik a biztonság növelése érdekében, valamint az a lehetőség, hogy papír tárolóba exportálhatók hűtőtárolás céljából. Az Ada beváltás történhet titkosítatlan vagy titkosított beváltási tanúsítványokon keresztül, és a felhasználók beállíthatják a tranzakcióbiztosítási szintet.

Cardano pénztárca

A Cardano mögött álló fejlesztők csapata azon dolgozik, hogy támogatást nyújtson az Ethereum Classic és a Bitcoin számára, valamint hogy mobil pénztárcát hozzon létre mind az iOS, mind az Android számára. Olyan alkalmazásbolton is dolgoznak, amely tartalmazza szinte az összes kriptovaluta és a közösség által épített alkalmazás támogatását, valamint a tétet, amely lehetővé teszi az Ada-tulajdonosok számára, hogy blokkokat generáljanak és többet keressenek..

Hogyan vásárolhat Cardano ADA-t

Jelenleg az Ada kriptovalutát számos tőzsde egyikén keresztül lehet vásárolni vagy eladni, a lista folyamatosan növekszik. A kriptopénz végül Japán bizonyos ATM-eiben is elérhető lesz. Az Ada-val rendelkezők választhatnak egy Cardano betéti kártyát is, amely lehetővé teszi, hogy ugyanúgy használhassa, mint bármely más valutát. Az alapokat zökkenőmentesen automatikusan átváltják a helyi pénznemre. A betéti kártya összekapcsolódik egy alkalmazással, így nyomon követheti a tranzakciókat és az Ada-egyenlegét.

Így vásárolhat most néhány ADA-t…

Nem vásárolhatja meg az ADA-t „Fiat” valutával, ezért először egy másik devizát kell vásárolnia – a legegyszerűbb a Bitcoin vagy az Ethereum megvásárlása, amelyet a Coinbase-ban banki átutalással vagy betéti / hitelkártyás vásárlással tehet meg, majd cserélje ki az ADA számára egy olyan tőzsdén, mint a Binance.

Regisztráljon a Coinbase oldalon

A kriptovaluta első vásárlóinak azt javasoljuk, hogy az első vásárláshoz használja a Coinbase-t – könnyen használható, az USA kormánya teljes mértékben szabályozza, így tudja, hogy ez az egyik legbiztonságosabb és legelismertebb hely, ahol kriptovalutát vásárolhat. A Coinbase lehetőséget kínál Bitcoin, Litecoin és Ethereum megvásárlására hitel- vagy betéti kártyával vagy banki átutalással. A kártyák díjai magasabbak, de a pénznemet azonnal megkapja.

A regisztráció során bizonyos személyazonosság-ellenőrzést kell végeznie, mivel szigorú pénzügyi irányelveket kell betartania. Győződjön meg róla, hogy a regisztrációhoz használt linkünket használja, akkor 10 dollár jóváírást kap ingyenes bitcoinban, amikor először vásárol 100 dollárt.

Coinbase webhely

A kezdéshez kattintson a „Regisztráció” gombra, ahol egy regisztrációs űrlapra kerül, ahol meg kell adnia a nevét, az e-mail címét és ki kell választania egy jelszót.

Ezután a Coinbase e-mailben küld egy linket az e-mail fiók igazolásához, miután az e-mailben található linkre kattint, egy ellenőrző oldalra kerül. Ezután meg kell adnia telefonszámát, és feltöltenie egy személyi igazolvány fényképét – ez lehet útlevél, vezetői engedély stb. Hozzá kell adnia fizetési adatait is, hogy szükség szerint hozzáadhassa bankszámláját, betéti vagy hitelkártyáját – Rövid idő elteltével fiókját ellenőrizzük, és ezután elvégezheti az első vásárlást.

Coinbase ellenőrzés

Ethereum vagy Bitcoin vásárlása

Ehhez az útmutatóhoz megvásároljuk az Ethereumot, hogy felcseréljük a megcélzott kriptovalutára. Ennek oka az, hogy sokkal olcsóbb díjakkal rendelkezik, mint a bitcoin a küldésért, és a tranzakció is sokkal gyorsabban történik. Tehát a Coinbase-ben keresse fel a tetején található „Vásárlás / Eladás” fület, válassza az „Ethereum” lehetőséget, válassza ki a fizetési módot, és adja meg a vásárolni kívánt összeget – megadhat egy amerikai dollár összeget vagy egy sor étert..

Vásároljon Etherumot

Ezután felkérést kap a tranzakció megerősítésére, ha kártyával fizet, előfordulhat, hogy igazolást kell végeznie a kártya szolgáltatójánál. Amint ez elkészült, az Ethererumot hozzáadjuk a fiókjához.

Vásárolja meg az ADA-t a Binance-nál

Most már elküldheti éterét a Binance-be, hogy megvásárolja az ADA-t, és nézze meg itt a Binance-áttekintést, hogy lássa, hogyan lehet regisztrálni és vásárolni a tőzsdén..

Binance pénztárcák

Hogyan használja Ouroboros a tétbiztos bányászatot?

Cardanón belül talál egy új algoritmust a tét igazolására, az Ouroboros néven. Ez az algoritmus meghatározza, hogy a különféle csomópontok hogyan jutnak konszenzusra a hálózatot illetően. Jelentős újítást jelent a blokklánc-technológia világában, és feleslegessé teszi az energiát felemésztő, a munka igazolására vonatkozó protokoll szükségességét. Mivel ez az energiafogyasztás akadályozza meg a blokklánc-méretezés szélesebb körű alkalmazását, az Ouroboros fontos előrelépés.

Az Ouroboros rendszert egy csapat tervezte Aggelos Kiayias professzorral, az IOHK vezető tudósával az élen, és ez a legelső tétbiztosítási protokoll, amely matematikailag bizonyítottan biztonságos. Ez egyben az első szakértői felülvizsgálat, amely a vezető kriptográfiai konferencia, a Crypto 2017 részvételének részeként történt meg. Mint ilyen, Ouroboros biztonsága összehasonlítható a Bitcoin blokkláncával, amit nem veszélyeztettek.

Ouroboros

A Ouroboros tétbiztosítási algoritmusával a következő blokk létrehozásához érdekelt felet véletlenszerűen választják ki, a blokklánc-főkönyv alapján és a tét nagyságával arányosan. A „Bizonyítás” arra utal, hogy minden tranzakciós blokk jogos. A „tét” arra a relatív értékre utal, amelyet a csomópont címek tartanak.

Milyen más saját technológiával rendelkezik a Cardano?

A Cardano egyedülálló Block Explorer programmal rendelkezik, amely lehetővé teszi a tranzakciók előzményeinek ellenőrzését. Az Ada-val kapcsolatos tranzakciókat a blokkláncon keresztül nyilvánosan rögzítik, így láthatja a tranzakció dátumát és idejét, az elküldött összeget és a feladó nyilvános címét. A valódi verzió nagyon hamar elindul, és a Cardano Testnet verzió már aktív.

Következtetés

Úgy tűnik, hogy a Cardano megbízható blokklánc platform, annak az egyedülálló megközelítésnek köszönhetően, hogy a tudományos módszereket ténylegesen alkalmazzák a fejlesztésben. A jövőben nagyszerű dolgokat várunk el Cardanótól a tudományos filozófia használata és az a tény között, hogy teljesen nyílt forráskódú.

Hasznos Linkek

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me