Kezdő útmutató a Quantstamphoz

Quantstamp Guide

Quantstamp a legelső intelligens szerződéses protokoll a biztonság ellenőrzéséhez. Ehhez az Ethereum technológiára van szükség, és kibővíti annak biztosítására, hogy a felhasználók intelligens szerződései biztonságosak legyenek.

Quantstamp

Ki áll a Quantstamp mögött?

A Quantstamp mögött álló csapat tele van a szoftvertesztelés szakértőivel, és több mint 500 hivatkozással rendelkezik a Google Scholarban. Ez magában foglalja a Ph.D.-ket is, több éves ipari tapasztalattal. Richard Ma társalapító és vezérigazgató, aki üzleti és stratégiai műveletekkel, valamint algoritmikus kereskedelemmel és egyebekkel rendelkezik. Steven Stewart társalapító és CTO, intelligens szerződések fejlesztésével és a kanadai Nemzetvédelmi Minisztériummal rendelkezik. Edward Zulkoski, vezető biztonsági mérnök intelligens szerződések fejlesztésében dolgozik, és átfogó kutatásokat végzett az SMT és SAT megoldók területén. A másik vezető biztonsági mérnök, Vajih Montaghami szoftverellenőrzést végez, a skálázható rendszerek és a biztonsági infrastruktúra szakértője.

Quantstamp Team

A csapat további tagjai: Prit Sheth mint vezető háttérmérnök, Leonardo Passos mint vezető fejlesztő, Krishna Sriram mint közösségi menedzser és PR, Anna Kao mint grafikus és UX-tervező, Jared Harril mint közösségi vezető, Alex Murashkin mint vezető szoftver mérnök, Kacper Bak pedig vezető szoftvermérnök. A csapat jelenleg blockchain mérnököket is keres, és hamarosan bejelenti Ph.D. nagy tapasztalattal rendelkező biztonsági mérnökök.

Mit csinál a Quantstamp?

A Quantstamp lényegében auditáló hálózat. Ez a speciális hálózat összekapcsolja a befektetőket, a felhasználókat és a fejlesztőket az ellenőrzés igazolásával, amely méretezhető és átlátható. A hálózat lehetővé teszi az intelligens szerződések különféle sérülékenységeinek automatizált ellenőrzését. Automatikusan megjutalmazza azokat is, akik azonosítják a hibákat, ösztönözve a hálózatot arra, hogy mindig a legjobb állapotban legyen.

Hogyan működik

Milyen problémákat kezel a Quantstamp?

A Quantstamp mögött álló csapat felismeri, hogy a blokklánc-hálózatok valóban biztonságosak, de javítani akarja az intelligens szerződések biztonságát, ami nagyon hiányzik. Az újságban a csapat azokat az eseteket idézi, amikor a hackerek 30 és 55 millió dollárt raboltak el hibák miatt, bemutatva azt a pontos forgatókönyvet, amelyet a Quantstamp-mal remélni akar.

A csapat úgy véli, hogy az intelligens szerződések érvényesítésének jelenlegi kísérletei nem elegendőek, és hogy egy biztonsági tanácsadó cég használatához emberi szakértőre lenne szükség az intelligens szerződések ellenőrzéséhez. Ez magas hibakockázathoz és magas költségekhez vezet, amellett, hogy nagy mértékben támaszkodnak egyetlen vállalatra, ez kockáztatja az auditálandó vállalkozást. Alapvetően a csapat nem gondolja, hogy az emberi auditorok képesek lennének lépést tartani az okos szerződések növekvő számával, mivel nincs elegendő szakértő, ami emelkedő költségekhez vezet.

Intelligens szerződés

Az intelligens szerződések ellenőrzésére alkalmas méretezhető, költséghatékony rendszer létrehozásával a Quantstamp megoldja ezeket a problémákat, lehetővé téve az emberekre támaszkodó auditok lefolytatását..

Melyek a Quantstamp legfontosabb jellemzői?

A Quantstamp mögött álló protokoll két fő részre támaszkodik. Az első a szoftver-ellenőrző rendszer, amely teljesen automatizált és frissíthető. Ez a rendszer ellenőrzi a Solidity programokat, és az egyre kifinomultabb támadások elkapására szolgál. A második rész az automatizált jutalomkifizetés, amely jutalmat nyújt azoknak az emberi résztvevőknek, akik hibákat találnak az intelligens szerződésekben. Ez lehetővé teszi a Quantstamp számára, hogy áthidalja a szakadékot a jelenlegi emberi auditorokra támaszkodó bizalom és a szoftverre való áttérés között.

A Quantstamp büszke arra, hogy költséghatékony, így a vállalatok nem haboznak a szolgáltatások előnyeinek kihasználása és okos szerződéseik biztonságának biztosítása terén. Skálázható is, minden Ethereum projekt igazolásán dolgozik. Ideális esetben végül az Ethereum mainstream elfogadásának alapvető részévé válik. A Quantstamp, a biztonságot szem előtt tartva, rendkívül biztonságos. Ellenőrzés-igazolási protokollját úgy alakították ki, hogy lehetetlenné tegye a rosszindulatú szándékkal rendelkezők számára az ellenőrzés eredményeinek manipulálását. Ez kiküszöböli a centralizált auditok sebezhetőségével járó kockázatot.

Mit kell tudni a Quantstamp Tokenekről?

A Quantstamp tokenek (QSP) az Ethereum ERC20 típusai, és csak ETH-val vásárolják őket a tömeges forgalom során. Az előértékesítésnek nincsenek egyedi sapkái, mivel ezt mérnökök bérlésére használják. A fő értékesítésnek egyedi kupakjai vannak. A végén minden el nem adott token ki lesz égve. Az alapító csapat tokenjeinek hároméves átadási ütemezése van.

Összesen a tokenek 65 százalékát osztják el a tokenek eladása során, 20 százalékot a csapat és a tanácsadók számára szánnak. Az alaptevékenység-tartalék 10 százalékot kap, az utolsó 5 százalék pedig a közösség fejlesztésére jut. A bevételek teljes 50 százaléka egyenesen a termékfejlesztésbe kerül, további 30 százalékot marketingre és közösségre, 15 százalékot adminisztratív és általános pénzeszközökre, 5 százalékot pedig a biztonságra fordítanak..

Hogyan használják a QSP tokeneket?

A QSP tokenek az ellenőrzési szolgáltatások fizetési módjai, valamint az, hogy az ellenőrzést nyújtók hogyan jutalmazzák. A közreműködők QSP tokenteket kapnak a szoftverhez, amellyel hozzájárulnak a Solidity programok ellenőrzéséhez. Azok, akik a Quantstamp validációs csomópontokat futtatják, cserébe QSP tokent kapnak, és azok, akik hibákat találnak, QSP formájában is megkapják fejüket. Azok, akik szerződést kötnek, QSP tokent fizetnek, amikor ellenőrzik okos szerződésüket.

Hogyan lehet megvásárolni a Quantstamp QSP-t

Nem tudja megvásárolni a QSP-t „Fiat” valutával, ezért először egy másik devizát kell vásárolnia – a legegyszerűbb a Bitcoin vagy az Ethereum megvásárlása, amelyet a Coinbase-ban banki átutalással vagy betéti / hitelkártyás vásárlással tehet meg, majd cserélje ki a QSP számára egy olyan tőzsdén, mint a Binance.

Regisztráljon a Coinbase oldalon

A kriptovaluta első vásárlóinak azt javasoljuk, hogy az első vásárláshoz használja a Coinbase-t – könnyen használható, az amerikai kormány teljes mértékben szabályozza, így tudja, hogy ez az egyik legbiztonságosabb és legismertebb hely, ahol kriptovalutát vásárolhat. A Coinbase lehetőséget kínál Bitcoin, Litecoin és Ethereum megvásárlására hitel- vagy betéti kártyával vagy banki átutalással. A kártyák díjai magasabbak, de a pénznemet azonnal megkapja.

A regisztráció során bizonyos személyazonosság-ellenőrzést kell végeznie, mivel szigorú pénzügyi irányelveket kell betartania. Győződjön meg róla, hogy a regisztrációhoz használt linkünket használja, akkor 10 dollár jóváírást kap ingyenes bitcoinban, amikor először vásárol 100 dollárt.

Coinbase webhely

A kezdéshez kattintson a „Regisztráció” gombra, ahol egy regisztrációs űrlapra kerül, ahol meg kell adnia a nevét, az e-mail címét és ki kell választania egy jelszót.

Vásárolja meg az Ethereumot

Ehhez az útmutatóhoz megvásároljuk az Ethereumot, hogy felcseréljük a megcélzott kriptovalutára. Ennek oka az, hogy sokkal olcsóbb díjakkal rendelkezik, mint a bitcoin a küldésért, és a tranzakció is sokkal gyorsabban történik. Tehát a Coinbase-ben keresse fel a tetején található „Vásárlás / Eladás” fület, válassza az „Ethereum” lehetőséget, válassza ki a fizetési módot, és adja meg a vásárolni kívánt összeget – megadhat egy amerikai dollár összeget vagy egy sor étert..

Vásároljon Etherumot

Ezután felkérést kap a tranzakció megerősítésére, ha kártyával fizet, előfordulhat, hogy igazolást kell végeznie a kártya szolgáltatójánál. Amint ez elkészült, az Ethererumot hozzáadjuk a fiókjához.

Vásároljon QSP-t a Binance-nél vagy a Kucoin-nál

Mostantól elküldheti éterét a Binance-be, hogy megvásárolja a QSP-t. Tekintse meg itt a Binance áttekintését, hogy lássa, hogyan lehet regisztrálni és vásárolni a tőzsdén..

Binance pénztárcák

A QSP a Kucoin tőzsdén is megvásárolható, nézze meg itt található útmutatónkat, hogy megtudja, hogyan lehet használni ezt a cserét.

Kucoin

Hogyan néz ki az ütemterv?

2018 januárjában a Quantstamp befejezi az érvényesítési csomópont kiépítését, amely egy kibővített Ethereum csomópont. Februárban megtörténik az ötödik félautomatizált audit az elemző szoftver V1 segítségével. Ezt a szoftvert hozzá kell adni az érvényesítési csomóponthoz, amely felelős a nyers kimenet és az ellenőrzési igazolás kivonatának visszaszolgáltatásáért. Márciusban a csapat a tesztelési szakaszon és a titkos-gazdasági ösztönzők javításán dolgozik, a token-tulajdonos irányítási rendszer elindításán túl..

Gyártási szakaszok

Áprilisban a teszthálózatot tesztelés és validálás után telepítik. Ezen a ponton megkezdődik a rendszer tudományos áttekintése is. Májusban lesz az első Quantstamp hackathon, és az intelligens szerződéses biztosítással kapcsolatos munka júniusban kezdődik. Júliusban a jelzőtulajdonosok szavaznak a mainnetről, a mainnet V1 pedig augusztusban jelenik meg. Szeptemberben a csapat megkezdi az elosztott SAT konszenzus és a BFT kidolgozását a V2 mainnet számára. Októberben az intelligens szerződéses biztosítás alfa terméke felkerül a mainnet intelligens szerződéseire.

Következtetés

A Quantstamphoz hasonló rendszer szükségességéről sokan nem tudtak, amíg fel nem került, de ez a platform jelentős változást hozhat. A biztonság valóban aggodalomra ad okot az intelligens szerződések terén, és a Quantstamp mögött álló csapattal és technológiával ezt az aggodalmat gyorsan csökkenteni kell. A meglévő ösztönzők és a csapat tapasztalata alapján a Quantstamp-nak hatékonynak kell lennie annak biztosításában, hogy az intelligens szerződések hibamentesek legyenek.

Hasznos Linkek

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me