Kezdő útmutató a QuarkChainhez: Nagykapacitású Blockchain Platform

QuarkChain QKC ár

QuarkChain egy biztonságos, engedély nélküli, méretezhető és decentralizált blokklánc. A QuarkChain egyik célja az aprító technológia felhasználása másodpercenként több mint 1 millió tranzakció (tps) végrehajtására. Lényegében a QuarkChain nagy kapacitású áteresztőképességű, egyenrangú blokkláncként forgalmazza magát, amely gyors és biztonságos decentralizált alkalmazásokhoz nyújt segítséget.

QuarkChain Guide

A QuarkChain mögött álló csapat azért hozta létre ezt a blokkláncot, hogy megoldja a skálázhatóság kérdését, amellyel az összes fő blokklánc jelenleg szembesül. A csapat úgy érzi, hogy a kérdés sürgőssége miatt a Bitcoin közösség egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy megvárja, amíg mindannyian megállapodnak a megoldásról. Ehelyett úgy érzik, hogy különböző megoldások – például a QuarkChainben rejlő megoldások – felkínálásával arra kényszerítik a közösséget, hogy egy kemény villán keresztül hasítson és találja meg a legjobban működő megoldást..

Hogyan hasonlítható össze a QuarkChain skálázhatósága ?

Mint említettük, a QuarkChain olyan szilárdítási technológiára támaszkodik, amely lehetővé teszi, hogy több mint 1 millió tps-t nyújtson. Összehasonlításképpen: a Bitcoin 1.0 csak 4 tps, az Ethereum 2.0 pedig csak 10 tps. Még a Visa-nak is csak 65 000 tps volt 2016. augusztusában.

A QuarkChain magas skálázhatóságának és tps-jének fő oka a szilánkosítás használata az alapvető blokklánc-értékekkel, például a biztonsággal és a decentralizációval együtt. A QuarkChain mögött álló csapat tagjai olyan tapasztalatokkal rendelkeznek, mint például a Google és a Facebook, így megadva nekik azt a tapasztalatot, hogy nagyszabású elosztott rendszerek fejlesztésén dolgozzanak. Ez pedig ismereteket nyújt a skálázhatóság felajánlásának módjairól a centralizált rendszerekben, amelyeket a QuarkChain csapata alkalmazhat decentralizált rendszerükre.

tps

A magas TPS nem az egyetlen fontos tényező

A GYIK részben a QuarkChain más olyan projektekkel foglalkozik, amelyek már lenyűgöző tps-t értek el, elmagyarázva, hogy nem ez az egyetlen mérés, amelyet be kell vonni a hálózat megtekintésekor. A csapat rámutat arra, hogy a folyamatban lévő, magas tps-t igénylő projekteknek, mint például az Alipay, áldozatot kell hozniuk a biztonság és a decentralizáció szempontjából e méretezhetőség elérése érdekében. A QuarkChain kiemelkedik e projektek közül azzal, hogy képes elérni a magas tps skálázhatóságát a biztonság vagy a decentralizáció feláldozása nélkül..

Mitől más a QuarkChain?

A gyenge bányászokat arra ösztönzik, hogy közvetlenül bányásszanak anélkül, hogy részesei lennének egy bányászati ​​medencének. A QuarkChain kifejlesztett egy ösztönző keretrendszert, amely a játékelméletet használja. Ennek keretében ösztönzik a hash-hatalmat a szilánkok közötti egyenlő elosztásra.

Ezenkívül a QuarkChain ösztönzi a fokozott decentralizációt több olcsó csomópont révén, amelyek aztán létrehoznak egy fürtöt, amely szuperteljes csomópontként működik. Ez megakadályozza a szuperteljes csomópontokkal járó magas költségeket, amikor a tps magas lesz.

A védelem szempontjából a QuarkChain minden tranzakciója a hálózat hash-teljesítményének 50 százalékát védi. Ez hihetetlenül kihívást jelent a kettős kiadásokkal járó támadás számára, különösen ha a QuarkChain decentralizált jellegével kombináljuk.

Technológia

A QuarkChain emellett támogatást nyújt a több részre kiterjedő tranzakciókhoz, és csak egy fiókra van szükség az összes szilánkokhoz. Ezek a több részre kiterjedő tranzakciók perceken belül megerősíthetők és bármikor kiadhatók. Ezenkívül a szilánkok közötti tranzakciók áteresztőképessége lineárisan növekszik a szilánkok számának növekedésével. Amellett, hogy csak egy számlára van szükség az összes szilánkokhoz, egyetlen intelligens pénztárca tárolja a különféle szilánkok összes kriptovalutáját.

A QuarkChain kétrétegű blokklánc-struktúrára támaszkodik. A szilánkokként ismert szilánkos blokkláncok az első réteg, míg a második réteg egy gyökér blokklánc, amely megerősíti a szilánkok blokkjait.

Hogyan kapcsolódhat be a közösség a QuarkChain-be?

A QuarkChain valójában többféle lehetőséget kínál arra, hogy a projekt iránt érdeklődők bekapcsolódjanak a közösségbe. A tesztnet 2018. májusában vált elérhetővé. Ezt megelőzően a közösség 100 önkéntesét találta meg a béta meghívásos teszten. Üdvözölt minden jelentkezőt, aki rendelkezik blockchain programozási tapasztalattal és erős technikai háttérrel.

QuarkChain Tokenek

A QuarkChain tokenek QKC néven ismertek, és ERC-20 kompatibilis tokenek, amelyeket az Ethereum blokkláncon keresztül terjesztenek. A QuarkChain mainnet elindítását követően az előkészítés ezeket a QKC tokenteket a mainnet tokenekké alakítja. A jövőben a bányászok QKC tokent fognak gyártani.

Összesen 10 milliárd QKC áll rendelkezésre. Ennek 20 százalékát a jelképes eladásra, 15 százalékot a csapatra, 5 százalékot a tanácsadókra és 15 százalékot az alapítványra fordítják. A fennmaradó 45 százalék a bányászat, a marketing és a közösség között oszlik meg. A QuarkChain projekt megjegyzi, hogy a bányászat a jövőben kisebb inflációhoz vezethet.

QuarkChain QKC tokenek vásárlása

Nem tud QKC-t vásárolni „Fiat” devizával, ezért először egy másik devizát kell vásárolnia – a legegyszerűbb a Bitcoin vagy az Ethereum megvásárlása, amelyet a Coinbase-ban banki átutalással vagy betéti / hitelkártyás vásárlással tehet meg, majd ezzel kereskedhet. QKC-hez a tokent felsoroló cserén.

Győződjön meg róla, hogy a regisztrációhoz használt linkünket használja, akkor 10 dollár jóváírást kap ingyenes bitcoinban, amikor először vásárol 100 dollárt.

Coinbase webhely

Miután megvásárolta az Ethereumot, a következő tőzsdéken kereskedhet QKC tokenekkel:

  • Binance
  • Kucoin
  • Idex
  • Gate.io

Milyen típusú alkalmazásokat támogat a QuarkChain?

Bármely blokklánc kulcsfontosságú része az általa támogatott dApps. A QuarkChain Network nyíltan üdvözli a dApps egy sorát, különös tekintettel azokra, akik magas tranzakciós arányt igényelnek. Ilyenek például a reklámmal kapcsolatos dApps, a big data, az AI, az IoT, a peer-to-peer megosztási gazdaságok és a játékok. A QuarkChain úgy véli, hogy ez lesz a tökéletes megoldás a mai dApps tartományban, amelyek szünetelnek, miközben egy blokklánc-hálózatot várnak azzal a skálázhatósággal, amelyre szükségük van a potenciáljuk eléréséhez.

QuarkChain ütemterv

A QuarkChain fő munkája 2017 második negyedévében kezdődött a blockchain skálázhatóság problémájának kutatásával. Annak az évnek a negyedik negyedévében a csapat elkészítette az útmutatót. 2018 februárjában kiadta a fehér könyvet, és kitöltötte a 0.1 ellenőrző kódot. 2018 márciusában a pénztárca és a testnet 0,1 verziója is megjelent.

Ütemterv

A második negyedévben a csapat a testnet 1.0 és az intelligens szerződés 0.1-n dolgozik. 2018 negyedik negyedévében a csapatnak meg lesz a QuarkChain Core 1.0, a mainnet 1.0 és a SmartWallet 1.0. 2019 második negyedévére a SmartWallet és a QuarkChain Core egyaránt 2.0 verziójú lesz.

Következtetés

A QuarkChain egy decentralizált blokklánc-hálózat, amelynek célja a meglévő hálózatokat sújtó méretezhetőség kérdésének megoldása szilánkos technológiával. Ily módon a QuarkChain drámai módon kibővítheti a blokklánc-technológia hasznosságát, mivel számos alkalmazást korlátoz a meglévő blokklánc-hálózatok skálázhatósága. A projekt még mindig folyamatban van, de a QuarkChain már számos pozitív lépést megtett, és már elkezdte a meghíváson alapuló béta tesztelést a testnet számára, jelentős haladást és potenciált mutatva.

Hasznos Linkek

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me